Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AAP

Strkala jsem jídlo za ledničku a maso chodila vyplivnout na záchod, aby byl od dospěláků klid;-D a byl R^

1 0
možnosti

U nás se říkalo- Hlad a polské vši na tebe ,taky - za maminku,za tatínka... ;-D

0 0
možnosti
Foto

Já jsem, jak sama dobře víš, ze staré školy života;-D. Táta byl horník a tak jsme tři dny po výplatě měli řízky. Pak se nějak ztratily korunky v hospodě a naše milá maminka vařila z "vody". Uměla (musela do příští výplaty), všechna čest. Takže shrnu - co bylo na talíři, bylo snědeno do posledního drobečku - a bez telky (nebyla). Dodnes miluji kyselé podmáslí a brambory na cibulce, kyselé zelí atd.;-D Hezky napsáno ŠárkoR^V

1 0
možnosti
Foto

Děkuji uctivě:-)V A propos, vypadá to, že 18.května budeme s manželem ve Varech - nedáme někde kafíčko?;-)

1 0
možnosti
FF

;-D...já to jako spratek vyšperkoval tak, že stačilo jen k jídlu přičichnout, trochu se zatvářit...a babičku vezli s infarktem, vlastně si teď uvědomuju, že při téhle mé scénce, vezli s infarktem skoro každého...ale bohužel furt to nepomáhalo, pořád mě nutili jíst blafy:-)...a zvlášť školní jídelna, na tu špenátovou srágoru a tlustý flaxi, jsem zapomínal hodně dlouho;-)

1 0
možnosti
Foto

Když to shrnu, tak na nechutenství nám vlastně zadělala školková a školní jídelna;-D;-)

0 0
možnosti
MS

A jestlipak víte, proč mají Africké děti tak nafouklá bříška a tenké ručičky? Protože furt žerou a houno dělají. ;-D

1 1
možnosti
ZA

Naprosto a bezvyhradne s Tebou musim souhlasit R^ :-)

0 0
možnosti
Foto

Naprosto a bezvýhradně Ti děkuju;-)

0 0
možnosti
Foto

Ty se tady chechtáš a já už měla dávno půlnoc;-D

0 0
možnosti

Dodnes hluboce obdivuji mou mamu, ze me u jidla nezabila..a to doslova! Byla jsem prisernej spratek, nejedla jsem vubec nic, jen rajskou omacku, kvetakovou polivku, rizecek a kuratko...a rano muselo byt kakajicko a piskotky..a pak sladke..Na dcerku jsem hodne prisna a kolikrat mi tecou nervy u stolu, kdyz vidim to ofrnovani a ty ksichty! Ale ji mnohem vic nez ja, i zeleninu a jogurty, coz jsem nesnasela. NAstesti neni takovej spratek jako ja, jinak uz by nebyla...:-)

0 0
možnosti
Foto

Já byla to samé- navíc babička s dědou mi dělali jídla, které jsem chtěla, takže i rozmazlenej spratek:-) Holky jsou proti tomu, jaká jsem byla já, zlatíčka:-)

0 0
možnosti
MS

Ach ano, válku na vás. Co by za to děti v Somálii nebo kde daly.. jenže školní jídelna spíš vybudovala odpor k určitým jídlům a pak záleželo na rodině, co si kdo doma uvaří. Někteří prostě neumějí vařit, neučí děti vařit, neučí je umět mít rádo jídlo. Co se naučí jako miminka, si nesou dál do života. Jíst u televize je největší nešvar, člověk jídlo nevnímá a i když má nějakou delikatesu, neumí si ji vychutnat, protože je soustředěn na program. Posadit malé dítě k tv a nutit mu něco, není zrovna šťastné řešení. Pak vznikají dospělí, kteří se ládují polotovary u tv a nevědí, co jedí, takže je jim jedno, že právě pojídají Babicovu směs, která má hodně kalorií, žádné vitamíny, ale bylo to levný a oni to do sebe nějak už naházejí před tou telkou. Jíst se má u stolu, pokud možno rodina, jídlo se jí i očima, takže má být nějak prezentováno hezky, má být o vychutnání si každého sousta. Sama jsem často u jídla četla a vím, jaký je to rozdíl, když nečtu a snažím se to nedělat, je to hrozný zlozvyk a tv neschvaluji. Něco jiného je zobat laskominy v kině, něco jiného hlavní jídlo u tv. Děti se mohou do přípravy jídel zapojit, objevovat nové chutě a kombinace a pak si můžou jídlo vychutnat. Dneska ale rodiče vše odbydou u tv a pak se divíme, že jsou 20leté holky, které neumějí vařit a nevědí nic o jídle a máme další a další příšerné generace nevařilek. Speciální kategorii samozřejmě tvoří vařilky kutilky, které zase považují za stravu cosi, co kdysi studenti páchali na koleji, když neměli peníze. Nevěřím v nucení dětem něčeho, co jim vyloženě nechutná - kapusta, šoulet atd. Ale zároveň nemohou vyrůstat s hranolkami a smaženým sýrem...

1 1
možnosti
Foto

Asi víte, jak chutnají dětské příkrmy. Já byla ráda, že jsem do nich něco poměrně zdravého dostala. Nyní už se dokážou najíst bez DVD a TV (ale když mají něco rozkoukaného v telce, nenutím je, aby šly okamžitě ke stolu, sní si to u telky, nedělám z toho tragédii). Protože já to občas dělám taky. Nejsem dokonalá, vím to:-) Důležitější pro mě je, že jedí i zdravá jídla, zeleninu, ryby a nevyžadují pouze blafy. Mysllím, že nevařím zle a splácaniny "ala mimibazar" nevařím:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 24,74
  • Průměrná čtenost 2880x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. právě vyšla!

Seznam rubrik