Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Divit se, že proevropští novináři kritizují chování evropanů, které jde proti Evropě, je asi stejně hloupé, jako divit se, že proruští pisálci na aeronetu a podobných webech kritizují každé rozhodnutí Evropské komise či europarlamentu, které poškodí ruské zájmy v Evropě.

Pokud vám vadí, co píší novináři, choďte na jiné weby a čtěte jiné noviny. Pořád platí, že jsme před deseti či více lety řekli, že chceme být součástí Evropské unie a že chceme, aby postupovala Evropská integrace, takže dokud neřekneme "Jdeme z Evropské unie pryč, rozmysleli jsme si to," tak okopávání kotníků europarlamentu apod. je pokrytecká hloupost.

0 2
možnosti
MO

A v nadcházejích volbách mám koho volit, děkuji :-)

0 0
možnosti
IH

I78v30o 19H32e74b61e91l13k21a

12. 4. 2016 10:03

Líbí se mi váš naivistický názor, jak EU je ta hrozná a každému něco zakazuje a přikazuje.

Projděte si posledních padesát referend, které se uskutečnily v ČR, týkaly se čistě místních otázek a nedopadly podle přání místního starosty. Drtivě byly smeteny jako nezávazné a stejně se udělalo, co chtěla místní radnice. A byli to místní lidi.

Současný problém demokracie je ten, že už dvacet let není soutěží myšlenek a nabídkou komplexních řešení, ale jen soutěží reklamních výkřiků, kterými se budoucí vládci podbízí tupým masám, které nechtějí vidět dál než na svoje plné břicho.

1 6
možnosti
VH

Navíc Sokrates tušil.

Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovětvšem.

Chudí budou chtít část majetku bohatých. A demokracie jim todá.

Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít právamužů, cizinci budou chtít práva občanů. A demokracie jim to dá.

Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce. A demokraciejim to umožní.

A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože odpřírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhoršímonarchie a nebo oligarchie.

Sokrates

19 1
možnosti

Uvedl bych spíše jiný citát:

V tomto hříšném a žalostném světě se zkoušely a budou zkoušet mnohé způsoby vlády. Nikdo nepředstírá, že demokracie je dokonalá nebo samospasitelná. Říká se dokonce, že demokracie je nejhorší způsob vlády, s výjimkou všech ostatních způsobů, které jsme vyzkoušeli.

1 0
možnosti
PT

P83a30v89e82l 52T56a54j55č

10. 4. 2016 2:45

I když dokážou PR agentury a média hodně - viz uprchlíci - nechcete je? První vlna útoku: jste xenofobové a rasisti - potřebujete převýchovu - nezabralo - druhá vlna: PR kampaň soucitu a milosrdenství - někdo by mohl říct "citové vydírání" - nezabralo - třetí vlna: dáme vám peníze, když se podvolíte a vezmete si je. Socialistická politika Bruselu je natolik destruktivní pro celou Evropu, že se ani PR agenturám a médiím nedaří vždy přesvědčit lidi o tom, že jasně škodlivý kurs Bruselu je dobrý. Pak se přebalují smlouvy a organizují nové kampaně a pořádají nová referenda, aby vše bylo v souladu s jediným správným názorem Bruselu.

28 0
možnosti

PR z druhé strany je to samé.

0 4
možnosti
PS

Pseudodemokacie jak ji dnes vidíme, je hlavním nepřítelem spokojeného života občanů, 503 milionů občanů ve 28. státech EU. Takže nezbývá než si přát krach EU anebo vystoupit se všemi důsledky. Byli jsme před EU, budeme i po ní...R^

20 2
možnosti
IH

"Nicméně negativní výsledek (přes 60%)"- to by ziadalo doplnenie, ze referenda sa zucastnil 32 percent obyvatelov. takze v skutocnosti odmietlo ukrajinu cca 20 percent holandanov. co ale nic nemeni na vysledku referenda. len chcem opravit vasu urcite neumyselnu chybu o vacsine holandanov. /61%/

1 0
možnosti
JK

J35a15n 83K70o64v92á43ř

13. 4. 2016 12:02

Ne, Ukrajinu odmítlo 80% obyvatel. Kromě těch, kteří hlasovali NE, taky ti, kteří odmítli přijít a dát ANO.

0 0
možnosti
Foto

Problem referend je v tom, ze za jejich vysledek nenese nikdo konkretni zodpovednost. V tu chvili kdyz si lide zvoli antiEU partaje, ty vytvori antiEU vladu a tak pak provadi antiEU politiku, tak je vsechno v pohode. Ja se osobne pri prekroceni urcite miry antiEU pujdu odstehovat nekam jinam, ale to je muj problem. Takova antiEU vlada pak bude zodpovedna za celkove vedeni zeme, bude konfrontovana s dopady sve antiEU politiky a jednou za cas (u nas za 4 roky) tento vysledek jako celek zuctuje se svymi volici. Nebudu z takove vlady nadseny, nemyslim si, ze jeji vlastni volici budou nadseni z dusledku antiEU pozic, ale jako demokrat budu zvolenou vladu samozrejme respektovat.

Referenda jsou jina vec. Tam bezejmeny dav volicu bez jakekoliv zodpovednosti za cokoliv urcuje jednotlive detailni politicke kroky. Nic nezajistuje, ze tyto jednotlive kroky tvori smysluplny celek. Nikdo za ten celek neni zodpovedny. To mi vadi a proto jsem obecne proti referendum a proti prime demokracii. [>-]EU

2 10
možnosti

Je pravda, že celostátní referendum se dá mnohem levněji "uspořádat" prostým průzkumem veřejného mínění.

0 3
možnosti

Je potřeba si říci jedno. Kdyby byli u moci současní kritici, dělali by přesně to, za co kritizovali předchozí vládu. Nemám obavy, že by současní kritici nespustili tu samou kampaň, to samé opakování referend, ... . Ale s cílem prosadit svou. A byli by za to také kritizováni, stejnými slovy. Za tohle bych EU nekritizoval. Ano, nemám rád EU kvůli absenci demokracie, kvůli dotacím, kvůli sešněrovávání ekonomiky, ... . Ale jejich rétorika je normální. Nemusí se nám líbit, ale je to normální.

Nastane i problém, že lidé si říkají "nepřátelé našich nepřátel jsou naši přátelé". Ale není to tak. Nemám rád EU, ale třeba z polských konzervativců také nemám moc radost. Jsou to konzervy, které duní.

1 0
možnosti