Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

no jo, ale to je věc přijetí patřičných zákonných ustanovení, což samozřejmě nejde ze dne na den. Vy (a spousta ostatních) to stavíte do té roviny, že s tím ODS měla něco dělat hned. A to jaksi nejde

1 1
možnosti
Foto

ODS je už nějaký čas vládnoucí strana a mohla některé zákony upravit. Samozřejmě tím nehájím opozici. Skutečně nejsem příznivcem ani jedné ze stran ve sněmovně. Nehledě na to, že někteří členové ODS si veřejně v médiích oddychly, že mají zase většinu.

2 1
možnosti
AK

Tak prosím zkuste navrhnout nějaké řešení, v rámci zákona pochopitelně, jak by se dalo zabránit Pekárkovi usednout ve sněmovně.

A že vám nevadí, že poslanec Rath už od května sedí ve vazbě a přitom stále pobírá poslanecký plat.

3 4
možnosti
Foto

Pokud vím, tak jsem nikde neřekl, že mi pan Rath nevadí. Jestli se pletu, tak mi připomeňte, kde jsem to řekl.

2 0
možnosti
LH

Rozhovor p. Pekárka jsem neslyšela tak nemohu soudit ale po přečtení Vašeho příspěvku mám pochybnosti jestli jste střízlivý. P.Pekárka zvolili voliči a on má právo ten mandát přijmout. Zrovna tak dr. Rath sedí ve vazbě a je poslancem. Aha , to je něco jiného, on byl členem ČSSD!!!!!!

6 5
možnosti
Foto

O dr. Rathovi si nemyslím snad ani jednu dobrou věc - buďte bez obav ;) Ten měl podle mě skončit už dávno - dokonce ještě dřív, než se přišlo na jeho nezákonné jednání.

2 2
možnosti
JD

tak si to zrekapitulujeme. Den před hlasováním složí poslanec mandát. Na jeho místo nastupuje kandidát podle zákona 247/1995 § 54. S tím nic nenaděláte, ani když se budete na hlavu stavět, i když ten kandidát už dávno nebude členem vaší strany, i když ho nikdo nebude chtít. Záleží jen na vůli té osoby, zda mandát přijme. Pokud mandát přijme, je jen na něm, zda se ho vzdá nebo ne, nemusí být členem poslaneckého klubu.

4 1
možnosti
Foto

Ano. Jde ale o to, že při hlasování nikomu z ODS nevadil, ale hned po hlasování najednou poškozoval dobré jméno strany (které už tedy opravdu dobré není). Pak už je skutečně na slušnosti toho či onoho poslance, zda ve sněmovně zůstane.

3 1
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1319x

Seznam rubrik

Oblíbené blogy