Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Šerlok Homeless

8. 5. 2012 17:18
Já jím slunečnicový chleba

od Svobody a Březíka. Sobrý poctivý český chleba ještě existuje. Nežer blafy a když je žereš, tak si nestěžuj!

0 0
možnosti
V

vali.vali

7. 5. 2012 16:32
To podstatné jsem už četl

minulý týden v novinách. A zbytek jsou trošku odhady, dohady a dojmy. ;-)

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

7. 5. 2012 15:07
My už jiný chleba, než doma upečený nejíme.

Za použití pravého kvásku, který chlebu dá typickou kyselost a s přidáním celozrnné žitné a pšeničné mouky. Jen celozrnný jsem také zkusil, ale je příliš hutný, takový komisárek. Zbytek kvásku dám do ledničku a když se chleba dojí tak ho za pár hodin nakvasím a pořád dokola. Koupený už nemohu pozřít.

1 0
možnosti

jarinka

7. 5. 2012 6:33
Bylo by zajímavé zjistit,

co dělají nejen s neprodaným pečivem, ale i s neprodanými dalšími potravinami. Onehdy jsem se v cukrárně večer ptala, co dělají s tou spoustou zbylých zákusků, a dostalo se mi odpovědi, že je házejí prasatům. Tak nevím.

0 0
možnosti
ZA

MAVIS66

6. 5. 2012 23:52
Zapomnela

jste si do profilu napsat, ze jste vyucena pekarka, kdyz jste napsala takovy odborny pravdivy clanek ;-€RvRvRv

1 0
možnosti
MVV

Milenec versus Vibrátor

6. 5. 2012 22:22
oo

ŠKVARKOVEJ KULATEJ CHLEBA S KŘUPAVOU HNĚDOU KŮRKOU OD SOUKROMÝHO PEKAŘE-THE BEST R^ :-P

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

6. 5. 2012 20:56
Kvalita chleba se značně zhoršila

a bohužel jeden a ten samý výrobce dělá chleba někdy dobrý, jindy zase nechutný. Takže si musíte nejprve bochník koupit, pak ochutnat, a pak možná sníst nebo vyhodit. Je to bohužel výsledek privatizace, globalizace a tržní ekonomiky  Rv

1 0
možnosti
JN

Já král 1

6. 5. 2012 21:26
Re: Kvalita chleba se značně zhoršila

On za komunistů chleba nebyl o nic lepší.

0 0
možnosti
LZ

hahaha

6. 5. 2012 20:47
Milá paní, váš článeček, jest poněkud mimo.

Většina pekařů, se posledních 5 - 6 let, vrací ke kvasům, jen jejich zpracování je poněkud jiné, a rozhodně to nemá s nějakým ečkem nic společného, postup je na psaní a vysvětlování poněkud složitý, takže ho vynechám.

Suché kvasy, k nám přišly ze směru západního, kde se používaly, již někdy od konce druhé světové války, a jen pro vaši představu, zkrátí výrobní proces 8x, dokážete si představit, jak by byla výroba tradičních kvasů náročná na prostor, takže cena cca. 8x vyšší, by vám jistě vyhovovala. ( a ten suchý kvas, je na bázi kyseliny citronové, opravdu nechutné :D)

1 0
možnosti
LZ

hahaha

6. 5. 2012 20:47
Re: Milá paní, váš článeček, jest poněkud mimo.

Taktéž ze západního směru, přišlo přidávání jeden den starého chleba do těsta, né jako zbavení se vráceného pečiva, ale jako technologický postup, pro zvýšení kvality chleba. Žádné, že se pomele do nového chleba staré pečivo za pomoci nějakých imaginárních éček, ale pekař na závěr směny, upeče určitý počet chleba, podle výroby na druhý den, ten hygienicky uschová, a přes speciální stroj pomele a smísí s vodou, ten pak přesně dávkuje, podle určitých procent. Mělo to zlepšit chuť chleba, a trvanlivost, já osobně o tom nejsem přesvědčený, ale ani to nevylučuji.

Každopádně tohle probíhalo někdy před 15ti lety, a je to již dávno mrtvá cesta, neznám pekaře, který by to používal, a to jich znám poměrně dost. Akorát, to zůstalo v povídačkách starých drben, a traduje se to neustále dál a dál.:)

1 0
možnosti
JA

janandrle

6. 5. 2012 20:46
priznam se,

ze u chleba se na slozeni take nedivam, ale obecne plati, ze to, ze je ve slozeni uvedene nejake "ecko" o kvalite nebo skodlivosti samo o sobe nevypovida nic. Dulezite je, jake ecko to je. Protoze do seznamu ecek patri nejen zdravi skodlive napriklad E513 (kyselina sirova), E240 (formaldehyd) a E102 (tartazin potravinova zlut) ale i neskodne E150 (karamel), E160a (provitamin A), E300 (vitamin C) a E901 (vceli vosk).

2 0
možnosti
PK

repanak

6. 5. 2012 20:37
Velmi dobrý chléb je

u nás v Řepích z místní pekárny a to i druhý den. Maso a uzenina ze Zličínského Globusu za obstojnou cenu proti konkurenci se těší - podle zájmu - slušné oblibě. Dobré sýry jsou velmi drahé, bohužel.

1 0
možnosti
PK

repanak

6. 5. 2012 20:39
Re: Velmi dobrý chléb je

Domácí chléb peče choť jen občas, vyzkoušeli jsme snad všechny druhy, ale klasickému chlebu se to nevyrovná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2061x
Baví mě být každý den v pohybu, fyzickém i duševním. Obohacovat druhé a být obohacována.

Seznam rubrik