Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

837

20. 10. 2012 16:28
Oni by si tihle zaměstnanečtí křiklouni

co jim zajišťuje jejich "práva" socialistický zákoník práce měli uvědomit to základní,  že pokud živnostníci platí nižší daně a odvody  tak je tohle zahrnuto v ceně jejich služeb, tedy z toho profitují všichni.

Pokud by se zásadně zhoršily  podmínky,  tak by se velmi ztížil vstup konkurence do služeb a  zaběhlí živnostníci by si k cenám přirazili nejen ty vyšší odvody ale ještě by si navyšovali více když by viděli že poptávka je větší než nabídka. Potom bych řekl že by se zaměstnacům protáčeli při platbách za služby panenky.:-)

0 1
možnosti

Jaromir.Petrik

21. 10. 2012 10:00
Re: Oni by si tihle zaměstnanečtí křiklouni

Souhlasím R^

0 1
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

20. 10. 2012 16:27
drábek vymýtil leda zdravý rozum

jinak ....už aby byl v tahu

1 0
možnosti

837

20. 10. 2012 16:19
Tohle je opravdu k popukání

"Při zadávání prací „na fakturu“ sice ušetří odvod pojistného, ale na své „zaměstnance“ nemá žádný špagát. Mohou přijít do práce, kdy chtějí, pracovat dobře nebo špatně. Tíhu reklamací ale vždy nese „zaměstnavatel“ "

 

Takže on prý živnostník je snad méně spolehlivý a méně kvalitní než lempl zaměstnanec;-D, co si může kdykoliv vyběhnout k doktorovi nebo onemocnět, a když není nemocný tak je svátek, víkend nebo dovolená. Lempla vyhodit z práce a nahradit ho někým lepším to je skoro nemožné, za lempla je povinnost zaměstnavatele hradit všechny škody.

Pokud tady zrovnoprávňovat živnostníky a zaměstnance, tak by se hlavně musel zrušit celý zákoník práce, potom by se krásně uvolnil trh pracovních sil, zaměstnavatelé by bez problémů nahrazovali lemply těmi lepšími a levnějšími a byli bychom konkurenceschopní jako Čína.

0 1
možnosti

Ellowynn

19. 10. 2012 15:06
vyhody/nevyhody

kdyz si vsichni berou stale do ust to ze podnikatel (sic!) neplati dane, uvedomte si take co ma za nevyhody a taky vyhody ktere pro vohnouty vyhodami nejsou.

kdyz zacinam pracovat jako ičař (zivnostnik, osvc..) tak se zbavuji vyhod a ochrany kterou mi jako zamestnanci poskytuje mj.zakonik prace nebo zamestnavatel ze zakona, tedy vsechny ty nemocenske, dovolene, odbory, stravenky, prestavky na obed, max pracovni dobu, vypovedni lhutu, odstupne, materskou dovolenou, fixace pracovniho mista do dokonceni rodicovske, pracovni pomucky, dopravu (stejne jako stravenky muze zamestnavatel platit a odepsat si), piti v horkych dnech, odpovidajici pracovni prostredi (prasnost, hlucnost aj), sluzby ucetnich.. no napadlo by me toho jeste asi hodne, ale pointa je v tom ze o tohle vsechno ičař potazmo svarc prichazi a to kompenzuji nizsi dane. z toho tak max vyplyva ze spousta lidi na tyto "sluzby" statu zvysoka kasle a nestoji o ne.

1 0
možnosti

vena65

20. 10. 2012 16:30
Re: vyhody/nevyhody

Ono by se mnohým rozsvítilo, kdyby se zrušila povinnost zaměstnavatele platit daně za své zaměstnance. Ať každý dostane zaplaceno za práci a pak se náležitě vyrovná se státem. To by bylo údivu kolik ten stát vlastně každého stojí.

0 0
možnosti

Xa@el

19. 10. 2012 14:54
Kdyby se Drábek a ostatní šíbři

zaměřili na státní outsourcing služeb, které umí a zajišťuje jinak sám a za desetinu, nemuseli bychom zpružnění pracovního trhu (švarcsystém) vůbec řešit jako únik státních peněz, kterým ostatně ani není.

Pro začátek by stačilo by se zbavit každého, kdo tvrdí, že zbraňové systémy je třeba nakupovat přes zbrojní agentury..

0 0
možnosti

Draggo

19. 10. 2012 15:42
Re: Kdyby se Drábek a ostatní šíbři

coze, vy se chcete zbavit nejlepsiho ministra financi na svjete? :-P

0 0
možnosti

Jaromir.Petrik

19. 10. 2012 14:48
Úplné zrušení Švarcsystému

by v konečné fázi přineslo zvýšení cen hlavně u služeb, ale i některých výrobků, zvýšení nezaměstnanosti a větší podíl práce na černo. Pokud by stát uložil stejnou výši placení zdravotního, sociálního pojištění a daně z příjmu i všem OSVČ jako zaměstnancům, znamenalo by to velký otřes na trhu s cenami, s trhem práce, nezaměstnaností atd.

Myslím si, že konečný důsledek by byl horší, než kdyby vláda zvedla DPH třeba z 20 na 40%. A to se nyní hádají o 1%.

1 0
možnosti

Martin5.35

19. 10. 2012 14:21
Výpočet daně

Jak můžete tvrdit, že člověk co si uplatní procentní paušál neplatí daně? Nějaký blbec to někde napsal a ostatní to po něm nesmyslně papouškují. Co se nad tím trochu zamyslet?

0 1
možnosti

xychteen

19. 10. 2012 15:13
Re: Výpočet daně

Proč by se nad tím někdo zamýšlel, vždyť se to tak krásně hodí... divide et impera.

1 0
možnosti

misaviki

19. 10. 2012 14:18
.

No ale jak chcete zrušit výdajový paušál lidem, který žádné výdaje nemají? To by museli vést evidence o výdajích a to je popření smyslů výdajových paušálů (ulehčení drobným podnikatelům od vedení daňové evidence a shraňování účetních záznamů). Navíc jste pěkný alibista, uvádíte záměrně 80% u řemeslníků. Ale co ostatní? Jsou také výdajové paušály 40% a 60%. Další věc je, že zaměstnanci "na fakturu" dostávají obvykle více peněz. Argumentace, že na ně zaměstnavatel nemá žádné páky na nezaměstnance v rámci schwarzsystému , je velmi úsměvná - ten nezaměstnanec nemá žádné jistoty, jeden den je v práci a za hodinu tam být nemusí, může mu být pozdržena splatnost faktur nebo v případě odvedení zmetku neproplacení.V tomto případě si myslím, že je bitý ten nezaměstnanec,pro zaměstnavatele je to jen výhodné.

0 0
možnosti

Korvetní kapitán Pepan A2

19. 10. 2012 9:40
Otázka pro všechny odpůrce švarcsystému:

Co je pro stát lepší? Mít občany, kteří pracují ve švarcsystému a platí minimum daní a odvodů, nebo úplně zrušit švarcsystém a mít na krku statisíce nezaměstnaných, kteří budou pouze brát dávky a jednou za měsíc se ukáží na úřadu? A eště jedna věc. Pokud by úplně padl švarcsystém, celá řada firem by omezila svoji současnou produkci, což by v důsledku znamenalo jediné - další propouštění a tím i nárůst nezaměstnanosti.

3 1
možnosti

strycek-Joe LLC

19. 10. 2012 7:50
Švarcsystém je reakcí na špatný daňový systém

, který pracovníkovi fakticky nezohledňuje žádné náklady. Tím jsou nejvíce postiženi lidé, kteří bydlí jinde, než pracují. Při současném zdanění by fakticky potřebovali dvojnásobnou mzdu než místní Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1494x
Bydlím v Brně, kde také pracuji jako daňový poradce ve firmě INCA CZ, která nabízí daňové, účetní a podnikové poradenství. Zároveň jsem studentem doktorského studia oboru Ekonomie. Dále jsem studentem právnické fakulty v programu LLM - Obchodní právo. Skloubení praxe a akademické půdy poskytuje mnoho informací a podnětů k psaní doufejme zajímavých článků.