Děkujeme za pochopení.
Šerlok Homeless
Já jím slunečnicový chleba
od Svobody a Březíka. Sobrý poctivý český chleba ještě existuje. Nežer blafy a když je žereš, tak si nestěžuj!
vali.vali
To podstatné jsem už četl
minulý týden v novinách. A zbytek jsou trošku odhady, dohady a dojmy.
stařec bez moře
My už jiný chleba, než doma upečený nejíme.
Za použití pravého kvásku, který chlebu dá typickou kyselost a s přidáním celozrnné žitné a pšeničné mouky. Jen celozrnný jsem také zkusil, ale je příliš hutný, takový komisárek. Zbytek kvásku dám do ledničku a když se chleba dojí tak ho za pár hodin nakvasím a pořád dokola. Koupený už nemohu pozřít.
jarinka
Bylo by zajímavé zjistit,
co dělají nejen s neprodaným pečivem, ale i s neprodanými dalšími potravinami. Onehdy jsem se v cukrárně večer ptala, co dělají s tou spoustou zbylých zákusků, a dostalo se mi odpovědi, že je házejí prasatům. Tak nevím.
MAVIS66
Zapomnela
jste si do profilu napsat, ze jste vyucena pekarka, kdyz jste napsala takovy odborny pravdivy clanek
Milenec versus Vibrátor
oo
ŠKVARKOVEJ KULATEJ CHLEBA S KŘUPAVOU HNĚDOU KŮRKOU OD SOUKROMÝHO PEKAŘE-THE BEST
strycek-Joe Ltd.
Kvalita chleba se značně zhoršila
a bohužel jeden a ten samý výrobce dělá chleba někdy dobrý, jindy zase nechutný. Takže si musíte nejprve bochník koupit, pak ochutnat, a pak možná sníst nebo vyhodit. Je to bohužel výsledek privatizace, globalizace a tržní ekonomiky
Já král 1
Re: Kvalita chleba se značně zhoršila
On za komunistů chleba nebyl o nic lepší.
hahaha
Milá paní, váš článeček, jest poněkud mimo.
Většina pekařů, se posledních 5 - 6 let, vrací ke kvasům, jen jejich zpracování je poněkud jiné, a rozhodně to nemá s nějakým ečkem nic společného, postup je na psaní a vysvětlování poněkud složitý, takže ho vynechám.
Suché kvasy, k nám přišly ze směru západního, kde se používaly, již někdy od konce druhé světové války, a jen pro vaši představu, zkrátí výrobní proces 8x, dokážete si představit, jak by byla výroba tradičních kvasů náročná na prostor, takže cena cca. 8x vyšší, by vám jistě vyhovovala. ( a ten suchý kvas, je na bázi kyseliny citronové, opravdu nechutné :D)
hahaha
Re: Milá paní, váš článeček, jest poněkud mimo.
Taktéž ze západního směru, přišlo přidávání jeden den starého chleba do těsta, né jako zbavení se vráceného pečiva, ale jako technologický postup, pro zvýšení kvality chleba. Žádné, že se pomele do nového chleba staré pečivo za pomoci nějakých imaginárních éček, ale pekař na závěr směny, upeče určitý počet chleba, podle výroby na druhý den, ten hygienicky uschová, a přes speciální stroj pomele a smísí s vodou, ten pak přesně dávkuje, podle určitých procent. Mělo to zlepšit chuť chleba, a trvanlivost, já osobně o tom nejsem přesvědčený, ale ani to nevylučuji.
Každopádně tohle probíhalo někdy před 15ti lety, a je to již dávno mrtvá cesta, neznám pekaře, který by to používal, a to jich znám poměrně dost. Akorát, to zůstalo v povídačkách starých drben, a traduje se to neustále dál a dál.:)
janandrle
priznam se,
ze u chleba se na slozeni take nedivam, ale obecne plati, ze to, ze je ve slozeni uvedene nejake "ecko" o kvalite nebo skodlivosti samo o sobe nevypovida nic. Dulezite je, jake ecko to je. Protoze do seznamu ecek patri nejen zdravi skodlive napriklad E513 (kyselina sirova), E240 (formaldehyd) a E102 (tartazin potravinova zlut) ale i neskodne E150 (karamel), E160a (provitamin A), E300 (vitamin C) a E901 (vceli vosk).
repanak
Velmi dobrý chléb je
u nás v Řepích z místní pekárny a to i druhý den. Maso a uzenina ze Zličínského Globusu za obstojnou cenu proti konkurenci se těší - podle zájmu - slušné oblibě. Dobré sýry jsou velmi drahé, bohužel.
repanak
Re: Velmi dobrý chléb je
Domácí chléb peče choť jen občas, vyzkoušeli jsme snad všechny druhy, ale klasickému chlebu se to nevyrovná.
- Počet článků 126
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2061x