Nejlepší hobby? Výchova vlastního manžela.

Chcete svého vyvoleného změnit naprosto k obrazu svému? Stanovila jste si téměř nadlidský úkol.

Nezoufejte. Nic není nemožné.

Buďte důsledná.

A hlavně vychovávejte od úplného začátku.

Bohužel na začátku vztahu obvykle chybujete. Vaše výchova je příliš benevolentní, liberální. Vidíte svůj protějšek v růžových barvách. Idealizujete si ho, omlouváte jeho chování. Přehlížíte nedostatky. Jste zaslepeny a omámeny.

Pozor, uděláte li chybu v této fázi, bude se Vám těžko napravovat.  Vaše výchova bude mnohem obtížnější. Je možné, že se Vám už nikdy nepovede dojít k vysněnému cíli.

V další fázi vztahu, kdy Vám už vaše drahá polovička nepřipadá tak úžasně ideální a bez chyb volíte spíše výchovu demokratickou. Snažíte se domlouvat, přemlouvat, diskutovat. Ani to pro vás nemusí být ideální. Lehce se může stát, že sice chcete vést dialog, ve skutečnosti však vedete monolog, druhá strana neposlouchá a dělá si, co chce. Stává se to obvykle právě v případech, kdy byla příliš benevolentní první fáze. Tady je už každá rada drahá.

Následuje fáze poslední. Autoritativní. Křičíte, hádáte se, přikazujete, zakazujete. Vadí vám všechno. Jeho vzhled, mimika, neuklizené prádlo, věci… Hlavně ON a jeho neposlušnost!

S tím už neuděláte nic. Buď se smíříte, nebo zblázníte.

Nic mezi tím.

Výchova vlastního manžela je náročné hobby.

Zabere vám většinu času, vysaje vaši energii a výsledek? Vždycky nejistý.

Hlavní je, uchopit vše do vlastních rukou hned na začátku. Nepolevit.

Nepřecenit Jeho a nepodcenit Sebe.

Pokud se vám to povede, budete spokojeny nejen s NÍM, ale především samy se sebou. Budete pyšné na to, jak nelehký výchovný úkol jste zvládly.

Pevné nervy.

A příště? Přece výchova vlastní manželky, pánové.

Autor: Miroslava Šašková | středa 14.12.2011 7:34 | karma článku: 13,94 | přečteno: 1505x