Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J32a95n 16R67á83ž

11. 11. 2012 18:24

K tomuto tématu doporučuji knihu Benjamina Kurase: "Evropa snů a skutečnosti".Autor se zamýšlí nad fakty fungování modelu "korektní" a multikulturní Evropy,kolik úředníků a jiných "poradců" se na tom přiživuje a kolik nás to všechny stojí.

Obecně: Prohlubující se krize EU naprosto jasně a už v některých zemích i brutálně ukazuje co se nevyhnutelně stane, když se zdravý sociálně-ekonomický a zpočátku i pragmaticky realizovaný projekt jednotného evropského trhu zboží,služeb a práce dostane do režie sociálních inženýrů nepoznamenaných životem v komunismu.Jako každý režim, který je založen prvotně na touze doufám,že spíše idealistů než zločinců,realizovat své mladické sny,či nezřízené mocenské ambice.Jako režimy komunistické,musí i režim zaváděný Bruselem dříve nebo později ukončit svoje působení.Modleme, aby konec tohoto režimu byl mírný jako konec komunismu v Praze a ne tvrdý s mnoha obětmi jako tomu bylo v Bukurešti nebo Bělehradě.otázkou je,zda bude proces konce spuštěn lidmi nebo trhy

3 0
možnosti
PK

S přiživováním se a sáním na "ušlechtilém projektu" máte pravdu. Jen si myslím, že horliví se rekrutují ze všech politických směrů a zemí, i těch, které k reálnému socialismu ani nečuchly. Poněvadž vnímám politiku od počátku 60.let, tak si myslím, že neustálé svádění všeho na komáry je přehnané ale i pro uvažování co dál nesprávné. Je to ale pro řadu lidí pohodlné.

0 0
možnosti
PK

Možná, že svádíme na "Brusel" víc, než je zdrávo. Od 90.let stále intenzivněji působí na Evropu vliv "Číny", který by působil i při formě EHS. Sice např. nižší ceny, kapitál si namastil, ale proti tomu ztráta pracovních míst, nezaměstnanost, stále více lidí hledá uplatnění mimo výrobní sféru. 

Jednotná měna nemůže bez částečné fiskální jednoty a dohledu nad bankami existovat.

Otázka je, zda současný průšvih Řecka není menším zlem, než aby upadalo  samostatně s drachmou natrvalo. I Italové říkají, jsme jiní než Němci - máme své tempo a "siestu" a ani nechceme vydělávat a žít jako oni. Ale i oni bez vnějšího tlaku budou hořet jako Fiat.

4 0
možnosti
PK

P92a43v45e32l 23K38u56r32a33l

11. 11. 2012 16:43

Pokud tak chtít žít nechtějí tak nemůžou mít jejich měnu...

Měna je nástroj sloužící k zajištěný směny... a efektivně může fungovat pouze v "ekonomicky homogení" oblasti. (Na její velikosti v podstatě nezáleží, ale je nutné aby byla ve všech místech přibližně stejná... to znamená aby to v itálii (pokud má stejnou měnu)  skutečně fungovalo zcela stejně jako v Německu.

(je to více méně nereálné i z rozdílných klimatických podmínek). Fiskální a monetární jednota je krásné zaklínadlo ale ani to, pokud to náhodou bude zavedeno, stačit nebude... nakonec to skolabuje na tom že i ta "jednotná politika" bude vhodná pouze pro nějaké území (Německo) s jeho pracovní výkonností a produkcí... (to je mimochodem ani není nejhorší možnost- nejhorší představitelné je že se udělá "průměr" a politika bude vhodná pro zemi která by hypoteticky měla průměrnou ekonomiku evropy... ale v důsledku na každém jednom místě to nebude odpovídat okamžité ekonomické situaci.

2 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1319x

Seznam rubrik

Oblíbené blogy