Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jo, jo, sice smrádeček z mrtvol na Ukrajině, ale teplíčko. To je to hlavní.

1 0
možnosti
PV

Přečetl jsem si blog a diskusi a vidím že je nutné vám něco napsat - víte - ono to technicky dost dobře nejde vypnout plyn - prostě v Rusku není možné technicky uzavřít vrt - leda by ho vypouštěli do vzduchu .

To jestli budete v zimě zmrzat aby jste náhodou nepodporovali Rusko je jen ajen vaše rozhodnutí - ale je nesmyslné - v ČR cca 70% plynu spotřebuje průmysl - a co asi vyhrajeme, když si sestřelíme průmysl ?

A perličku na závěr - prodej plynu nedělá ani 5% přijmu rozpočtu Ruska

0 0
možnosti
Foto

Vy perfidní být můžete, je to vaše rozhodnutí. Ale vláda zde naneštěstí nekonzistentní být musí. A to vláda jakákoliv. A má ve své insuficientnosti jen dvě možnosti:

- bude preferovat dodávky plynu a ropy a bude se objímat s Putinem (i taková varianta vlády může nastat); kolik občanů je to v zájmu teplíčka bude tolerovat?

- bude omezovat odběry z Ruska a tím omezovat Putinovy zrůdnosti, kdo včak si nechá sáhnout na své teplíčko? Vždyť ani vy na takovou variantou neprojevujete žádné velké odhodlání a spokojenost.

V žádném případě nejsem obdivovatel této vlády a už vůbec ne po jejích posledních sebevražedných rozhodnutích a vyjádřeních. Ale každý by se měl rozhodnout, co vlastně hodlá preferovat a jaké je jeho strategické směrování.

0 0
možnosti
PK

Historie se opakuje, v 68 jsme byli obsazení též a západ a zvláště Německo s tehdejšími agresory dál veselé obchodovalo, sice pár protestů se objevilo a to vše. Byznys především, to jsem se přiučil při praxi ve státech.....

0 0
možnosti
Foto

Jasně, vykašlejme se na nějakou válku na Ukrajině, vykašlejme se na EU a dojednejme si sami s Ruskem dodávky levného zemního plynu. Hlavně ať je nám v zimě teplo. Rv

3 0
možnosti
EH

Ropa ze zemí, kde vládne islámský fanatismus nevadí? Zařízení, ze kterého moralizujete, není made in China s porušováním lidských práv?

Klidně bych celou zimu mrzla, kdyby to ukončilo válku na Ukrajině hned.

Jenže Ukrajina skomírá a my budeme akorát mrznout. ;-(

2 1
možnosti
JR

J31a81n 76R74á19ž

2. 8. 2022 14:46

Zrovna teď jsem četl na netu, že místopředseda německé CDU Kretschmer řekl, že bez dodávek ruského plynu bude Německo deindustrializované. Cituji: "Našemu hospodářskému systému hrozí zhroucení a chceme-li tomu zabránit, nelze se vyhnout jednání s Moskvou".

Buď to jsou realistické názory někoho, kdo je "v obraze"nebo je pan Kretschmer Putinův agent v Německu . :-)

6 1
možnosti
AM

A98d56a29m 18M62a84l21ý

2. 8. 2022 15:07

Možná je. Nikdo nemá víc agentů než Rusko.

2 3
možnosti
PK

Dobrá úvaha a myslím, že řada lidí takto přemýšlí o nynější situaci.

Škoda, že Sobotkova vláda neobnovila kontrakt na plyn z Norska, jenž trval 20 let a tuším, že v 2017 skončil.

Rusové zvýšili vývoz plynu i za diskont do Číny a Indie a sankce je nepoloží v dlouhodobém období, to ví již i analytici západně od nás i za mořem, pro nás platí pak bumerangový efekt a ten nebude laskavý. KarmaR^

4 3
možnosti
Foto

Tak tak, pokud Kreml ukončení vraždění na Ukrajině a uhradí veškeré škody a pošle vládu za mříže, pak není důvod, abychom ruský plyn nebrali. :-)

7 2
možnosti
Foto

Rusko je nespolehlivý partner a plyn dodává jenom proto, aby Evropa byla na něm závislá a mohla ji ovládat.. To byla už Stalinova teze.

4 2
možnosti
JZ

Gazprom je nesolidní a nespolehlivá firma, která neplní dohody a zneužívá dodávek plynu k politickému vydírání. Viz na Litvě. No a s nesolidním partnerem se jaksi neobchoduje.

3 1
možnosti
JD

nasmlouvané dodávky plní ... proč lžete ???

5 3
možnosti
EH

A teď si představme, že by Rusko mělo nějakou surovinu, která je opravdu vzácná. Nejspíš by to vyřešil import demokracie z USA za pomocí zbraní. Jenže kvůli ropy a plynu členové NATO umírat nepůjdou. Kvůli Ukrajincům už vůbec ne.

3 8
možnosti
Foto

Ovšem Rusové kvůli ropě a plynu umírají, protože jde o ložiska na Ukrajině. A navíc ještě vraždí Ukrajince.

A co se snaží Kreml importovat na Ukrajinu? A za pomocí zbraní? :-P

3 1
možnosti
JD

pan FIALA nás ujistil, že nakoupil v Nizozemí 3 miliardy kubíku nevražedného plynu LNG .. ovšem zapomněl uvést, že se ten plyn do ČR vůbec nedostane, místo něj přiteče ten vražedný ruský z německa a za německé , ne ruské (nižší) ceny a navíc jen v případě, že v těch trubkách němci něco nechají. Při vzpomínce, jak suverénně zabavili všechny roušky při covidu, bez ohledu na to, zda si je už někdo koupil a zaplatil si nedělám iluze

10 8
možnosti
JL

Já nevím, Fiala je z ODS, že? Čili Klausův souputník a soudruh. Klaus to dovedl k hezké výprodeji majetku a když se vyšvihl díky své decentní mluvě na Hrad, ukončil politické angažmá mohutnou milostí hlavně pro podnikatele, co něco rozkradli. Co tedy čekáme od myšlenkového, ideového následovníka? Já nic.

0 1
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1238x
Zase jeden z těch, co vidí svět ze své "žabí" perspektivy. Je spíše objektem než subjektem dějin a to ho vede k víře, že je lépe věřit v selský rozum, než abstraktní ideje.

Seznam rubrik