Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

tak to jsem prošvihnul, ale zdravím všechny autisty i tříkolkáře, já se řadím spíš k autistům - tříkolkou bych do práce nedojel...:-)

1 0
možnosti
Foto

Hezky napsané tomu musí porozumět každý posílám velkou karmu.V

1 0
možnosti
Foto

Šárko, to jsi napsala výborně. Jako vždy statečně, bez patosu, prostě lidsky, jak to umíš Ty.R^

Ani nevíš, jak mě mrzí, že to čtu až dneska, tím pádem jsem v modrém nebyla. To mě mrzí. Mám jako čtenáře naší knihovny taky několik autistických dětí - mají takovou lehčí formu, a dva velmi těžké autisty, kteří chodí jako doprovod s maminkou do dospělé půjčovny. Jsou to dvojčata. Je jim už přes 20 a jeden z nich má bohužel i projevy násilnického charakteru, maminka bývá i zraněná. Druhý je ve svém světě a je milý. Tak příští rok si to pohlídám a do modré půjdu!!!V

1 0
možnosti
Foto

Odpuštěno:-)V

Jo, ta agrese je hrozná u těch autistů. Tomášek nás občas jen štípne, ale to stačí. Snad se to nebude stupňovat. Puberty se trochu bojím. Tyhle děti mívají pubertu dřív.

0 0
možnosti
Foto

Šárko, je dobře, že o tom píšete. A já smekám před rodiči i pedagogy, kteří takové děti vychovávají. Znám osobně několik rodin a prostě smekám.R^

1 0
možnosti
Foto

Pavle, co takhle tykačka?;-)

Já Ti to řeknu asi takhle: my, co se staráme o takto postižené děti, většinou nestojíme o lítost. Tak mě někdy trochu irituje, když někde někdo napíše- já vás lituju. Jsme úplně normální rodiče, kteří se starají o trochu jiné děti, ale ani nám se nevyhnou stavy, kdy prostě bouchneme vzteky, nebo máme chut zdrhnout někam hodně daleko, popřípadě se opít namol.Nejsme lepší, protože se staráme o postižené děti, jsme jako všichni rodiče- děláme chyby, přešlapy....ale milujeme ty naše Mimoně.:-)

A na našem malém to třeba v MHD nikdo nepozná- jediný rozdíl je, že nemluví.

Před pedagogy také smekám, já bych to nezvládla, mně stačí jeden;-D

1 0
možnosti
PL

Je sice dobré, že se o tom mluví, ale někteří (politici, úředníci) by měli také kromě mluvení více konat pro lidi, co to potřebujíR^

1 0
možnosti
Foto

S velkou slávou zvedli příspěvek na péči-ale jen pro 3.a 4.stupeň. Ti s nižšími stupni ostrouhali, jako teď některé matky na RD.

0 0
možnosti
DV

D64a57v61i58d 82V28l54k

2. 4. 2019 19:37

Já taky furt nosím modrý svetr! Tomáši "Modrá je dobrá!!!"

1 0
možnosti
BK
Foto

Díky za návštěvu,Beatko.:-)

0 0
možnosti
Foto

Tak nevím, jestli Ti mám k tomu 2. dubnu blahopřát nebo Ti kondolovat. Karma každopádně. R^

1 0
možnosti
Foto

Lepší je blahopřát,Tome.:-) On mě úplně změnil...snad k lepšímu.

3 0
možnosti
Foto

Šári, mám modré tričko od rána. ;-)Snažím se pochopit, ale dokud to není na vlastní kůži, člověk nikdy úplně nepochopí. Zkouším mňoukat a bečet, ale viróza mi dovolí tak akorát skřehotat.:-)

0 1
možnosti
Foto

Přesně,Soni,to se musí zažít:-) Tak beč jen potichu;-D

1 0
možnosti
Foto

Dala jsem vám karmu, i když v tom mám trošku hokej - včera mi tři třídy z jedné školy přišly v černé či šedé, že zítra je den autismu (dost mne dostaly děti jedné z nich které se mne optaly proč mám na hlavě růžové brýle - měla jsem tam zapomenuté sluneční a tak jsem chvíli tápala mezi naivitou, Dnem autismu a Aprílem).

Třídu autistů mám jednou týdně 45 minut (je jich pět a chodí s nimi dvě doprovázející osoby) a to nasazení vyžadující koncentraci si nedokážu představit ani 8 hodin denně...

Klobouk dolůR^

2 0
možnosti
Foto

Klobouk nechte na hlavě.:-)

Tomášek chodí také se třídou plavat 1x týdně a moc se mu to líbí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 26,32
  • Průměrná čtenost 5410x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. vyjde již brzy.

Seznam rubrik