Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za hezkou a slušnou diskusi.:-)

1 0
možnosti

Celé je to nějaké podivné. Jakto, že najednou ty prodavačky věděly, že se platba povedla. Spíš to dělá dojem, že chtěly cizinku, jazyka neznalou, vzít na hůl. Tím spíš, že po vás nesmyslně chtěly, abyste zboží sama vrátila do regálů.

1 0
možnosti

Tak o tom teda pochybuju. Jednak by z toho nemohla nic mit, a pak by ji ze strany zamestnavatele ocekavala okamzita vypoved. Nemecky Arbeitsgesetz je nekompromisni.

Moje telediagnoza by tipovala na pokladni, cizinku ktera ma problemy s problemem pokladny.

0 0
možnosti
Foto

Já se pro jistotu ztrapňuji většinou jen v Česku, za hranicema nedělám větší nákupy a sichruju to hotovostí. Jo a německy umím asi tak dvě věty, předpokládám, že snad probůh všichni umí tak trochu anglicky - no jak kde.

Hlavně žes z toho vybruslila vlastním důvtipem.;-);-DR^

1 0
možnosti
Foto

Tady jsem se s angličtinou vůbec nechytala;-D

0 0
možnosti
Foto

No to je mi teda šlamastyka, naštěstí s dobrým koncem;-D

1 0
možnosti
Foto

Miluju šťastné konce.;-D

0 0
možnosti
Foto

Taky jsem párkrát zažila horké chvíle s kartou. Prvně u lanovky na Vitošu, kde na mě paní něco pořvávala zpoza skla a zavile odmítala zkusit to znovu. Musela jsem dát poslední hotovost a nezbylo mi pak na večeři.;-D Ve Švýcarsku terminály odmítaly kartu opakovaně, ale jen ty v německých kantonech. Jednou taky prodavačka odmítala další pokus, ale evidentně rozuměla anglicky natolik, že se dala přesvědčit, a povedlo se. Přišlo mi, že si ty německy mluvící terminály vychutnávaly, že jim nerozumím, protože úplně stejné s francouzskými pokyny fungovaly normálně.;-D8-o;-)

2 0
možnosti

J55i86ř67í 62M26l94s

14. 7. 2021 16:24

Data v mobilu si v Německu vypínáte zbytečně. Roaming je již několik let zrušen a v celé unii platí Váš domácí tarif.

2 0
možnosti
Foto

Mám v mobilu funkci Zapnout datový roaming, jinak se na internet nedostanu.:-) Naštěstí mě to trklo včas.;-D

0 0
možnosti

Popsaná situace je ovšem vysoce nepravděpodobná. Jestliže terminál na pokladně ukázal, že se transakce nepovedla, tak se nepovedla a nemohla se objevit v internetovém bankovnictví. Jestli se to tak opravdu a prokazatelně stalo, pak by určitě bylo třeba tuto chybu systému nahlásit té bance, aby se na to mohli podívat jejich oddělení IT.

2 0
možnosti
Foto

Nějak jim blblo spojení pokladny s terminálem. V blokacích jsem platbu strzenou měla. Nevím, komu pak volala, ale potvrdila že mám zaplaceno.

0 0
možnosti

Já si to vždy jistím hotovostí. Žitavské obchody znám velmi dobře, lidé ochotní když se chováte slušně a umíte šprechnout. Jen to město je opravdické pohraničí, tentokrát německé,

0 0
možnosti
Foto

Stalo se to poprvé, vždycky platím kartou. Žitava je hezké město a pokladní v Kauflandu jsou milé, i ta moje byla. Nepříjemná byla pouze paní z informací. Až potom, když řekla OK, se konečně usmála.;-D

1 0
možnosti
Foto

Jsem se opotila i za Tebe...Ač s jazyky problém nemám, toto jsou situace, na které se nedá připravit:-/

2 0
možnosti
Foto

Mně jde líp angličtina, ale s tou jsem tam nepochodila vůbec:-)

A ten tvůj blog mazec, ty jsi nepíchla, ale přímo rozkopla vosí hnízdo.;-D

3 0
možnosti

Já mám na Sasko, Drážďany ty nejlepší vzpomínky. Bydleli jsem ve čtvrti

Loschwitz blízko Labe, blízko mostu Blaues Wunder. Hned za mostem v nějakém baru si k nám kelnerka přisedla a všechno vysvětlila a ukázala na mapě.

Potíže jsem měl jen s majitelem penziónu, mluvil moc rychle, ale stejně jsme se

domluvili. Za mostem mi hned nějaký mládenec ukázal bankomaty a na zástavce

mi nějaká paní necvakala jízdenky. U centra jsme si dali oběd, já jsem měl nějako rybu, snad to byl nějaký Bartsch, paní mi dokonce to slovo napsala na papír, a zjistila mi od štamgastů v zahrádce jak mají otevřeno v Zwingru, asi jsem neměl mobil. V Zwingru mi vypadla peněženka, když jsem seděl na sedačce, no pochopitelně někdo ji našel a dal na recepci. Musel jsem jen vyplnit nějaké lejstro. V supermarketu mi paní našla Scheibekaese a pomohla vrátit Leergut,

prázdné láhve, s automatem jsem nějak moc bojoval. V pekařství mi paní napsala na lístek název nějakého místního zákusku, který jsem každé ráno kupoval dceři.

Stejně příjemný byl prodavač, který mi prodával boty. Ve slevě, jak jinak.

Tak příjemné lidí jako v Dražďánech ve světě nepotkal a to jsem byl i v polském Těšíně. :-P Německý se učím od 14 let ,ale moje němčina je těžce "lamaná",

jak říkají Poláci. Gebrochenes Deutsch.;-D

4 0
možnosti
Foto

Drážďany jsou krásné, ale na nákupy už trochu z ruky.:-) Chtěli jsme tam loni na vánoční trhy a byly zavřené hranice.

Němčinu jsem měla ve škole, pak nějakou dobu v práci, ale skleróza nastupuje, je to znát.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 24,56
  • Průměrná čtenost 5371x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. vyjde již brzy.

Seznam rubrik