Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PW

Pulchritudinous Wendolene

29. 6. 2010 6:01
Krasomila je v poradku, zustante u starsich filmu

Klasika Obchod na korze, drsna, ale velmi mezinarodni film. Komedie Vrchni, prchni, tam staci jen minimalni vysvetleni. Srnci jasne, ale Facky nebo Saturnin, to se nemusi libit ani rodilym Cechum. Neni to vzdy jen o titulcich, dulezity je pribeh, jestli dokaze vtahnout divaka. A moderni ceske filmy jsou vetsinou takove nedodelane, tudiz bych doporucila prave ty starsi ceske, kdyz se jeste delaly kvalitnejsi filmy.

0 0
možnosti
N

norayellow

29. 6. 2010 3:17
Nevim

jestli budete mit stesti, ale s typickou ceskou komedii se asi nechytnete. Muj manzel tyhle filmy chape protoze se mnou zil 8 let v CR nez jsme jeli zpatky k nemu domu. Takze pokud dostanu nejaka ceska DVD, muze se na ne kouknout a i se zasmeje. Ale nebyt toho, ze v CR tolik let stravil tak by se asi moc nebavil. Ani po 8 letech slovanskou dusi nepochopil, tak jak byste to mohl chtit po nekom, kdo vasi zem treba ani nenavstivil ci tam byl jen jako turista. Pohadky - to je neco jineho, s tema se chytite urcite vsude.

0 0
možnosti
M

motylek_02

28. 6. 2010 18:03
lide reaguji ruzne

titulky mnohdy neodrazeji poetiku ceskeho jazyka (ekvivalenty existuji v jinych jazycich take) a vyjadruji mnohdy smysl. Ma americka kamaradka se pri shlednuti filmu S Tebou me bavi svet zarazila, jaktoze je to rodinna komedie a klidne se tam ukazuje zahybani (kdyz tatinek Pepina vylifruje tchyni a hodla si uzivat s vlastni zenou a ostatnim tvrdit ze je to milenka). Brazilsky kolega po shlednuti sceny ve vane (Zdena Studenkova) a deti v neckach prohlasil ze je to p.o.r.n.o a film se mu vubec nelibil.

0 0
možnosti
C

Camino

28. 6. 2010 17:44
Hm, ty preklady....

Ve zdejsi pujcovne DVD a Video kazet je spousta ceskych a nemeckych filmu, ale nevim, kdo dela ty preklady, hruza! Napsal jste to vystizneR^

0 0
možnosti
M

motylek_02

28. 6. 2010 18:03
Re: Hm, ty preklady....

:-) alespon u tech anglickych jsem zirala.... kdyby melo byt jen o titulcich, tak ten film vypnu sama.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 977x
Jsem Čech žijící v zahraničí.
Normálně pracuji a mimo to se zajímám o soužití rozdílných kultur,jazyky a mezilidské vztahy.

Seznam rubrik