Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ŠOLJEH

11. 2. 2008 12:36
DOBRY CLANEK

ALE CHOVANI MLADEZE Z MICH ZKUSENOSTI JE ZA 1- DEDICNE 2- VELKOU ROLI V NEM MA PRISTUP RODICU K VYCHOVE 3- PROSTREDI KDE DITE VYRUSTA. TYTO TRI VECI TEZKO OVLIVNIME TAKZE VZDYCKY BUDE SLUSNA MLADEZ A ZMETCI.

0 0
možnosti
S

Cynicka

10. 2. 2008 22:04
Mohou za to rodice

ve vetsine pripadu. To jak je vychovavaji, se odrazi cely zivot. Samozrejme , jsou vyjimky. Ale ty jen potvrzuji pravidla. Jinak hezky napsany clanek.

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

10. 2. 2008 14:54
Z generace na generaci

se přenáší větší tolerance k nějakým prohřeškům. Rodiče byli například drženi "zkátka" a nemohli být venku déle jak do 22:00. Připadalo jim to nepravedlivé atd. Takže svým dětem tuto nespravedlnost činit nebudou a nechají jim volnou ruku aby se rozhodli kdy se navrátí. Tento malý příklad je aplikovatelný na nekonečné množství jiných křivd páchaných rodiči. Výsledkem je například to, že děti se potulují i po půlnoci po sídlišti a hloupým nápadům nemají daleko. Průšvih na sebe nedá dlouho čekat a trestat potom budou považovat za další křivdu.

Tento proces je kontinuální a vede tam kde jsme dnes. Ruku v ruce s nedostatkem zájmů, spoustou času, prostředky a vzrůstajícím pocitem anonymity se pak děje co se děje.

A bude hůř.

0 0
možnosti

Hucul

10. 2. 2008 0:07
Drzte se jich...

Cim vice casu travim mezi lidmi sveho veku, tim jsem smutnejsi. Je mi 27 a ziji v zahranici. Tolik povrchnosti, naprosto prehlizeneho rozkolu mezi vlastnim svetonazorem a vlastnim chovanim, tolik sobectvi, nezajmu o okolni svet, tolik neschopnosti empatie... V Cechach to nebylo o tolik jine, clovek aby hledal opravdove pratele... opravdove LIDI lupou. Pokud znate prave lidi, drzte se jich, mam dojem, ze vymiraji. Ty napulirovane skorapky lidi, ktere vyplnuji svet, pri sebemensim otresu prasknou a ukazi Vam bezednou prazdnotu.

0 0
možnosti

Schwarz

10. 2. 2008 11:28
Re: Drzte se jich...

Děkuji za názor, který je objektivní a vypovídající. Mám ty samé pocity.

0 0
možnosti

Jarka

9. 2. 2008 23:49
nejde zobecnovat

to je pitomost. Mladi jsou takovi a onaci. a Ti co si stezuji na mladez, meli by si zamest pred vlastnim prahem. Jak oni sami se chovaji k druhym. Protoze mnozi mladi si nenechaji libit prehlizeni ci ponizovani a ozvou se. Pro nekoho neslusnost, ja to ocenuju. Jsem byla vychovana tak, ze dospely byl panbuh a musel se poslouchat. I kdyz pravdu nemel.

0 0
možnosti

starik

9. 2. 2008 17:26
souhlas

naprosta pravda                                                                                                                                    amen;-D

0 0
možnosti