Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Jediné spravedlivé řešení je maximální registrace plátců , nižší a jednotná sazba. DPH je daň z hrubé marže a ta je u potrevinářských a farmaceutisckých výrobců obrovská. Nejde jen o služby. Tam by mohla být i sazba nulová v případě, že živnostník nemá zaměstnance. A určitě by to mělo být v EU jednotné.

0 0
možnosti
VH

Z čeho plyne, že je smyslplná právě daň mezi 5 až 10 procenty? (Důkazem není její existence v /některých!!/ okolních státech.)

1 2
možnosti
JR

J38a14n 82R53á96ž

5. 12. 2012 16:30

Autor měl zřejmě na mysli "dolní" sazbu. V výši do 10% by nebyla likvidační pro poskytovatele většiny služeb a tak by mohla být povinost registrace  k DPH snížena  na  cca 250 tis. (10 000EUR). V tomto případě by mělo smysl i  povinné zavedení registrační pokladen do většiny restaurací, prodejen potravin i spotřebního zboží (včetně tak kritizovaných "vientamských") i posyktovatelům řemeslných služeb, což by zavedlo pořádek do výkaznictví příjmů v těch oborech, které jsou živnou půdou šedé ekonomiky. Fakta ukazují, že výběr DPH se nejenom nesnížil, ale  každý v realitě žijící ekonom potvrdí, že se výběr této daně zvýší aniž by se konečné ceny nemusely nijak razantně zvyšovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1494x
Bydlím v Brně, kde také pracuji jako daňový poradce ve firmě INCA CZ, která nabízí daňové, účetní a podnikové poradenství. Zároveň jsem studentem doktorského studia oboru Ekonomie. Dále jsem studentem právnické fakulty v programu LLM - Obchodní právo. Skloubení praxe a akademické půdy poskytuje mnoho informací a podnětů k psaní doufejme zajímavých článků.