Špatné příklady netáhnou

Současná situace zdaleka není jen vážnou krizí zdravotnickou, ekonomickou a vůbec společenskou. Je to především obrovská krize důvěry ve vedení naší země, které tváří v tvář nebezpečné výzvě opakovaně selhává.

Ve chvíli, kdy je občanům kladeno na srdce, že musí strpět omezení a musí se chovat zodpovědně, pokud nechtějí, aby vláda utahovala šrouby ještě více, je nemyslitelné, aby čelní představitelé státu nešli příkladem a opatření, která stále tvrději vyžadují po druhých, sami nedodržovali.

Noční výlet ministra zdravotnictví Prymuly do pražské restaurace proto pokládám za naprosto skandální. Je to neskutečný výsměch těm, kteří se opatření snaží dodržovat, ačkoliv je to pro mnohé z nich náročné a někdy i ekonomicky likvidační. Nelze kázat vodu a sám pít víno. Musím říct, že mě překvapilo, jak rychle je s ním hotov Babiš, a zklamalo, že Prymula sám to za své fatání selhální nepovažuje a sám odpovědnost vyvozovat nehodlá. Je docela možné, že bude ještě komedie, pokud se do toho vloží Zeman a Prymulovo odvolání odmítne.

Každopádně podle mě ministr zdravotnictví prostě musí odejít. Pokud se to nestane, bude to jasný signál celému národu, že s námi vláda není na jedné lodi. Občané jsou skrz média peskováni, že jsou nezodpovědní a svým chováním ohrožují druhé. Vzápětí však vidí, že pro vrcholné politiky platí něco jiného. Byl by to také signál, že opatření zřejmě není až tak nutné dodržovat. A je-li koronavirus skutečně tak nebezpečný, jak je médii neustále předkládáno, jsou v tom případě v sázce další lidské životy.

EDIT: Drobně upraveno po tiskové konferenci MZ 

 

Autor: Alois Sečkár | pátek 23.10.2020 11:46 | karma článku: 12,71 | přečteno: 287x
  • Další články autora

Alois Sečkár

Kapitán Česko

15.1.2023 v 17:11 | Karma: 27,68

Alois Sečkár

Věřte nevěřte Vrběticím

18.4.2021 v 13:06 | Karma: 39,32