Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Edenic

19. 1. 2010 0:37
Výborný text

Zvlášť se ztotožňuji s pasáží o toleranci a manipulaci. Ten nástup nové totality prostřednictvím "politické korektnosti" vnímám stejně, ať si to lidé, kteří ho pomáhají uskutečnit, uvědomují či ne. Vždyť co je dnes politická korektnost než sílící ozvěna- kdo nejde s námi, jde proti nám?

0 0
možnosti
JJ

Jay6

19. 1. 2010 0:26
Tolerance?

Když se mi to nelíbí tak použiji ten nový vynález.Jmenuje se vypínač.Když ho zmáčknu tak už to,co se mi nelíbí nemusím poslouchat a potom k tomu nemusím zaujímat stanovisko.Každý má ten svůj způsob!

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

20. 1. 2010 9:22
Re: Tolerance?

Jenže ono Vás to dostihne později.!! Totalita Vás dostihne i když při jejím nástupu můžete použít vypínač, abyste nemusel poslouchat rozhorlené řeči jejích propagandistů.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

18. 1. 2010 8:22
Reflektor

Před časem (loni nebo před loni) běžel na ČT1 pořad "Reflektor", kde se "odhalovala klišé" a "předsudky". V jednom z dílů navštívil pár (kluk/holka) jakýsi transfesti klub a kluk se nechal se redaktorem ČT ukecat, že si bude před

(asi nějak skrytou) kamerou hrát na homosexuála. V internetové diskusi k této epizodě se objevila ostrá kritika homosexuálů samotných (říkají si bukvice) - pořad jim poskytl medvědí službu. Ač jsemšťastně ženatý heterosexuál, diskusi jsem si pročetl (a zúčastnil se jí), byla poučná.

Zaprvé - jakýsi transvesti homo v pořadu vysvětloval novopečené "bukvici", jak se má líčit, jak má elegantně pohybovat rukama, kroutit zadkem na vysokém podpadku a mazlivě mluvit. Nesmysl.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

18. 1. 2010 8:30
Re: Reflektor

Zadruhé - ten "herec" před kamerou zvedl telefon a po telefonu vlastní matce oznámil, že je homosexuál. Nahrával reakci vlastní matky a nechal ji zveřejnit v TV. To kritizoval i majitel toho transvesti klubu (takhle se to nedělá, měl přijít s kytkou) a v DF kritizovaly také "bukvice" - co je to za úctu k rodičům, zavolat matce takovou věc a tajně pořízenou nahrávku její reakce dát TV? Co na to úřad pro ochranu osobních údajů?

Zatřetí - šli do bazénu a tam se po sobě plazili. Ostatní je napomínali s odkazem, že v bazénu jsou i děti. Opět to kritizoval vedoucí klubu: Co se mají co ve veřejném bazénu po sobě plazit, kdyby je vyhodili, bylo by to v pořádku. Intimnosti ať si nechá každý do soukromí.

Začtvrté - šli na myslivecký ples. Náš herec jednoho myslivce pohladil a řekl mu, že je moc pěkný nebo co. Myslivci jej vynesli ze sálu. Opět: Co má na plese hladit neznámého člověka?

0 0
možnosti
WS

wandering star

16. 1. 2010 0:51
Politicky nekorektní karmice!

0 0
možnosti
JK

MirekK1

19. 1. 2010 11:08
Re: Politicky nekorektní karmice!

Jak překvapivé ;-D

0 0
možnosti
A

ac97c

15. 1. 2010 16:50
Naprosto to vidím stejně.

R^ Když se média snaží citově manipulovat a vzbuzovat jakési pocity nepatřičnosti, jen protože nepatřím do vybrané skupiny, ať už se jedná o sociokulturně vyloučené etnikum, homosexuály... a ihned se očekává, že jsem xenofob, homofob a jiný "diskriminátor". A běda, když si většinový občan dovolí říci/napsat něco špatného na adresu těchto skupin. Nevím, kdo má zájem na tom, takto pokrucovat a předepisovat správné hodnoty, ostatně i zde v iDnes lze vidět u některých témat (zejména multikulti soužití) jistou tendenčnost.

0 0
možnosti
M

MORAK

15. 1. 2010 16:42
Velmi dobře napsané !

R^

0 0
možnosti
V

Vikina

15. 1. 2010 16:04
Myslím, že každý.

kdo se zabýval vážně historií, sociologií či filozofií, dospěl posléze k závěru, že v řadách nositelů "pokroku" se nachází velké procento těch, kteří v běžném životě neuspěli, resp. nebylo dostatečně ukojeno jejich ego, a tak si našli pěšinu, na níž se mohli dostatečně zviditelnit. Lid obecný to vyjádřil lapidárně výrokem: každý, kdo má díru do p..., si myslí, že je přinejmenší Einsteinem. Zdá se, že to platí u většiny intelektuálů, kteří vydávají své spekulace za "boží zákony".

0 0
možnosti
AH

nyny.

15. 1. 2010 15:42
jejda

Váš článek mne opravdu potěšil, opravdu málokdy se stane, že bych se s někým mohla bezezbytku ztotožnit.  R^

0 0
možnosti
DD

Wolfling

15. 1. 2010 15:36
Militantni odpurci diskriminace

To mate tezke - napada vas nejaka dobra myslenka, ktere se nechytil nejaky nadsenec a nedotahl ji do takoveho extremu, ze se z vysledku zvedne kufr i puvodnimu autorovi? To neni jen otazka "diskriminace" homosexualu - pokud nebudu brat za meritko idnesi diskuse, jsem presvedceny, ze pokud neco takoveho existuje, tak ve zcela minoritni mire. Stejnou cestou se vydala emancipace zen (od pracujici zeny k militantni feministce), ekologicke hnuti (viz. nektere akce greenpeace), socialni jistoty... Bohuzel, lidi jsou uz takovi.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

15. 1. 2010 15:32
mě je to fuk,ale Vám

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1238x
Zase jeden z těch, co vidí svět ze své "žabí" perspektivy. Je spíše objektem než subjektem dějin a to ho vede k víře, že je lépe věřit v selský rozum, než abstraktní ideje.

Seznam rubrik