Masakr podzimních voleb a svíčková Ládi Hrušky

„Do p….e!“ zařvala jsem na celé kolo, když jsem málem uklouzla na chodníku díky předvolebním letákům, válejícími se na zemi.

Zřejmě je někdo v rámci ušetření si vlastní síly pohodil před vchodem domu místo, aby je roznosil do schránek. Moje noha uklouzla nad zcela pro mě neznámým mužem, který se na mě z letáku usmíval. „Mohla jsem se na tebe rozplácnout celou svou vahou, a to by tě ten úsměv přešel, chlapče,“ zašklebila jsem se já na něj. Bylo mu to upřímně jedno.

Na protějším chodníku se na mě z dálky dívala v noční košilce vyretušovaná a tituly ověnčená Laura Janáčková. Láska, sex a politika. „To se ti taky povedlo,“ říkala jsem si v duchu. Degradace vysokoškolských titulů by byl příznačnější slogan než ten o sexu a lásce, který s politikou nemá vůbec nic společného. Nebo že by se v politických kruzích víc souložilo?  V tom případě se nedivím, že se tam hrne tolik lidí „z ulice“, kteří nemají o politice ani páru. O lásce řeč být nemůže ani náznakem.

Posbírala jsem letáky, hodila je do odpadkového koše, usmála jsem se na paní Doc. PhDr. Dr.phil. Lauru Janáčkovou, CSc. degradantku titulů svých, mých i ostatních a odešla jsem domů. Tam mě čekala obrovská plachta se všemi politickými stranami. „Mám to rozstříhat, nebo co s tím mám dělat?“ vzpomněla jsem si na dotaz sedmdesátileté sousedky. „To tam radši nepůjdu,“ odpověděla si sama sobě.

 Jo, co s tím vším.

Změny, Nové směry, Nezávislí, Pro, Proti. Ti všichni, a mnoho dalších chce konkurovat velkým „zavedeným“ stranám, které disponují daleko většími finančními prostředky. To jim nezávidím.

Kdo se v tom má vyznat.

A do toho všeho ještě zpráva, že kuchař, nekuchař, Láďa Hruška předčil Zdeňka Pohlreicha a prodal 30 tisíc výtisků své kuchařky, nekuchařky.  Jeho svíčková poblouznila český národ skoro stejně jako negližé paní Laury. Svíčková se směsí kuřecího masa a sterilizované zeleninové směsi Halali se mísí s vůní předvolebních slibů.  Bude líp, postaráme se o vás s mateřskou láskou, zrušíme, zavedeme, zařídíme … vy budete jen sedět, nebudete nic dělat a někdo se o všechno postará.  Hruška, Halali nebo Večerníček.

Pro, Proti, Změna, Ano, Top nebo Stop.

Stop.

Bude líp, český národe? Bez vlastního přičinění?

Když si dáte náhražku svíčkové a budete věřit, že jíte tu pravou jako od maminky, pak vám není pomoci. V tom případě uvěříte i všem předvolebním slibům, kde za vás všechno někdo zařídí.

Jo, podzimní volby, to bude masakr, zrovna tak jako svíčková, nesvíčková Ládi Hrušky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslava Šašková | pondělí 6.10.2014 7:26 | karma článku: 20,49 | přečteno: 950x