Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mira

10. 12. 2007 12:05
Pro doplnění:

Dokud nebude každý z nás jednoznačně a zodpovědně zainteresován na zájmu o své zdraví, zdravotnictví bude zneužíváno, jak jednoznačně okládají statistiky o 'civilizačních chorobách', tedy projevech nezájmu řady lidí o svůj vlastní zdravotní stav. Tento nezájem  je přímo stimulován vědomím, že ať si sám sebevíce škodím, zázračné zdravotnictví mě z toho nějak vytáhne, a to 'ZADARMO'.

Na druhé straně tento systém konvenuje i řadě zdravotníků, protože dostupnost špičkové zdravotní péče je vděčný argument pro zvyšování nákladů na zdravotní péči, tedy i na ně samé.

Zlepšení je možné provést jednoduchou úpravou: postupným snižováním paušální daně a naopak zpoplatněním zdravotních služeb, doplněným o běžné pojištění. Každý z nás si pak lépe uvědomí, jakou má jeho zdraví cenu.

0 0
možnosti

alzr

9. 12. 2007 18:05
Rovnost u lékaře ?

Tak mám dojem že zdraví jako takové je u člověka jako takového pro všechny majetné i nemajetné pouze jedno a druh člověka (majeného nebo nemajetného) na tom nic nezmění. Když onemocní tak jsou  na tom všichni stejně. Nechápu proto že za lékařskou pomoc si může někdo za nadstandart připlatit ?! Pak je tento člověk ve výhodě oproti normánímu nemocnému smrtelníkovi, který by měl být ošetřen stejně. Takže lékaři neměří všem stejně ?Jak k tomu tedy ten druhý i když stejně nemocný přide ??

Nemám slov.

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
bývalý ředitel a lékař Zdravotnické záchranné služby h.m. Prahy, bývalý nezávislý Senátor - volební obvod č.27, nyní koroner hl. m. Prahy