Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Nevim odkud Vase informace cerpate, ale ja mam s Evropskymi Fondy opravdu dobre zkusenosti.

Pravda, ty vynosy zu nejsou takove jako byvaly, ale ty co jsem v breznu kupoval vypadaly tak. V prvnim roce zadny vynos, ten jde na rezii. A od druheho roku pak postupne ze zarucenych 2%  az k moznym 30% po 7 letech.

a ted pocitejte co vam to vynese.

1 0
možnosti

V Česku se to dělá tak, že Vám kamarád udělá projekt na 2,5 násobek reálné ceny, jiný kamarád má firmu kterou si jako najmete na provedení práce (koupení rohožky), ta dostane peníze od EU na účet, v hotovosti je vybere, nechá si "všimné", dá vám zbytek a vy si koupíte tu původní rohožku za stovku...

0 0
možnosti
MK

No ten příklad rohožka je nedostatečný, není totiž v režimu "veřejných zakázek". tam byste musel  ještě přidat náklady na právníka, nezapomenout na to, aby nikdo nebyl diskriminován a protože rozhodujícím kritériem,  je cena, tak musíte koupit ten největší šunt, co na trhu je k mání. No a pokud máte smůlu, někdo se odvolá, vy to nestihnete, tak vracíte celou dotaci. Jen náklady na zpracování projektu a právníka na veřejnou zakázku zaplatíte ze svého a máte kliku, pokud na vás někdo nepodá trestní oznámení.

PS pokud vám to však přece je výjde, tak musíte EU propagovat a na výdaje propagaci  jsou vám také součástí dotace a vašeho příspěvku.

3 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1238x
Zase jeden z těch, co vidí svět ze své "žabí" perspektivy. Je spíše objektem než subjektem dějin a to ho vede k víře, že je lépe věřit v selský rozum, než abstraktní ideje.

Seznam rubrik