- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Přirozeně se vždy stydí při střetu...více...ten slušnější :) Bez ohledu na to, o jaký střet jde a kdo ho zavinil :)
:-))) už jsem myslela, že jsem divná jenom já ...
Zeptám se jinak...já se kdysi divila, že v Německu se dávalo spropitné tak, že číšník přinesl vše podle útraty zpět a vy jste nechali něco na stole...Já celkem chápu, že tato profese má odjakživa malé platy, ale zeptám se jinak? Vám někdo dává za Vaši práci spropitné...všimné....
Mám za to, že ve většině civilizovaných zemí světa se v restauraci větší nebo menší trinkgeld nechává.
Souhlasim s vami, jen si dovolim jednu "malickost" vytknout - chcete-li, aby se toto jiz nestavalo, je treba krome pribehu medializovat i nazev podniku, idealne i jmeno toho "cisnika-vejlupka", znate-li ho. Bude-li majitel hospody co k cemu, "cisnik" bude za hodinu bez prace, a vy se tam muzete priste s klidem vratit uzit si vyborne jidlo a noveho, tentokrat mozna uz profesionalniho cisnika.
Díky za reakci. Majitele si dost vážím, takže napíšu nejdřív jemu. Již realizuji. Jsem přesvědčená (už ze svého vrozeného optimismu ), že šlo o lapsus jedince. Ale právě v restauraci tohoto majitele by se to opravdu stát nemělo. V o to větším jsme byli šoku.
Vzpomínám jak jeden můj kámoš vzápětí po Listopádu poznamenal - od teďka už nenechám pikolíkům ani korunu dýška, už budou žít jen z mé útraty - a v podstatě měl pravdu, protože zvláště když je tak velká konkurence, tak je opravdu nejdůležitější aby host přišel, a ne aby nechával dýško. Pokud tomu tak není, tak je něco špatně bu´d u majitele provozovny, nebo u obsluhy. Jídlonoši navíc zcela jistě nedošlo, že se tam už nikdy neobjevíte, aspoń si to myslím
Asi neodoláme a objevíme se tam zas. Jelikož tam skvěle vaří. Když se podíváte na můj profil, objevíte nenapravitelnou optimistku. Mí přátelé jsou podobní. Takže budeme doufat, že to bylo selhání jedince. A děkuji moc za reakci.
Tyhle restaurace by měly mít na jídelním lístku napsáno, že diškrecí je zahrnuto v ceně. A ono je a ne malé. Tak asi 10x převyšuje výrobní náklady.