Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AAP

853 příspěvkůůů...hele Medenicéééé R^;-D

0 2
možnosti
PB

Náš starší má rozum a už tolik nezlobí. Náš mladší má průzkumné období a ještě nemluví pořádně ve větách, tak si vše radši jde vyzkoušet sám, než by nám to oznamoval. Když vylil Lovela Woolite po celé dlažbě v koupelně, dostal prvně na zadek, protože jsme se o tom gelu už předtím bavili snad 100x. Ale on mě vidí, jak ho někam leju, tak to musí zkusit.

Od té doby, co dostal na zadek, tak se divím, jak je účinná věta: "Zlobí Míša? - tak si sundáš kalhoty a uděláme baci? "

A šup, máme hodný dítko...

Ale přiznám se, že se těším, až dostne rozum, jako ten starší...

3 4
možnosti
MV

Moje maminka občas vzpomínala, jak se vztekával brácha. Stavěl v samoobsluze mosty obdivuhodných oblouků z vlastního těla a řval tak, že z poloprázdných regálů vypadávaly lehčí věci. Mamka byla tenkrát hrdina - synka ostentativně překročila a odkráčela nejlépe někam za roh. Fungovalo to prý. Jen nevím, jestli by z kohokoliv, kdo by to dneska zkusil, nebyla hlavní zpráva v Blesku.

3 1
možnosti
PB

Dneska by pomalu volali sociálku :-)

2 2
možnosti
MK

Dnes jsem si vzpoměl na tento článek a tuto diskusi. Byl jsem po dlouhé době v Albertu a tam se dvě holčičky hádaly o Krkouny. To jsou asi nějaké postavičky z nějakého seriálu jako byly Pikčové a v Albertu to nejspíše, jak jsem pochopil, dávají k nákupu. A čím větší nákup, tím více Krkounů. A ty holčičky se sebe tak pustily, že maminka, ač dlouho trpělivá, jín nakonec oběma pleskla po zadku. A byl klid. A o Krkouny se budou asi hádat doma ;-D

7 0
možnosti
PB

Zadek asi občas OK. Hlavu neeee !

2 2
možnosti
JK

Milá paní Kopřivo, držte se svého přesvědčení, vyprošuji si, abyste účelově překrucovala cokoliv vyřčené oponenty (i zjevnou nadsázku), aby Vám to sedlo k té Vaší "osvětové činnosti"!;-€

Bylo tu x krát zopakováno, že v určitém věku se příliš nedomluvíte a někdy se holt - V PRAXI - dostanete do situace, kdy může jít o zdraví a na diskuse není čas. Bylo také několikrát zmíněno, že vysvětlování samozřejmé probíhá - to je základ výchovy, ale děti - V PRAXI - mívají i rozdováděné, rozjívené chvíle, nebo přirozeně zkouší kam až můžou zajít,....ale proč se vlastně namáhám - tohle se Vám nehodí, tak to stejně budete ignorovat a mlít to své - zohýbané. Když bude někdo rovnou plácat místo vysvětlování, tak po něm jděte, ale tady nikdo takový není. Vysvětlování a to co dělá výchovu výchovou, tomu krajnímu! plácnutí totiž předchází a trvám na tom, že pokud k tomu dojde vyjímečně - tedy poslední řešení - a ještě, vyjma situací "o zdraví" po předchozím varování, žádné otupění a slepá poslušnost se konat nebude! Děti nejsou hloupé a dobře vědí, že to přišlo proto, že už to opravdu přehnaly. Mám to totiž prakticky vyzkoušené.

Je-li rodič psychopat - vlastně stačí jen někdo výchovu nezvládající - pak může zlomit nebo zjizvit dětskou duši aniž by na ně vztáhnul ruku, stačí nespravedlivé i když netělesné tresty, podrývání sebevědomí např. řečmi o neschopnosti atd., jiný k tomu přidá (to "Vaše") bití a to je od toho plácnutí, coby krajního řešení, jak to tu má většina, na hony vzdáleno.

10 1
možnosti
VS

"v určitém věku se příliš nedomluvíte" - vychova v prubehu puberty uz zcela pozbyva jakehokoli smyslu. Zbiti pubertaka uz je pouze vyraz doznivajici dominance, podobne, jako kdyz starnouci vudce smecky naposled premuze mlade kusy.

6 0
možnosti
MS

Tak jsem si to znovu přečetla a byla bych pro, aby v každém veřejném prostoru byl vytesán poslední odstavec do kamene;-D

7 0
možnosti
DM

Juchů, tady je dneska veselo... Nenašel by se tady prosím někdo, kdo by mě střískal? VMě jak poránu neseřežou, není se mnlu k vydržení! Ale bez řečí! Žádný "popovídáme", nebo budu pro zmenu agresivní já;-D

2 3
možnosti
DM

Pozn: Výše uvedené nemá žádnou souvislost s názorem pisatelky:o)))

3 3
možnosti
MK

Ještě bych se chtěla zeptat zdejších diskutérů jaký je jejich názor na bití žen. Evidnetně s tím nemáte problém a schvalujete to. Pokud ne, nejste vůbec konsistentní a něco je tu špatně. To bítí žen má totiž ve společnosti úplně stejný původ.

1 16
možnosti
SW

Biti zen a biti deti je ponekud z jinych soudku, Koprivo. Bit dospele a uhodit dite coby trest za poruseni pravidel? No vy a Sycha vedete. Jeden sem taha cernochy, dalsi zase biti zen.

14 0
možnosti
MK

Kdysi jsem četl jednu studii, která polemizovala s postmodernistickým názorem, že dítě se má nechat vyrůstat jak chce. Byl tam odkaz na chování savců a primátů s tím, že ani zde rodiče své potomky nenechají dělat vše co by si jejich potomci usmyslely, ale existuje tam souhrn trestů jenž mají za úkol směřovat potomky k tomu, aby přežily. Paradoxem bylo, že tato studie dopálila lidskoprávní organizace domáhající se větší feminizace společnosti a prosazující práva homosexuálů, které se domáhály svých práv právě na odkazech na chování v živočišné říši. Tenkrát jsem se tomu smál. Až při studiu teologie a Hegela jsem přišel na to, že ta dvojakost je problémem našeho světa. My neumíme zaujmout jasné stanovisko, protože pořád hledáme nějaké ale.

8 2
možnosti
Foto

Pořád vás baví tady bojovat s větrným mlýnem?;-)

8 0
možnosti
MK

On je větrný mlýn? Já měl pocit, že je tibetský modlitební mlýnek, kde podle otáčení opakuje co je tam napsáno.

7 1
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 22,12
  • Průměrná čtenost 2863x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. právě vyšla!

Seznam rubrik