Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EA

E11v72a 22A94d85a62m92o17v19a

17. 5. 2013 12:02

Dnes nesouhlasím. Když je v restauraci někdo, kdo má problém s pohledem malého děcka do svého plného talíře, asi takový člověk nebude moc normální ani jinak .. čistě moje domněnka. Od toho je v restauraci jak rodič dítěte, tak personál, aby případné rodiče napomenul, že chování jejich potomka je už přes čáru - pokud se domnívají, že už opravdu je. Zákazy tohoto typu nechápu, nevítám, a divím se majiteli, že si odrazuje potencionální budoucí klientelu.

4 5
možnosti
MS

Jenže, rodič si myslí, že je to roztomilé a personál vědom si toho, že nekritičtí rodiče ho nejvýš sprdnou a neudělají nic, raději mlčí. Proto je potřeba zákazy tohoto typu.

Jestli myslíte potencionální budoucí klientelu, rozeřvané lítající, dupající dětičky, které nekritičtí rodiče ani nenapomenou, tak ať si to užijí. Když jsem byla nucena na služebních cestách navštěvovat restaurace, tak jedině kuřácký pajzl, protože tam byl většinou klid.

4 1
možnosti
Foto

Tak jsem ji dala celou ...diskuzi.;-D;-D.

1 0
možnosti
Foto

Jsi dobrá, já také;-D

Dneska ale musím pochválit dvě maminy i jejich dcerky na pasovce, byly jsme ráno s holkou pro cestovní pas a čekaly tam  2 maminy s malýma holčičkama (asi 1,5-2 roky), a na to, že už tam seděly víc jak půlhodiny, tak holčičky zvládaly čekání v pohoděR^

1 0
možnosti
PK

Skvělý článek, od matky dvojnásob :-).

Ano, je pravda, že děti jsou budoucnost národa / lidstva. Často si v tomto kontextu říkám  - "Proboha!" Myslím, že proti slušně vychovaným dětem, či tam, kde se rodiče zjevně o výchovu snaží, nikdo nic moc nenamítá. Ale řada lidí oprávněně něco namítá proti rozjíveným nevycválaným spratkům. Zvláště, kde když se pokusí na obtěžování upozornit,  ještě od rodičů schytají vynadáno, namísto, aby se dotyční pokusili o nápravu. Takovéto nezodpovědné chování pak logicky vyústí v protiakci - třeba právě v budování babyfree oáz klidu :-).

Jak jsem psal níže - každý člověk má svůj vesmír. Je i logické, že pro rodiče je většina jejich vesmíru určována potomky. Ale už není logické nutit lidi, aby absorbovali dos vého vesmíru vesmíry CIZÍCH dětí, takže pak v jejich vlastním vesmíru nezbude místo na ně.

8 1
možnosti
MS

No a nic..akorát jde o to, jak to majitel pojme. Někde se to dělá tak, že majitel napíše Děti od 12 let vítány, někde je vstup do 12 let dětem vyloženě zakázán, jinde existují vyloženě rodinné podniky, které se specializují na děti a rodiče. Uznávám, že to majitel restaurace mohl napsat lépe. Kulantně. ALE Je to ale na něm, jak chce omráčit trh, zda jsou vegani víc svobodní bezdětní nebo rodiče s dětmi. Věřím, že si průzkum trhu udělal.

xx

Já ráda zajdu na skleničku s manželem někam, kde vím, že jsou jen dospělí.

Nemám nic proti podnikům pro dospělé ani pro podnikům rodinným. Jenom si vážně vybírám, kam půjdu a celkem se bavím nad tou nevolí vřeštících matek, které by tam stejně nešly, ale uráží je ta  nálepka VSTUP zakázán.

xxx

 Jenže ono se to stejně nějak vystříbří i bez nálepek.  Je na majitelích, jak si to nastaví, v cizině do tak funguje už dávno. V Česku se vřeští okolo všeho možného, ale nakonec zase tak moc lidí, kteří vřeští, by tam stejně nešli tak jako tak. Stejně jako třeba víza do Kanady, to bylo jekotu a kolik lidí bylo na prášky, že nemůže do Kanady jen tak, jako by tam nutně museli lítat každý týden. xx A zde reakce na diskuzi níže: Jediné, co nechápu, že nevidíte rozdíl mezi vaším článkem a článkem paní Topinkové, která smotala víc věcí dohromady a nevyzněla až tak tolerantně, podobně jako paní Beso vyznívá s tím článkem o matkách. Není to nadlehčeno, je to napsáno špatně, ne brilantně, jinak by se pak nestrhla ta vlna komentářů. Dobře napsaný a tolerantní článek vypadá jinak.  Proti vašemu článku  a vašemu podání nic nemám, ale tu poslední větu jste klidně mohla vynechat. Popíráte tím existenci podniků, které jsou zvědavé na děti...;-)

3 0
možnosti
Foto

:-)Já to myslela trochu jinak- spíš z hlediska ostatních hostů atd...

Držím se jednoho hesla: moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého:-)

3 1
možnosti
MS

Mám svůj pozemek a na něm chatu. Nelze udělat oplocení a cedule "soukromý majetek" samice ignorují. Jak můžu mít klid, po němž toužím?

2 3
možnosti
EA

E16v13a 53A64d87a42m23o29v87a

17. 5. 2013 12:04

Uf. Oběste se, paní Sládková ! :-)

1 2
možnosti
BB

Holka, ty mi mluvis z duse. Tak ja teda do kavaren, kde se nekouri a kde je vstup povolen matkam s kocarama, nechodim z principu, ani jako bezdetna ani jako sdetna jsem to nedelala a nehodlam s tim zacinat. Pokud se mam setkavat s lidmi v dobe, kdy mam potomka a neni vecer, volim strategii "doma na kafe", kde je od deti obvykle klid (od tech minimalne vychovanych ano). Pokud musim nekam dojet, volim venkovni prostory, rozlehle, abych pripadne neblokovala kocarem cely vstup. A uplne nejlepsi je to bez potomka, ze jo, co si budem namlouvat. Takze ja rada potkavam pratele v dobe, kdy me hadatko spi. A tuhle jsem na jednu takovou hospu narazila, kde mel pan nejake umelecke kousky, ciste bile nobl ubrusy atd. a uprimne, ty ruce od cokolady na tom ubruse a rozbita vaza za 300 000,-, taky by me to jako majitele netesilo.

2 1
možnosti
Foto

:-)Také dávám přednost "domu na kafe". V létě jsou fajn předzahrádky,2x jsem měla sraz v IKEE, ale tam je na můj vkus příliš velká koncentrace matek s dětma:-)

1 1
možnosti
Foto

To je v pohodě :) Já bych do takové restaurace tedy s dětmi nešel a neměl bych potřebu si nějak stěžovat ... nicméně já bych pak do takové restaurace nešel ani tehdy, když mi děti někdo hlídal... i kdyby tam dělali sebebáječnější steaky :)

3 2
možnosti
Foto

Tak to já bych na ty steaky šla a ráda:-)

Zamysli se nad tím, proč někteří hoteliéři chtějí jen dospělou klientelu (u nás jsem to zatím nezaznamenala,ale v Rakousku třeba ano). Protože spousta hostů si tam jede odpočinout, zrelaxovat a k tomu patří i to, že neslyší celý den výskání dětí ( a možná i děti mají,ale tentokrát je nechali doma, aby si odpočinuli právě od toho dětského hluku).

Proto jsem nepochopila Tvoje kategorické- já bych tam nešel, i kdyby....;-)

2 4
možnosti
MZ

jenom k zamysleni... co az vsichni majitele domu se rozhodnou, ze nechteji ve svych bytech deti?

5 3
možnosti
Foto

Pokud v bytě nechtějí rodiny s dětmi, zpravidla to uvádějí už v inzerátu a vedle podmínky typu pes nevítán, už jsem dost často četla: Upřednosťnuji pracující bezdětné páry....:-) Jednou je to majitel nemovitosti a ten si podmínky klást může:-)

8 0
možnosti
Foto

R^  jezdíme do lázní, kde je v jedné části vstup dětem do dvanácti let ZAKÁZÁN - v té býváme nejčastěji ;-D. Tomáš má praxi v hotelu na place a nedávno přišel s tím, že NIKDY nechce děti...že sleduje rodiny při obědě a ty co maj malé smrady že si to vůbec nevychutnávaj ...

3 3
možnosti
Foto

;-DVěřím. Občas je pozoruju taky a z 90% otec v klidu jí a má to na háku a matka krotí nezbedu, běhá za ním a mezitím jí vystydne jídlo:-)

2 2
možnosti
Foto

Zrovna nedávno jsem nad podobným tématem přemýšlela, jestli nejsem jedubaba, když mi vadí, že když si chci dát v klidu kafe, obíhají kolem mne tři batolata a mlátí se těsně vedle nás hračkama po kebulkách s docela slušným zvukovým doprovodem, v bezpečné vzdálenosti od svých, v klidu si povídajících, mamek. My to měly s povídáním horší, přiznávám, že upozornit spokojeně plkající maminky jsem si tak nějak netroufla. Jen jsem si zavzpomínala, že s dětmi jsme chodili do restaurace s pexesem a podmínkou "ale budeš tam hodná, protože jsi velká holka", malý holky na kafíčko nechodí.

x

No, pravda je, že jsem tam od té doby nebyla.

3 1
možnosti
Foto

Já se přiznám, že do kavárny nebo restaurace zajdu nejraději sama, když mám hlídání:-) Dole psala paní Králová, že pobíhající a otravující děti v hospodách (nebo kavárnách) nevídá. Ono stačí zajet do IKEA;-D

3 1
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 24,74
  • Průměrná čtenost 2880x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. právě vyšla!

Seznam rubrik