Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Viki007

14. 6. 2011 19:54
Víš, od koho jsi

určitě dostala karmu :-P? Od Zuzky :-), akorát že už bylo nad její síly Ti zde napsat pochvalu ;-D. Ona kdysi napsala něco podobného ;-).

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

14. 6. 2011 22:52
Re: Víš, od koho jsi

Která Zuzka, nějak už mi ty nicky splývají;-D

0 0
možnosti

ursula

14. 6. 2011 19:52
Ať rodiče

s dětmi klidně jedou a cestujou kamkoliv. Když u moře vidím maminku,která má sebou dvouletého prcka a prcek se dožaduje pozornosti,ale maminka se chce slunit a pak řve dítko,po dítku řve mamina,tak to nedávám.To buď jdu do vln,nebo odcházím na jiné místo.Mimina je mi líto a mamina je na pár facek.;-D;-O

Pokud bych neodešla,tak jsem víc,než jen uřvaná Uršula.;-D

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

14. 6. 2011 19:55
Re: Ať rodiče

dvouleté dítě není mimino. když byly synovi dva, báječně jsme si to u moře užili (ve vlnách- moc jsem se neslunila)

0 0
možnosti
DD

blondynka111

14. 6. 2011 17:51
Naprosty souhlas

Mnozi dnesni rodicove vlaci malinke deti x stovek a tisicu kilometru, casto s vymluvou, ze je dobre pro deti poznat more atd. Deti se pri dlouhych cestach nudi,  a tak casto prudi. Ne vsechny deti jsou vychovane, ne vsichni rodice vychovavaji deti. Clovek by si mel umet zhodnotit situaci a treba s dalkovym cestovanim pockat. Ostatne deti jsou stastne o prazdninach jen tak venku pred domem, kde se cvachatji v nejakem bazenku a kdyz se jim rodice dostatecne venuji. Bohuzel spousta lidi ale cestuje, aby se mohlo dovolenou pochlubit, protoze tahle mentalita jeste neni v Cesku vymycena. Ono je fajn cestovat, ale pockat par let, az dite je samostatnejsi a ma jiste vychovani a nebude obtezovat ostatni spolucestujici a hlavne bude si moci prohlidku muzea/zamku nebo more opravdu uzit. To same plati i o navstevach kina a restaurace.

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

14. 6. 2011 18:19
Re: Naprosty souhlas

Jé, tak to je dobrý- zrovna před minutou jsem Vám dávala odkaz  u Andrey v diskusi na tenhle blog a teď vlezu sem a Vy tady, to se povedlo;-DR^

0 0
možnosti
MM

captain cook

14. 6. 2011 11:38
vekova hranice

pisi pro jednu cestovku s prevazne zamorskou klientelou poradajici autokarove zajezdy po Evrope. Maji zavazne podminky min. vekove hranice - 5 let. Nektere zajezdy maji vyssi hranici = zavazna podminka. Klienti maji vyber ze zajezdu, ktere odpovidaji vekove hranici jejich rodin.

V okruznich cestach vetsi zaoceanskou lodi nejsou vekove hranice vymezeny a lodni spolecnost porada behem zajezdu nejen denni kluby zdarma podle vekovych kategorii (mrnata do 6 let, 6-12, nactnici) ale jako doplnkovou sluzbu hlidani mrnat a mladsich deti behem vecera (nadsluzba). Jsou ale mensi lodi (napr. Pacific Princess, Ocean Princess) s 650 pasazery, kde neni misto na detske kluby a podminkou plavby je to, ze rodice se budou o deti starat sami a ze deti budou jist s nimi. Take existuje limit, kolik deti max. prijmou na kterou plavbu.

0 0
možnosti
MM

captain cook

14. 6. 2011 11:54
Re: vekova hranice

je ale zajimave, jak si nekteri rodice nadsene a pri tom nerealisticky predstavuji co jejich dite vnima.

Kdyz jsme delali okruzni cestu lodi po Stredozemi ( Benatky - Barcelona se zastavkami v Dubrovniku, Recku, Italii a Francii), dali jsme se do reci se spolucestujici prijemnou manzelskou dvojici cestujici se 14 mesicnim klucinou. zadne problemy, dite se slunnou povahou, ktere milovalo pozornost vselijakych spolucestujicich delajicich kukuc! anebo hry typu Varila mysicka kasicku. Museli jsme se (potaji ) zasmat pokazde, kdyz se vratili z exkurznich autobusovych mini-tur po historickych ci prirodnich krasach v okoli ruznych pristavu a mama prohlasila "Doufam, ze si na to vzpomene az bude starsi".

0 0
možnosti
MH

Markéta H.

14. 6. 2011 8:50
Jelikož

máme tři malé děti a hodně s nimi cestujeme, tak jsem nemohla Váš článek přehlédnout. Hned na úvod ale musím prohlásit, že s Vámi souhlasím. Souhlasím v tom, že nikdo nechce na vlastní dovolené poslouchat cizí umrčené fakany (proto jezdíme ve vlastním dopravdním prostředku a nejraději tem, kde nikoho rušit nebudeme, třeba do pouště Gobi :-))

Ale zaujala mně tahle věta: "Je 21.století, stále sílí kult dítěte a s tím i zvyk-kam se hnu, beru i

dítě." Tady si myslím, že je to jinak. Je 21. století a sílí kult vlastní individuality a touhy po útěku z všedních dní bez dětí. Zvyk "kam se hnu, beru s sebou i dítě" nesouvisí s kultem dítěte, je to přirozená a normální věc, která přežila tisíciletí. Problém je v tom, že dříve se nejezdilo busem do Španělska a nechodilo  do Opery na Louskáčka, ale maximálně do kostela na mši.

0 0
možnosti
MH

Markéta H.

14. 6. 2011 8:57
Re: Jelikož

Společnost se prostě posunula. Chápu oprávněnou nevraživost vůči rodičům zpruzeného dítěte na cestě busem do Španělska. Ale nechápu, když někomu vadí plačící dítě během tří zastávek tramvají na cestě k doktorovi ( a názory, že když si ty děti udělali, tak ať choděj pěšky).

Sama se snažím cestám veřejnou dopravou vyhnout, protože neznám únavnější dobu, než čas strávený tam. Snažit se třeba dvě hodiny cesty vlakem za babičkou nepřetržitě bavit děti, aby nemrčely a neotravovaly, to by vyčerpalo i vola. Ale ani bymě nenapadlo sedět a číst si a nechat je udělat z kupé kůlničku na dříví. Mám je, chci "kam se hnu, brát s sebou i děti", tak se halt musím snažit :-)

0 0
možnosti
HN

NejeHa

14. 6. 2011 6:32
Diskuze

Diskuze neměla chybu :-). Už se těším na další :-)(i článek R^, s tímhle se nedá nic jiného než souhlasti). Děkuji, a za diskuzi karma :-).

0 0
možnosti
HP

Fordána

13. 6. 2011 22:04
Vzácný úkaz

Jak se vám to stalo? Matka a rozumná?

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

13. 6. 2011 22:21
Re: Vzácný úkaz

No, moc mě nepřechvalte, nejsem dokonalá;-D

ale jo, v některých věcech se zdám být rozumná:-P:-)R^

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

13. 6. 2011 21:17
Víceméně souhlas s tím...

...že já dítě nehodlám tahat kamkoliv...ale na druhou stranu...je mi celkem fuk, že si ho kococur bere do Španěl :-P ;-D R^

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

13. 6. 2011 21:21
Re: Víceméně souhlas s tím...

Kocór kecá;-D A když ne, tak to bude jeho boj;-D

0 0
možnosti
B

Bezi

13. 6. 2011 18:28
máte naprostou pravdu

a gratuluju k té odvaze tohle napsat ;-D

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

13. 6. 2011 18:33
Re: máte naprostou pravdu

:-)Na to není potřeba nějaká zvláštní odvaha;-)..a čekala jsem horší reakce, to, co tu je- je úúúplně v poho:-) (zatím).

0 0
možnosti
MN

Kajle78

13. 6. 2011 15:12
autorce

Děkuji za článek, sama mám 10tiletého syna a létat na dovolenou začal s námi minulý rok. Absolutně nechápu (a že jich bylo hodně!) rodiny s nemluvňaty u moře. Mne by to nenapadlo brát tak malé dítě do vedra k moři....

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

13. 6. 2011 15:21
Re: autorce

;-)R^

já nevim, co na tom moři všichni vidí ? My jsme si nejvíc užili někde na přehradě,

v chatkách, děti spráskaly všechno možné dohromady a nic jim nebylo, nejraději byly, když byla prodloužená večerka, protože jsme věděli, že stejně nejpozději v jedenáct zapadnou a ráno nás nechaly vyspat:-) Na tyhle dovolené děti vzpomínají nejvícR^

. U moře jsme párkrát byli, stálo to plno prachů a vždycky jsme se strašně těšili domů. Pro každého dovolená u moře není to pravé ořechové:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 24,74
  • Průměrná čtenost 2880x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. právě vyšla!

Seznam rubrik