Nejdřív se musíš zbláznit, abys mohla přijít k rozumu.

Seděla na baru.  V přiléhavých šatech nohu přes nohu. Perfektně namalovaná. Urovnávala si šaty a pozorovala, jestli náhodou nemá špíček na víc. Neměla.

Bylo jí dvaadvacet.

Skleničku nepustila z ruky, stejně jako cigaretu. Život je krásný!

Je důležité, s kým se stýkáš a jak perfektně vypadáš.

Žít, prožít a užít. To je heslo, kterého se držela.

Žít uměla. Po barech, restauracích, diskotékách. Prožila „úžasné“ chvíle s ještě „úžasnějšími“ lidmi. Nebylo pro ni problémem v téhle společnosti někoho sbalit. Na jednu noc, na dvě? Vztahy se tady nepěstují. Není to moderní. Nemoci se neřeší. Zvlášť ty pohlavní. Existují antibiotika. A pak někdy se na „to“ ani nepřijde. Řešit se to nevyplatí. Život je rychlý. Den a noc, obojí se střídá stejně rychle jako ten, vedle kterého se ráno probudíte.

Otřepete se a jdete dál. Životem. Mladí jsme jen jednou. Užít, prožít a vymazat.

Nové šaty, rifle, košile, nový přítel. S hezkým tělem, účesem i autem.

Seděla v čekárně gynekologa. Bolesti v podbřišku jí ani nedovolily dát si nohu přes nohu. Přiléhavé šaty jí obepínaly její bolestivé břicho. Namalovala se zběžně. Použila jen řasenku a lesk na rty. Kašlala na to. Má jiné starosti. Vnější svět jí začal být odporný.

Bylo jí přes třicet.

Našla si přítele, vedle kterého se probouzela víc jak rok. Je s ním šťastná. To slovo ani předtím neměla ve slovníku. Rozhodně ne ve spojitosti s dlouhodobým vztahem. Restaurace, bary, diskotéky jí přestaly bavit. Zrovna tak jako probouzet se každou chvíli vedle někoho jiného.

Zatoužila po citu, lásce, doteku. A hlavně po dítěti.

Její dřívější život vzal za své. Záněty, operace… Žít, prožít a užít. Hodně špatně si to kdysi vysvětlila. Kdyby tak mohla vrátit čas. Návštěvy gynekologa se podobaly nepřímé úměrnosti. Čím častější, tím nesmysluplnější. Těhotenství v nedohlednu. Už se s tou myšlenkou rozloučila.

Je jí čtyřicet. Nenamalovaná ve volných šatech sedí u stolu a krmí roční dceru. Je nejšťastnější v životě. Bary, restaurace, diskotéky nahradilo to nejcennější a nejsmysluplnější - Sylvie.

Autor: Miroslava Šašková | pondělí 22.10.2012 17:29 | karma článku: 12,97 | přečteno: 1011x