Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jste trochu vedle madam.

Když budu mít prachy, tak půjdu na soukromou kliniku a zaplatím si nadstandard, jaký chci. Můžete si vybrat co chcete a nemusíme zavádět nadstandardy do veřejné péče.

Těch soukromých klinik je tu dost a zdravotní pojištění můžete zaplatit, jako příspěvek pro chudší. 

Pokud chcete platit tak máte možnost zaplatit si co chcete a když na to nemáte tak to nechte na doktorovi, který vám podle věku a předpokládaného zatížení určí to nejvhodnější.

Je tu ještě jeden problém a to ten, že ta sádra na zlomeninu je mnohem přesnější, než ta lehká na textilní zipy, ale vyberte si s klidem tu, po které toužíte.;-D

0 1
možnosti
PK

P95a32v19e44l 21K41u18l24a

5. 7. 2013 22:31

Jak jen to pane Čumpelíku děláte, že každou novou větou vyvracíte tu předchozí :-)

2 0
možnosti
Foto

Peníze nesmí rozhodovat o kvalitě léčby. Pokud nebudou porušována lidská práva, každý pacient musí obdržet tu nejlepší a nejkomfortnější léčbu bez ohledu na stav jeho peněženky, se zdravím nelze obchodovat jak s autama - kdo má víc peněz, bude mít lepšího bouráka. Ve zdravotnictví tohle nelze, je to nemorální a navíc se to neslučuje s přísahou, kterou musí každý lékař vykonat.

Máme tu pojišťovny a to že jim docházejí peníze, je o něčem jiném. Ona kdyby ta pojišťovna byla jedna a státní jako třeba v Anglii, šlo by to lépe. Jenže to by naši "pravičáci" neměli tolik příležitostí vyvádět penízky do svých kapsiček. ;-)

0 2
možnosti
Foto

vždy budou rozhodovat peníze...jde pouze o to, zda legálně či nelegálně...všem nelze  nikdy zajistit nejlepší péči neb ony moderní poznatky se neustále vyvíjejí a náklady na nejmodernější péči jsou a budou vysoké....zlevňují se spíše postupy (pokud vůbec), které už nejmodernější nejsou...tento rozpor je přirozený a bude tu vždy (a  nejen u nás)

2 0
možnosti
Foto

Pane Hlubku, Vaše řešení je krásné a já bych ho brala, ale musíme přiznat, že tímto řešením bychom vzali "práci" a z ní plynoucí pěkné příjmy mnoha lidem, přisátých na povinné odvody. Jsou to desetitisíce zaměstnanců různých zdravotních pojišťoven (zde můžeme mluvit o nadbytečné pracovní síle) a dokonce i lékaři mají peníze navíc z pacientů, kteří jsou sice u nich registrováni, ale vůbec k nim nechodí, například proto, že jsou zdraví.

1 0
možnosti
JH

Tato situace má řešení. Zrušit povinnou platbu zdravotní daně a nasměrovat striktně do zdravotnictví spotřební daně z tabáku a lihovin. Těchto asi 60 mld. by sloužilo na úhradu skutečně základní zdravotní péče, tj. dle Hypokratovy přísahy, poskytnout základní pomoc. Všichni se stanou nepojištěnými. Všem, za které se platí z veřejných peněz, přidat k důchodu těch, já nevím cca 700 korun. Překlasifikovat zdravotní pojišťovny z pouhých výběrčích zdravotní daně a přerozdělovačů na komerční zdravotní pojišˇťovny, u kterých by si zájemci sjednávali zdravotní pojištění dle svých přání  a možností. Ve smlouvách by byla jasná kriteria proč dotyčné zdravotní pojištění stojí tolik a tolik a co kryje. Každý by měl možnost svým životním stylem výši pojistného ovlivnit a pojišťovny systémem bonusů a malusů motivovat klienty. Mimoto by se ulehčilo všem, kteří pojištěni být nechtějí a v návaznosti i soudům a exekutorům, kteří tuto dlužnou daň vymáhají. Navrhuji to, ač jsem sám důchodce a jistě bych na tom prodělal, jelikož těch cca 700 navíc by asi nestačilo.

2 0
možnosti
Foto

1. ten pán se jmenoval Hippokrates a osobně bych Vám nepřál aplikaci plného znění jeho přísahy.

2. Vámi navržený systém by zkolaboval přibližně do půl roku. Oněch 60 mld Kč by v žádném případě nepokrylo basální péči pro přibližně 90% nepojištěných obyvatel ČR. Jsem si jist, že nepřeháním, neboť český člověk by ihned usoudil, že už nebyl u doktora rok-dva a že to jistě nějakou dobu ještě vydrží. V okamžiku potíží - i nevelkých - by přemýšlel, jestli k tomu doktorovi zajít či ne. Posléze již jeho rozvinuté chronické onemocnění bude stát podstatně více, než začáteční stadium. Ulice by byly plné nemocných lidí, které by nikdo neošetřil /on i ten doktor potřebuje z nečeho žít a zadarmo neléčí ani šaman z Horní Volty.

3. Jelikož je daň povinná, exekucí, které by vymáhaly zdravotní daň, je pomálu, protože jsou strhávány ze mzdy a OSVČ by do roka přestal existovat.

0 0
možnosti
Foto

R^ plán máte dobrý...ale neni podmínkou právě váha paní Bětky...to byste musela hodně přibrat...:-)

0 0
možnosti
Foto

Je to Svejkovina a svedci to o totalni ignoranci ekonomiky, tech 51 osob, které podaly navrh na zruseni jak poplatku v nemocnicích, tak nadstardandnich moznosti ve zdravotnictvi. Budou tam ted chybet cca 2 miliardy a to v okamziku kdy uz si lide zvykli minimalne na tech 30,-Kc. Chapal bych to, kdyby se jednalo o soukromy zdravotnicky sektor. Ale u statnich zarizeni to ted vezmeme kde. Třeba ze sociálních podpor. Ale radeji vydame další emisi statnich dluhopisu.

0 0
možnosti
Foto

Je to naprosto přesně popsáno, takových Bětek je plno. Vše je dáno - u nás - komunistickou mantrou o tom, že Vaše zdraví není Vaše zdraví, ale jakési "národní" zdraví. Vzpomínáte, že nebyly ordinace, ale Ústavy národního zdraví? To zakořenilo v mnoha lidech, že se nemusí o sebe starat, protože je tu stát, jenž vše vyřeší. Když se mi nechce pracovat, nějak ušmoulám důchod a bude fajn, dostanu nějaké peníze, které stačí na pivo a cigára. Jistě musím řvát, protože ty mizerné peníze od státu nestačí na vše. Proto je třeba volit socany či bolševiky, kteří mají tu "péči" v programu.

Bohužel se tento trend objevuje i v celé Evropě, poslední dobou i v USA. Je to předzvěst konce této civilizace, která popírá individualitu a její základní biologickou potřebu se o sebe postarat sama.

11 0
možnosti
Foto

Komunistická mantra, že Vaše zdraví není Vaše zdraví? Komunisté byli v ledasčem vedle, ale tohle jste napsal blbě. "Takových Bětek" vyrábí daleko více totiž tento režim, ne ten předcházející.

0 3
možnosti
Foto

Žádné životy nejsou (a nikdy nebyly) stejné a určitě nepíšete pravdu, že chcete žít jako Bětka Polívková. Řekla bych, že paní Bětka nějak nemocná bude, když pobírá invalidní důchod. Do jaké míry si za svoji nemoc může sama, to už je jiná věc, která z pohledu státu není řešitelná. Už doktor Rath kdysi navrhoval nějaké bonusy od státu pro lidi, kteří o své zdraví dbají, ale zavést něco takového do praxe, aby to bylo spravedlivé, možné není.

0 2
možnosti
RJ

Nerozumíte ironii a slovo svoboda také nechápete. Když je někdo tlustý jako prase a žere od rána do večera, ještě neznamená, že nemůže pracovat a ti hubení jej musí živit. Ba právě naopak, kdyby Bětka musela pracovat, neměla by tolik času na svoje vykrmování.

A s těmi invalidními důchody to také vždy čisté není. U nás po vsi se vykládá kolik někteří invalidní důchodci za invaliditu doktorovi zaplatili. A čiperně pobíhají po vsi.

4 0
možnosti
FS

Klidně napíši,že jste hodna názvu zvířete.Ohlupená,papouškující.

0 10
možnosti
LP

Jak se to pozná?

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2061x
Baví mě být každý den v pohybu, fyzickém i duševním. Obohacovat druhé a být obohacována.

Seznam rubrik