Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

fbcskk2

21. 12. 2010 1:32
Reakce

Slečna je sice na pohled hotová princezna, ale věcný obsah článku dost

pokulhává a spíše bych jej označil za virtuální realitu. Člověk s

netechnickým vzděláním a bez konexí (pokud nemá mimořádný talent v jiném

konkrétním oboru), může de-facto pracovat buďto ve sféře obchodu jako

dealer, nebo jen v dělnických profesích. 

0 0
možnosti

fbcskk2

21. 12. 2010 1:32
Re: Reakce

znovu opakuji, reálně pracovat. Při dobrých

konexíxch se pak nabízejí jen uměle vytvořené obory závislé na dotacích,

případně zaměstnání ve státní správě (která je prolezlá korupcí,

protekcí a bor****m a polovina míst je v ní de-facto zbytečných).

0 0
možnosti

hidden

18. 12. 2010 17:17
Ode dneška nebudu hanit FHS, FSV, ani FF...

Považuji VŠ za určitý předstupeň zaměstnání/podnikání, má mě připravit na to, co chci v životě dělat dál, proto humanitní školy beru s rezervou. Myslím si, že neposkytnou v praxi přímo využitelné vědomosti, a když ano, pak jen pro hrstku absolventů, která má to "štěstí" a pracuje v oboru.

Co se uplatnění týče, hezky jste v jedné reakci vyjmenovala profese několika absolventů. Když pominu fakt, že to je vágní nic neříkající výpis pozic a ve 2 případech pouze názvů firem, mohlo by to dokonce někoho přesvědčit. Chtěl jsem spočítat ty, na které by Vás vzali téměř s jakoukoliv nebo i bez VŠ, ale u 19. mě to přestalo bavit. Takový seznam lze napsat o jakékoliv škole. V konečném důsledku u humanitních škol nezáleží na tom, jestli se vyprofilujete do sociologie, ekonomie nebo něčeho jiného, jde o to, jak se během VŠ naučíte myslet, vystupovat a "prodat se". Pokud Vám v tomto ohledu FHS pomáhá, jste na dobré škole.

0 0
možnosti

Podhradi

17. 12. 2010 10:07
dotaz II.

Chtěla jsem se zeptat, jak jste se na tu školu přišla vy ?

0 0
možnosti

Jarcho

15. 12. 2010 12:29
Tento článek mne jenom utvrzuje v despektním pohledu.

Zrušením této zbytečné školy by se ulehčilo ostatním vysokých školám.

0 0
možnosti

Sabajka

15. 12. 2010 13:19
Re: Tento článek mne jenom utvrzuje v despektním pohledu.

Vy jste nějakej chytrej/á ;-D;-D;-D;-D Asi student nějaké jiné fakulty UK :D a nebo rejpavec, který nemá, co dělat :D

0 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

15. 12. 2010 10:28
Ach jo.

"Takže pokud se rozhodnete studovat filosofii, nemusíte na FF UK." Touto větou jste tedy dokonale "ospravedlnila" existenci FHS. Je to na stejném principu, jako říct, "pokud se rozhodnete býti chirurgem, nemusíte na medicínu (ale stačí řeznickej učňák...)".

UK bohatě stačí pro humanitní obory právě FF. FSV a FHS jsou zbytečné. Sama to potvrzujete výčtem uplatnění pro jejich absolventy (média, administrativa, personální agentury, střední management...). Nic z toho nejsou pozice, na které potřebujete VŠ titul, jehož kvalita je mírně řečeno pochybná. Stačí se rozhlédnou v třeba v těch médiích - absolventi FSV - novináři dnes neumí ani českou gramatiku, stylistiku a logiku zřejmě považují za sprostá slova. Totéž různá pošahaná gender studia na FHS - větší parazity aby po absolutoriu člověk pohledal.

0 0
možnosti

Centrotoma

15. 12. 2010 12:09
Re: Ach jo.

Amen.

0 0
možnosti

rozbor

15. 12. 2010 9:38
a co asistentka

Jsem rád, že vznikají nové fakulty na UK (je jich tam 17?).Podle odpovědi ohledně uplatnění po dostudování bych to přál autorce příspěvku.Jak bylo někde řečeno, tak uplatnění je hodně široké.Jsem rád, že žijeme v ČR kde na každý post je třeba nějaký papír.Zvláště je zajímavé uplatnění jako vedoucí oddělení populární hudby.Co však s ostatními absolventy AMU,DAMU,JAMU, AVÚ a ostatními?Jednoduché řešení, vytvořme další vydavatelství a podobné, aby absolventi byli uplatňovatelní na trhu práce.No osobně jsem toho názoru, že nejlepší výsledky mají kreativní lidé, ne pouze absolventi různých oborů VŠ, ale je to správné, že máme relativně hodně VŠ, ale je to stále málo.Náročnost studia je dána výsledky uplatnění na pracovním trhu a ne pouze proklamací o náročnosti.Co měl říci pan profesor na semináři?Samozřejmě že je to náročné studium.

0 0
možnosti

rozbor

15. 12. 2010 9:43
Re: a co asistentka

Každé studium je náročné.Dnes např.v mladé frontě je popisek studia na tesaře.Je tam napsáno, že první rok se učí řezat a seznamuje se s nástroji.Docela se podivuji, že jakékoli studium trvá u nás tak dlouho, ale vzhledem k tempu studia bych asi byl pro zvýšení počtu let, třeba na Mgr. 10 let apod.No nic, přeji autorce, aby se uplatnila a vzhledem k tomu s jakou vehemencí se zastává své fakulty bych doporučoval, aby byla asistentkou a vzhledem k počtu jmenovaných profesorů i profesorkou.

0 0
možnosti

martin5.3

15. 12. 2010 9:06
Dotaz

A až tu těžkou fakultu vystudujete, co užitečného budete dělat, abyste se nemusela nechat živit státem, EU a dotacema?

0 0
možnosti

Sabajka

15. 12. 2010 9:15
Re: Dotaz

odborný asistent,ředitelka, fundraiserka,projektový koordinátor,zahraniční redaktorka,generální ředitel,manažer, produkční, lektor,vědecký pracovník,projektový manažer, obchodní zástupce v galerii,vedení archeologických výzkumů,,koordinátor pro mládež,vedoucí občanského sdruženíanalytik,práce s informační systémem,Public Relation

vedoucí oddělení populární hudby  programový manažer koordinátor projektu, fundraiser, Siemens, a.s., Google, , * Masarykova univerzita v Brně (odborný/á asistent/ka), * Západočeská univerzita v Plzni (odborný/á asistent/ka), * PR manažer pro Queer filmový festival Mezipatra,  Aperia o.s. (genderový/á auditor/ka), * Human Resources & Safety Manager, KONE Industrial

* logistika

* Národní památkový ústav středních Čech

* Fakulta humanitních studií (externí vyučující), právní firma White and Case (HR Generalist)

0 0
možnosti

betulinka

15. 12. 2010 8:53
Skola je to mimoradne narocna

to muzu potvrdit, zkusila jsem to rok:D Na ostatnich skolach si to ani neumeji predstavit jak tezke je ziskat jen bakalare zde (to mluvim o pedakach , ekonomkach, fsv atd.) ktere take musi mit kvalitu. Nemluvim treba o Policejni akademii ci soukromych skolach tam je to casto jako na lepsim gymplu.

0 0
možnosti

akki

15. 12. 2010 8:48
Vidím,

že se osyna, který směřuje k humanitním vědám, nemusím mít strach. Držím Vaší fakultě palce. Vám též.:-)

0 0
možnosti

lost

15. 12. 2010 8:45
jste učená, tedy mi vysvětlete ..?

..co jest to objektivní názor, zatím jsem vždy slyšel jen subjektivní .V

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1675x
Jsem čím jsem, nejen díky mým přátelům, ale též informacím, které z okolí získávám. Jsem člověk, kterého svět baví. Člověk, který bez kontaktu s jinými neumí žít. Osobnost, která si váží lidí, kteří píší. Jmenuji se Sabina Sarkisovová ("Sabajka") a jsem vděčná za to, co jsem. Jsem sama sebou.