Úspěch v Čechách? Zapomeňte.

Ráda se dívám na Star Dance.  Pozoruju taneční páry, jak tančí, zlepšují se, i jak je hodnotí porota a v neposlední řadě i diváci.

Poslední řada Star Dance mě zaujala nejvíc ze všech. Čím? Především už prvním výkonem Taťány Kuchařové.  Hezká, charismatická. Miss World.  A ještě ke všemu hodně talentovaná v tanci. Tolik pozitivních kombinací se jen tak nevidí.  Už kvůli ní jsem každou sobotu seděla u obrazovky a pozorovala její výkony. Mnohdy se zatajeným dechem.  Bezpochyby, byly její výkony nejlepší v celé soutěži Star Dance, a to za celá léta, kdy soutěž probíhá.

Slečnu Kuchařovou jsem před rokem náhodou potkala v restauraci. Milá, skromná, nenápadná.

Překvapil mě výrok Marka Ebena,  že Taťána má řadu odpůrců, kteří píší do nejrůznějších medií.  Na vlastní oči jsem se o tom přesvědčila, když jsem si rozklikla diskuzi pod článkem „Kuchařová postoupila do dalšího kola Star Dance“. Nechutné komentáře o tom, jak je arogantní, nevychovaná, jak jí porota nadržuje mě rozhořčily natolik, že jsem odmítla ve vlastním zájmu zachování zdraví číst dál.

Závist.

 Česká závist. Typická, klasická pro naši společnost.

 Snad nezvítězí nad spravedlností? Vyhraje snad ten, kdo tančí nejlíp, bezkonkurenčně nejlíp. Spravedlnost zvítězí. Myslela jsem si.

 Doufala jsem.

S napětím jsem sledovala poslední večer této soutěže. Taťána Kuchařová tančila krásně, bezchybně a neměla konkurenci.

Nevyhrála.

Český národ nezklamal.

Potvrdilo se, že je národem závistivých tupců, kde se úspěch neodpouští. Pokrytectví, závist a nenávist ke všem kdo něco dokázal.

Prací. Ještě ke všemu.

Závist .

Největší dominanta češství.

Styďme se.

Není to jenom o Star Dance. Je to důvodem k zamyšlení, protože pokud budeme pokračovat dál v nenávisti k úspěšným lidem je to ta nejlepší cesta k záhubě celé české společnosti. A my k ní úspěšnými kroky opravdu spějeme.

Zklamal jsi mě, český národe a není to poprvé.

Je mi smutno.

Z toho, že patřím mezi většinu tohoto závistivého českého národa.

Je mi nejsmutněji.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslava Šašková | sobota 21.12.2013 23:12 | karma článku: 22,18 | přečteno: 1204x