Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M60i19l27a24n 85V44í60t

2. 12. 2021 5:18

Hele Šari, 2 poznatky z Japonska. První: nikdy nedávej dýško. Nikde! Ani v hospodě, ani v taxíku. Paradox: v každém obchodě dostaneš nazpět hrst hliníku, za který si nic nekoupíš. Proč? Co asi tak, když 1 yen = 2 haléře, v mém blogu se dozvíš, jak jsem to vyřešil já.

Druhý poznatek: jpn středně velký market (na úrovni u nás větší HN). Zboží dáš na pás i s košem (ten se odepne od spodní části vozíku), pokladní má druhý (prázdný) koš a vezme zboží, namarkuje, položí do druhého koše. Zaplatíš, vezmeš košík, zasuneš do podvozku a přejedeš do prostoru, kde přeložíš do tašky. :-)

0 0
možnosti
Foto

S tou rychlostí je to skvělý nápad. Moje tchýně byla na nervy - nevím už kde - za pokladnami ubyl prostor, kam by si postavila tašku a ve svých 85 letech v klidu naskládala co nakoupila. Měla pocit, že jí bude nákup padat na zem.

1 0
možnosti
Foto

No, jenže když je fronta, musíme být rychlí. Je mi těch lidí někdy líto, proto je lepší, když chodí ve dvou.:-)

0 0
možnosti
Foto

R^Šárko, neber úplatky, neber úplatky...!;-D

2 0
možnosti
Foto

Nebo se z toho zblázním.;-D

1 0
možnosti
Foto

S dýškama si vzpomínám, jak jsem v raných devadesátkách dělal u „McBastarda“ – pracovní kalhoty z toho důvodu neměly dokonce kapsy (jen našitou látku, aby to jako kapsa vypadalo). Běs.

Ale i tak se dýška občas hodí (dělám teď v Penny), protože asi každý někdy omylem špatně vrátí a když je to v můj neprospěch, tak to dýška mohou zalepit.

3 0
možnosti
Foto

Jo, to máte pravdu. Třeba u nás manko do dvacky neřeší. A ta cca dvacka v těch dýškách je.:-)

0 0
možnosti
Foto

Pěkný blog, Šárko, takový osvětově finanční, zkrátka užitečný!!! :-)

2 0
možnosti
Foto

Já dřív nechávala také korunu, dvě. A pak mi právě jedna pokladní řekla, ať si to vezmu, že ona ta dýška stejně nemá.:-)

0 0
možnosti
Foto

Přiznávám, že jsem to taky nevěděla. Ale tak v super hyper se stejně nechávají ty mrňavé mince, které spoustu lidí nebaví...

1 0
možnosti
Foto

Ale tobě dát tringelt můžu, ne?;-D

1 0
možnosti
VM

Že jste moc rychlé, chápu, chce to po vás zaměstnavatel. Ale co kdyby místo toho po vás chtěl, abyste ochotně pomohli zákazníkovi uložit zboží do tašek? Do takového obchodu bych chodil rád. Že mu to vzkazuji.

1 0
možnosti
VV

Tak to nesmite ale nakupovat v superhypermarketu protoze jsou tam nejlevnejsi, ale v kramku majitelky. Ta vam v tom rada pomuze. Musite si vybrat. Bud levneji, nebo ochotneji.

0 0
možnosti
JK

Jen dodám, že spíše řadový státní úředník chodí domů s čistou hlavou než pokladní.

0 0
možnosti
Foto

Řadový státní úředník může být i ten, který dělá na pracáku. A ten toho má po práci určitě plné brejle.:-) zlatá pokladna.

1 0
možnosti
Foto

J54a16n 11A65n19d12r34l69e

8. 11. 2021 17:59

Šárko, obdivuju Tě, že tuhle práci děláš. myslím, že je to jedna z nejtěžších...R^

a až příště pojedeš vlakem a potkáme se, doufám, že k manipulační přirážce za jízdenku ještě přirazíš pořádné dýško! ;-D

1 0
možnosti
Foto

Nejtěžší určitě není. Já bych například nemohla fárat v dolech, to je ještě těžší.;-D

Jízdenku už budu mít koupenou, takže smolík, chlapče.;-D

Co v pátek, přijdete s Ivanou?

0 0
možnosti
Foto

Šárko, pokladní znám jenom super rychlý a super pomalý. ;-D Normální (střední rychlostí markující) jsou nedostatkový zboží. A Kde domov můj? neznám vůbec (teda jako pořad), v jakém jsi byla díle?

3 0
možnosti
Foto

2.listopadu. Ale natáčení bylo už v červnu.:-)

Já jsem střední, hele!;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 24,59
  • Průměrná čtenost 5371x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. vyjde již brzy.

Seznam rubrik