Diskuse

Šmejdi a my

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EA

E81v11a 14A41d67a81m74o98v31a

18. 4. 2013 13:20

:-) Vzhledem k demografickému vývoji všichni za pár desítek let pocítíme, jaké to je být seniorem v přestárlé společnosti. Buďte si jistá, že to nebude žádný med. I bez dek, hrnců a podobných nesmyslů :-/

0 0
možnosti

Bohužel - "ujetost" dnešního způsobu myšlení vykazuje ve svém článku i autorka. S myšlenkou, že by si senioři zasloužili víc péče, samozřejmě souhlasím - ale proč by to proboha měl dělat stát - tedy i různé neziskovky, které ze státních příspěvků většinou žijí? O své staré rodiče a prarodiče se mají postarat především jejich potomci, tedy rodina. Stát by tu měl být jen pro tu opravdu nepatrnou část seniorům kteří z vážných důvodů zůstali sami. Kdyby ti staří lidé nebyli opuštění a netoužili po společnosti, tak by na blbé předváděčky nechodili

1 0
možnosti
Foto

civilizace a kultura umožňují, že se mnoho lidí dožívá vysokého věku, ovšem, na velmi rozdílné mentální úrovni. Je strašný rozdíl mezi seniorem, který mi vysvětlil některé antikizujíjí štukové vlysy a jejich, místně ozvláštněnou, kodovanou symboliku, kterou bídně ovládají i akademici....vůči seniorům, kteří studují leda tak katalogy LIDL.

 Je však ohavné, při civilizačním sestupu, jehož jsme svědky, když se stvůry začnou uchylovat k takové prodejní lichvě.

Možná by situaci vylepšila možnost ochrany rodiny se zbraní v ruce.

2 0
možnosti
DK

Jistě...pro naše nemocné důchodce...http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cr-chysta-svuj-prvni-narodni-akcni-plan-pro-alzheimerovu-nemoc/849889 a bohužel, každý mladý si myslí, že se ho to netýká...ale starší lidé systém tohoto systému nechápou. Že není nic zadarmo....a při nátlaku a i vlivu třeba sousedky jsou opravdu jako děti...!!

1 0
možnosti
ZZ

Přesně toto jsem si říkala už kolikrát - spousta neziskovek, charit a podobně se orientuje na děti, ale senioři jsou bohužel přehlížení. Chtělo by to ten nepoměr aspoň trochu vyrovnat...

2 0
možnosti
JC

Když je někdo blbý v mládí, bude zcela jistě blbý i ve stáří, protože stářím inteligence neroste.

Když je někdo chytrý v mládí, zcela jistě nebude stejně chytrý i ve stáří, protože stářím inteligence klesá, a to dosti výrazně.

Současně starým lidem nepomohou ani jejich životní zkušenosti, neboť ty nabyli ve zcela jiném společenském systému. Ve svém životě se naučili čelit jiným risikům, než jakým čelí dnes. Naučili se řešit jiné situace, než jaké před nimi vyvstávají dnes.

Staří lidé jsou vždy ohroženi, avšak došlo-li v pozdější fázi jejich života k zásadním společenským převratům, jsou ohroženi mnohonásobně více.

4 0
možnosti
Foto

Moudrost přichází ruku v ruce se stářím. Někdy však chodí stáří samo :-P ... tuším JW.

1 0
možnosti