- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
poslední dobou získávám pocit, že nejlépe se najím v zaplivané pětce gulášem nebo rajskou se šesti... nevím proč, ale v těch "luxusních" restauracích jsem delší dobu nenarazila na nic extra dobrého...
Také jsem si všimnul, že v luxusnich restauracích bývají luxusni jen ceny a možná ještě lidová tvořivost při sestavování jídelníčku. Názvy jídel jsou prapodivné a málokdy z nich poznáte, co vám vlastně chtějí naservírovat. Tajemství šéfkuchaře bývá opravdu tajemstvím asi i pro něj.
Já sem si v sobotu v jedné restauraci dala špageti carbonara. Přinesli mi špagety ponořené do vrstvy oleje, s kupou česneku a chili, posypané eidamem :-) v jiné restauraci špagety carbonara připomínaly zse nudle s vejcem
máte pravdu, návštěva restaurací je přesně podle Cimrmana, jak veliký genius praví přeneseně při objednávce jídla nastává prvek očekávání následovaný prvkem zklamání
Jak říká Pohlreich, bude to ještě dlouho trvat než se to zmnění k A Pavel Maurer už nikdy nebude doporučovat restauraci svým přátelům ( na svatbu Z.Adamovské a P. Štěpánka) jak pronesl, zmýlil se
titulek ten váš značí co nevím opravdu...
Jinak promiňte, ale jestli je to pravda, měla by v článku zaznít konkrétní informace o restauracích - která a kdy.
Tak zkomolený titulek už jsem dlouho neviděl ...
Titulek je naprosto skvělej, hned mě nalákal Jistěže by ho víc lidí pochopilo, kdyby byl formulován třeba "Když umíte vařit, tak jste při návštěvách restaurací v nevýhodě" - jenže to bylo dost šedivý
Máte pravdu. já už do restaurací na jídlo prakticky nechodím. Dostat jídlo z čerstvých surovin je takřka zázrak. Většinou se vaří z polotovarů a mražených výrobků bez jakéhokolov umění a snahy jídlo alespoň dochutit.