Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Prosím o odpověď.

Děláte na mne dojem, že se stavíte ve svém rozhledu nad čtenáře. Já Vám to neberu, ale Váš pohled vnímám jako ideologický, proruský.

1) Vy se bojíte občanské války v Rusku. Proč? Čím by nás to mohlo ohrozit?

2) Překvapuje Vás, že se Ukrajině nedaří, když nemá dostatek zbraní?

3) Rusko-Ukrajinský konflikt vnímáte jako konflikt USA a Ruska? Proč? Bylo to Rusko, které vtrhlo na Ukrajinu k její likvidaci s narativem, že Ukrajinci neexistují, že Ukrajinu ovládají fašisti, nacisti a narkomani, kteří vyvražďují Rusy, a že Ukrajinci ohrožují existenci Ruska. Proč to řešíte v duchu Putinova narativu?

4) Vztah Bruselu k členským státům nehodnotíte dobře! Brusel brání demokracii v členských státech. Polsko porušuje demokracii ingerencí moci výkonné do moci soudní, což je v demokracii nepřípustné. Viktor Orbán ohrožuje demokracii omezováním svobody slova. Jeho autoritářská demokracie hrozí totalitou.

5) Váš narativ, že o střední Evropě se rozhoduje v USA, je narativ ruské agrese a Putinovy hybridní války! Proč mu věříte?

6) Váš narativ, že USA chce zachovat RF jako lokální mocnost udržující zde klid, mně klade otázku, proč si to myslíte?

7) Narativ, že rozšiřování NATO bylo příčinou ruské agrese, vnímám jako falešný, protože žádný stát, ani RF, nesmí rozhodovat o svrchovanosti jiného státu!

8) Vaše tvrzení, že po porážce Ruska Evropská unie Ukrajinu do své rodiny nepřijme, nechápu a považuji ho za falešné.

8 2
možnosti
Foto

K75a32r37e26l 86C14a45c93h

25. 8. 2023 14:30

Módní výraz ten "narativ". Kdo jej nepoužívá není IN. Ale všeho moc škodí.

0 1
možnosti
Foto

Ano, Rusko jako území tu jistě zůstane. Ale obyvatelstvo zvolna vymírá, nebo emigruje. A vysloužilo si nálepku, která nějaký ten pátek vydrží.

A pamatujete si z dějepisu, kolik mohutných říší již zaniklo? Např. - slavná Říše Římská.

6 0
možnosti
JM

J31a45n 43M73a54r84e76k

25. 8. 2023 1:14

Ale pane Dvořák, ta východní část římské říše trvala až do roku 1453, kdy jí převálcovalo mohamedáni. Takže ta říše žila nějakých 2200 let. Doufám, že tak dlouho svět čekat nebude, než to putinovo Rusko vezme čert.

2 0
možnosti
JR

J45a14n 23R77á27ž

23. 8. 2023 13:37

Pragmatické uvažování je mi bližší než ideologicky fanatismus. I když se vším nesouhlasím, dávám Karmu!

4 1
možnosti
JZ

Je třeba si uvědomit zásadní věc. Současné Rusko je mafiánským státem ovládaným zločineckými skupinami napojených na Kreml. Rusku vládne mafie stvořená z putinovských oligarchů, pro které neplatí žádné zákony, a kteří nerespektují žádná pravidla. Proto Rusko není schopné skoro nic pořádného vyrobit, zaostává za Západem a spěje k tragickému konci. Jenom hlupáci to nechápou.

9 1
možnosti

Tohle je docela osvěžení proti obdobným textům, nicměně pomíjíte hlavní důvod a příčinu toho, co se ve světě dnes děje. Ta podstata leží v ekonomice a pravidlech, jak je nastavily USA. Stručně řečeno jsou výhodné pouze pro USA a lépe řečeno pro zcela určité „oligarchické“ skupiny stojícími nad státy včetně USA. Produkují podřízenost států. A to se nelíbí nejen Rusku a Číně. Proto se dnes mluví o finančním kapitalizmu. Finanční svět už nepodporuje ekonomiku, ale bohatnutí sebe sama. Proto západ prohraje.

7 11
možnosti
Foto

Aby šel svět správným směrem, musí být Rusko vyhnáno z Ukrajiny a musí se rozpadnout. Ano, bude to znamenat mnoho let občanských válek, ale výsledkem by mohlo být mnoho nezávislých států se kterými se dá lecos dohodnout. S Ruskou Federací se nic dohodnout nená.

Co se týče USA tak to je chyceno v pasti své odpovědnosti vůči ochrany demokracie.

6 3
možnosti
JR

J33a12n 89R18á93ž

23. 8. 2023 13:35

Pane Kšíre, v mnohém s Vámi souhlasím, ale zde jste totálně mimo!

2 2
možnosti
VF

Dobrý den. Hezké věštění z křišťálové koule a pěkné historické reminiscence. Zejména na dávné doby jiných geopolitických válek, ve kterých dominovaly západní státy jako tehdejší mocenští hegemoni. Taky připomínka o tom, kdo kdy kudy táhnul na Moskvu a jak to dopadlo se už moc často nevidí a nečte. A už vůbec se málokdy připomíná o tom, jak se hranice NATO přiblížila k Rusku. Tak to by byl celkem reálný přehled o tom, jak to bylo. Horší už je předpovídat o tom, jak to bude dál. Ano, Rusko tady nejspíš fakt bude. A jak to bude dál po volbách v USA a kdo to všechno zaplatí, to už ví asi jenom Pánbůh nebeskej a někteří neomylní věštci ze zdejších bublin.

1 1
možnosti
Foto

Takové Švýcarsko hraničí rovněž se státy NATO a proti nikomu válku nevede.

Takže blízkost NATO v tom ruském bláznění ve skutečnosti nehraje žádnou roli.

8 2
možnosti

Rusko je protiváhou nastupujícího Turecka? A proto ho USA chtějí zachovat jako lokální mocnost na Blízkém východě? To snad nemyslíte vážně, pokud je mi známo, tak Turecko, přes veškeré peripetie, je pořád významným členem NATO.

7 1
možnosti
Foto

Je především spojencem samo se sebou.... Jedna z nejsmutnějších věcí, že jsme v paktu se zemí, která se chová stejně zločinně jako Rusko na Ukrajině v místech svých zájmů...

5 1
možnosti
LB

Díky, je to relevantní rozbor aktuální situace.

4 2
možnosti
Foto

Doufám a myslím si, že to nedopadne jak píšete.

2 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1238x
Zase jeden z těch, co vidí svět ze své "žabí" perspektivy. Je spíše objektem než subjektem dějin a to ho vede k víře, že je lépe věřit v selský rozum, než abstraktní ideje.

Seznam rubrik