Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Theurgos

13. 12. 2010 16:14
Kanalizace debat politickými tématy

Možná je to jen dílem Jungovy synchronicity, ale včera jsem byl na projekci Hofmanova filmu Stvoření světa, z jehož filmu jste použila obrázek. Pobavila mě tato ilustrace na pozadí filipiky proti politice. Omlouvám se, ona to byla vlastně modlitba, a tedy amen. Už mi také leze krkem ta neustála monotematičnost mnohých reakcí na českých webech, kdy platí pravidlo, že dříve nebo později se s přebývajícími komentáři najde někdo, kdo svou frustraci z politiky ventuluje i pod zcela apolickým příspěvkem. Anebo o co hůře, politickému tématu je vyhrazen celý článek, pod nímž se diskutuje. Nepovažuji sice konstruktivní politické debaty za zbytečné, ale přesto v přemíře škodí i daleko užitečnější věci. Proto se rád na to "vycvajznu". Inu, chybí mi jednoslovný předklad starořeckého kairos (v pravý čas na pravém místě), kterým bych chtěl vyjádřit snížení počtu politických debat. Za daleko důležitější mi totiž přijde, že lidé postrádají kritické myšlení a náležité způsoby argumentace. Zdar a sílu  

0 0
možnosti
H

hidden

29. 11. 2010 12:15
Tak dlouho se čeká na další článek...

"Tak dlouho se čeká na další článek, až přijde stejnak jen politika."

Stala ses součástí 70%, jsi na sebe pyšná?;) Každopádně s Tebou z velké části souhlasím.

Jo, na všechno se dá zvyknout, ve všem se dá žít, podnikat, pracovat a když se mi to nelíbí, tak jdu prostě podnikat/studovat/pracovat jinam, ale není to špatně? Učíme se nějaké národní hrdosti, jsme hrdí (aspoň doufam) že jsme Češi (Moravané, Slezané, whatever), jsme pyšní na naši historii, na těch pár momentů, kdy tu bylo opravdové centrum Evropy.. No a když máme po dlouhé době nesamostatnosti svobodu vybrat si a zkusit to tady vést sami, tak tu máme po 20 letech takovýhle borce? Neměli bychom s tim něco dělat?

Jde mi tady o nějaké morální hledisko, Franta si na Magistrátu přivydělá 20 mega za rok a po dalších 4 letech furt nemá dost, tak se zvysoka vykálí na můj hlas, vysměje se mně a dalším milým lidem a má fajn pocit z dobře odvedené práce. Neměl bych mu aspoň říct, že se mi to tak trochu nezamlouvá?

0 0
možnosti
MS

mleko strdi

26. 11. 2010 9:20
hmmm ...

co přesně si představujete pod termínem "linčovat" ? :-P

0 0
možnosti
SS

Sabajka

26. 11. 2010 10:44
Re: hmmm ...

Jemný lehký lynč ?!:-)

0 0
možnosti
G

Gašpo

26. 11. 2010 9:20
Pochybujem, že Vás niekto bude chcieť lynčovať

ale či si to chcete pripustiť alebo nie, tak politika má vplyv na ekonomiku a tá naše životy ovplyvňuje. Možno si to ako študentka zatiaľ tak neuvedomujete, alebo máte dobre situovaných rodičov.

Bol by som strašne rád, keby som sa mohol na politiku dívať len ako na panoptikum pre pobavenie. Dokonca by som ten cirkus kľudne aj dotoval zo svojich daní. Lenže pokiaľ štát funguje na princípe "obtěžovat a okrádat", nemože si každý dovoliť ten luxus "nadhledu".

Výmena politikov určite nič nerieši, máte pravdu. Chorý je totiž systém, ktorý z politiky urobil výnosný a nepostihnuteľný zlodejský kšeft. Pokiaľ sa v politike právne neobmedzia možnosti pre zlodejinu a celé to bude stáť na "morální zodpovědnosti", budú sa tam aj naďalej sáčkovať nemorálny zlodeji, to je neúprosná logika.

Že nastane "oprava" špatného systému je pravdepodobnosť malá, ale nie úplne vylúčená. Vylúčená bude úplne v prípade, že všetci budú uvažovať ako Vy.

0 0
možnosti