Otevřený dopis Senátu PČR

16. března začíná schůze Senátu, která má na programu vládní návrh zákona o evidenci tržeb (Babišovo EET). Rozhodl jsem se pohnout senátory k zázraku a napsal jim dopis.

Vážené paní senátorky, vážení pánové senátoři,

 

V tomto týdnu vás čeká jednání o vládním návrhu zákona o evidenci tržeb. Vaše hlasování bude mimořádně důležité. Promyslete si ho prosím velmi dobře.

Já sám jsem řadovým zaměstnancem mezinárodní IT společnosti. Ani nikdo z mé rodiny není živnostníkem. Někteří mí přátelé podnikají, ale nepíši vám jménem žádného z nich. Píši sám za sebe a za všechny, kteří se nechtějí vracet zpátky před rok 89.

Přijetím zákona o EET máte jedinečnou příležitost. Příležitost stát se katy tisíců malých podnikatelů a živnostníků. Příležitost zavrhnout demokratický princip presumpce neviny a zahájit novou etapu inkviziční společnosti, kde je každý sprostý podezřelý, dokud svým soustředěným úsilím nedokáže opak. Můžete se stát důvodem k zániku mnoha hospod a malých provozoven a na ně navázaných pracovních míst. Můžete úspěšně podtrhnout ekonomice České republiky nohy.

Anebo můžete udělat správnou věc a zákon o EET odmítnout.  Víte, co by na výběr daní u nás skutečně pomohlo? Kdyby ty daně byly menší. Kdyby stát nebral lidem více než polovinu toho, co si vydělají, kdyby nebylo podnikání svázáno tisícovkami regulací a omezení, které kolikrát snad ani nelze všechny řádně splnit. Pak by byla mnohem menší vůle systém obcházet a vy byste si nemuseli lámat hlavy, jaké nové zákony a tresty zavádět.

Jistěže zavedení EET mnozí podporují – například velké podniky, kterým by ubyla konkurence, nebo prodejci registračních pokladen, poskytovatelé internetového připojení či různé IT společnosti toužící po souvisejících zakázkách. A samozřejmě ti, kteří se těší na obrovskou databázi údajů o tisícovkách firem. Nenechte se proto oklamat falešnými argumenty člověka, který veřejně lže o svém podnikání, a přitom se tváří, že chce zlepšovat podnikatelské prostředí v ČR. Chce ho zlepšit leda sám sobě a svým kamarádům.

Nejdůležitějším úkolem Senátu (a možná jediným ospravedlněním několikasetmilionového rozpočtu) je krotit Poslaneckou sněmovnu ve chvíli, kdy se utrhne ze řetězu. Schválením návrhu zákona o evidenci tržeb se to podle mého stalo. Zvažte prosím, zda není třeba jednat.

Přeji vám a hlavně všem občanům České republiky, abyste se rozhodli zodpovědně a dobře.

 

S úctou,

 

Bc. Alois Sečkár

Svobodní Praha 4

 

Autor: Alois Sečkár | pondělí 14.3.2016 8:30 | karma článku: 26,46 | přečteno: 773x
  • Další články autora

Alois Sečkár

Kapitán Česko

15.1.2023 v 17:11 | Karma: 27,68

Alois Sečkár

Věřte nevěřte Vrběticím

18.4.2021 v 13:06 | Karma: 39,32