Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jackherrer

1. 9. 2011 8:22
Mám hlad a tak jsem tlustej...

Nemohu než nesouhlasit. Já jsem se dokázal během roku vyhladovět na + 20 kg váhy. Ano, hladověním - nedostatkem živin se nabírá váha. Teď se cpu masem, ovocem a zeleninou - samé dobroty, dám si i sklenku vína. Jen si dávám pozor na "odpadky", kterými se český človíček zvyknul cpát. Rozhodně se nestresuju, nehladovím a tělo se mi rovná samo od sebe. Kašlat na diety a stresy.

0 0
možnosti
ŠO

orsagovka

31. 8. 2011 20:37
pěkný článek

Taky si nic neodpírám, myslím, že je rozumné jíst vše - s mírou. A sem tam se i hýbat, a necpat se každý večer čipsy :-) Jinak si myslím, že se francouzkami my češky možná zbytečně stresujeme. Letos jsem byla na Cote d´Azur a má obava, že tam budu za buranku se docela rozplynula. O francouzích panuje spoustu přežitků, o eleganci všech francouzek počíje po aroganci číšníků konče. I české ženy umí být krásné, vždyť se traduje, že jsme jedny z nejkrásnějších žen. Ono takový ten lehký stres z toho jak člověk vypadá, taky není na škodu, hlídám si tak spíš od oka váhu, nechci se projíst do čtyřiceti let na sto kilo, váha je vždy otázkou osobní volby. Teď nedávno jsem se například děsila jak si jedna obézní maminka vykrmila pětileté už obézní dítě, tlačila ho na kočárku a dítě se dlábilo zmrzlinou. Stejně tak jako na pláži tlustá Němka vybalila z tašky čokoládovou oplatku - jako by nestačilo třeba jablko..

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

29. 8. 2011 20:30
Ta bohatá francouzská snídaně není dogma, proboha!

Jezte tak, abyste nehladověli, nemlsejte příliš tučná jídla a sladkosti, dost ovoce, zeleniny, k tomu maso (střídat), nějaká ta ryba, vejce, sýr, mléko, kefír. Co nejmíň chemikálií (nemusí být všecko dobarvené, narvané zvýrazňovači chuti apod.). Lepší kvalitní suroviny, než kila ... ehm, jeden gastronom napsal, že je lepší lžička medu, než kýbl h.ven. Netrapte se hladem.

A choďte pěšky, nemusíte všude jezdit autem. Každý den tak 4 km ostré chůze (nebo aspoň chůze) je akorát. A je to v pohodě.

1 0
možnosti
PA

Pickup Anddropoff

29. 8. 2011 15:54
Takze tajemstvi spociva v honeni se?

Nemit cas se najist a pecovat o sebe? Aha, to radeji beru tu Francii. Vychutnat si jidlo, ale ne obri porce, kvalitni jidlo a vino, chodit ven a nezavirat se pred telku s balickem nejakych mnamek. Prejidani se ze stresu, nudy, nejistoty, lenosti... to nikam nevede.

Jinak bohata francouzska snidane? 8-o

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

29. 8. 2011 19:33
Re: Takze tajemstvi spociva v honeni se?

Asi se v tom neorientujete. Autorčina doporučení začínají zde:

"A tak není lepší mít nějaké to kilo navíc. Prožít život naplno včetně vychutnání si dobrého jídla. Mít radost z pohybu. ..."

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

29. 8. 2011 15:35
Panenko skákavá, ty komentáře!

No, jdete na to politicky, soudruzi komentátoři! Je vidět, že vám to politicky myslí i nad článkem o vlivu stravovacích návyků a životního stylu na Body Mass Index. Rv

0 0
možnosti
MD

mikado12

29. 8. 2011 12:57
To

jsou zase jenom zevšeobecňující plky. Na jedné straně úžasná Francouzka na druho vystresovaná Češka. Nic mezi tím.

1 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

29. 8. 2011 15:40
Re: To

Jasně. Proč bys měla pro sebe něco udělat, když můžeš shodit ženskou, která ti poradí a dál kynout, že?

1 0
možnosti
T

tomasz.

29. 8. 2011 11:57
Trpím jojo efektem

"Jo bůček si dám", "Jo steak" :-P

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

29. 8. 2011 14:26
Re: Trpím jojo efektem

:-)R^

0 0
možnosti
S

Silia

29. 8. 2011 10:10
:o)

Však taky člověk je nastaven na to, aby se hýbal - tj. kdo má doma na starost i něco jiného, než sebe, tak má příležitostí k pohybu dost a dost. :o) Spousta lidí jí i z nudy, nebo si z jídla udělala vrchol dne. To je pak každá rada drahá. :o) Činorodej člověk nevykyne (když nebude nějak nemocen), ale lenoch bude špekatej, i když bude zobat zrní. :-/

0 0
možnosti
JO

oneill

29. 8. 2011 8:52
Jen ve Francii

Popsaný životní styl je v snad jen ve Francii a okolních franzcousky mluvících pidistátech. V jiných západních zemích je tempo, stres a obezita jako u nás.

Francie je línější a hlavně levicovější. Snad jediná země v evropě s kratší pracovní dobou.

Taky jsme se měli jako ve Francii, bez stresu a zbytečné nadvýroby. Měli jsme dokonalě promyšlené hospodářství. Než jsme cinkali klíči.

6 0
možnosti
H

Host8

29. 8. 2011 11:37
Re: Jen ve Francii

Většina evropských zemí má kratší pracovní dobu, rodiny více peněz, mohou si tedy dovolit teplé jídlo v restauraci. U nás jste v práci dlouho, stravenky jsou tak na jídlo ob den,  chybí čas na vaření. Nejlepší způsob, jak neztloustnout, je 2x denně vařené jídlo, vynechání všech jídel mezi kromě ovoce a zeleniny, více času na aktivní pohyb. Toho všeho se hned tak nedočkáme.

2 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

29. 8. 2011 8:17
Takže naprostý souhlas

a karmaR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2061x
Baví mě být každý den v pohybu, fyzickém i duševním. Obohacovat druhé a být obohacována.

Seznam rubrik