Diskuse

Jáchymov

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Hezky napsané. Já myslím, že člověk by měl v rozumné míře vzpomínat na minulost a co vše se dělo. Měl by znát dějiny.

Jinak bych každému doporučoval návštěvu Jáchymova, i když budou asi mnozí zklamáni. Na jednu stranu lázně, na druhou zchátralé domy.

0 0
možnosti
JR

J37a60r70a 22R43a53n13k

15. 6. 2016 18:48

R^dik za vzpominku i udiv nad pani, ktera se tam narodila a zrejme ani nevi, ze tam maji muzeum, ktere navstevuji i cizinci. Jachymov byl svou hruzou prosluly, a z septani rodicu nikdy nemohu zapomenout, otec pracoval na spinacce pobliz sachty, nekdy vezne vidal a vzpominam na maminku placici, kdyz se jednou proslechlo, ze se nekomu podarilo dostat ven.....ale jak dal? K zadratovanym hrnaicim? Bylo to poprve, kdy jsem videla maminku modlici.

1 0
možnosti
FS

Já zase znám z vyprávění jednoho pána,který byl vězněn v Jáchymovských dolech a ten mi vyprávěl,že pokud tam "vládli" Rusové,tak ty podmínky nebyly tak kruté,ale jakmile to převzali naši lidé,tak to bylo hrozné.

0 3
možnosti
Foto

Vždycky mne "dojmou" ubrečené články těch ublížených.

Minulost nelze vrátit. Je nutné se s ní vyrovnat a žít dál.

Já mám jako kluk na Jáchymov ty nejkrásnější vzpomínky, kdy jsem tam chodil do školy; ano rodiče bydleli v jednom z těch vězeňských baráků přeměměných na rekreační středisko. Věděli jsme. Věděli všichni. A přesto byli plni odhodlání žít dál.

Nebrečím. Nebrečím, že jsem tam v 16 letech ztratil mámu, nebrečím, že jsem musel denně dojíždět do školy... a tak bych mohl pokračovat.

Minulosti je třeba se postavit čelem. Nikoli ublíženeckým fňukáním.

1 2
možnosti
VS

Nejde o fňukání. Jde o to nezapomenout. Nerozumím, co tam dělali Vaši rodiče, měli propustky? Děti samozřejmě vnímají svět pod křídly svých rodičů. Pokud jsou v bezpečí jsou šťastné.

4 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 362x
Zajímá mě, jak jazyk skvěle zachycuje život

Seznam rubrik