Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

KarelSind

17. 9. 2012 22:11
Karma

Ale byl bych opatrný s těmi přirovnáními. Přece jenom, kdoví zda sem občas nezabloudí nějaký politik (nedej Bože europolitik), který by to mohl chápat jako výzvu k akci. Mimochodem - víte o tom, že starší auta podléhají speciální "ekodani," která má za cíl jejich vytlačení z trhu? K zákazu už jenom kousek, zatím tomu brání jenom to, že se nikomu nechce chodit pěšky. PS.: Jestli chcete vědět jak rychle jdeme tam, kam jste naznačila, doporučuji Hayekovu Cestu do otroctví.

0 0
možnosti

muž s koženou brašnou

17. 9. 2012 20:59
Víte, kde budeme? ...........obávám se, že už tam jsme

Jenom to ještě nevíme.

0 0
možnosti
PT

hahoc

17. 9. 2012 20:56
Jsem si myslel, ze to psalo dite a hle, dospela zena:-)

Takove trapne prirovnani.

V kazdem obchode i obchudku jsou stovky alkoholu, v nekterych z nich byl prokazan "jed",

prozatim se nevi presne v jakych- muze to byt prakticky v cemkoliv- patrne asi ne v nejdrazsich znackach,

ale v tech nejoblibenejsich ano.

Tak co se asi melo udelat? Nechat to na kazdem obchodnikovi, at si urci sam, jestli chce prodavat nebo ne- obavam se, ze by vetsina asi prodavala. Takze prozatim je zakaz vseho- alkoholik se jiste uspokoji treba vinem, holt toho vypije mnohem vic, ale pro prilezitostne pijaky, ci pijaky negramotne, je lepsi, kdyz momentalne moznost koupe nemaji. Nemyslim si, ze to bude trvat dlouho, ale na to ze to trva teprve tri dny, tak je kolem humbuk a nářků, jako kdyby to trvalo uz mesic. Je to pro obchodniky neprijemne, chapu to, ale asi jine rozumne reseni nebylo a neni.

1 0
možnosti

Tramp_007

17. 9. 2012 21:16
Re: Jsem si myslel, ze to psalo dite a hle, dospela zena:-)

To se ještě vsaďte, že za pár se začnou objevovat zaručené zprávy, že se již takové zákazy připravují a kde? No samozřejmě že v Bruselu..... Čím větší pitomost, tím snadněji se chytne.

0 0
možnosti
PK

pavel kula

17. 9. 2012 20:11
Marně přemýšlíte,

co je smyslem tohoto zákazu. Promiňte, jste nechápavá a ještě se tím chlubíte. To nechápu :-)8-o

1 0
možnosti
M

Marlen2

17. 9. 2012 19:56
Mě to

vaše srovnávání přijde trochu absurdní.Jistěže auta zabíjí a také cigarety, dokonce i přemíra jídla.Jenže tahle situace je mimořádná, možná je řešení nešťastné, ale vzhledem k rapidnímu nárustu úmrtí během krátké doby, si tedy já osobně neumím představit jiné okamžité a lepší řešení.Pokud někoho to lepší napadne, tak skvěle, ať jej pošle expres do parlamentu.

1 0
možnosti

KarelSind

17. 9. 2012 22:14
Re: Mě to

Všichni ekonomové a agrární analytici, jejichž názory jsem četl, se shodovali, že prohibice jenom podpoří černý trh a zasáhne nevinné výrobce kvalitního alkoholu. Zkrátka a dobře, vláda nemůže udělat v krátkodobém horizontu vůbec nic smysluplného. To může jen policie - najít pachatele.

0 0
možnosti
M

momoko

17. 9. 2012 19:48
Když někdo někoho zabije autem

tak se mu sebere řidičák,popřípadě jde do kriminálu.Smiřte se s tím,že dokud se nenajde zdroj otravy je správné,že se veškerý alkohol stáhne z prodeje.Teď ještě aby mudrcové vymysleli jak zmírnit nelegální prodeje,nikdo nepředpokládá,že se přestane vyskytovat.Tak jako vámi zmiňovaní vrazi za volantem.

1 0
možnosti
MR

rodd

17. 9. 2012 19:27
Je to

bouře ve sklenici vody a voda na mlýn všem těm jež potřebují do všeho

kafrat ... .  Je to reakce na situaci a stav a ne na to že by zde

najednou byl vysoký počet opilců, nebo podnapitých zaměstnanců. Obdobně reaguje stát na havárie či přírodní katastrofy ... . Mně spíše zaujala jiná věc a to aktuálně v tv. novinách na Čt 1, kde se žongluje s tím jaký to může mít těžký dopad na státní rozpočet aniž by si byli vědomi  co přináší do  společnosti  vyšší potřeba pít alkohol, lze to číst i jako vzkaz občané hodně pijte zachraňujete ekonomiku i Kalouskovy kaťata :-).

3 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2061x
Baví mě být každý den v pohybu, fyzickém i duševním. Obohacovat druhé a být obohacována.

Seznam rubrik