Diskuse

Matinka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Ták já Vás taky rád čtu ;-), píšete dobře a zajímavě.

O tom Maxmiliánovi jsem kdysi četl, docela nešťastná záležitost. On o ten titul mexického císaře ani nestál, ale když už tak čestně vytrval až do konce. Taky to nebyl žádnej krutovládce, ale dostal se do prostředí, které mu bylo úplně cizí. No a ti "stateční republikáni" ho mohli klidně jen poslat do vyhnanství.

0 0
možnosti
Foto

Díky, neboť je to pro mne čest! Fakt!

0 0
možnosti
MR

M61i68l14a46n 16R75a83d36e42k

15. 6. 2015 20:02

nadherne, jako vzdy a karmaR^R^R^R^R^ pokracujte o ni.

A krom toho Maxiho, mexickeho ciasare, oni ho  Mexicani radi nepopravili, 3x mu nabizeli at se vezme svych par svestek a kouka zmizet, ale byla to prave jeho matinka a jeho manzelka ktere mu psaly dopisy  o tom jak Habsburgove neutikaji, a at zustane, a ten politicky antitalent na ne dal. Zbytecna smrt, nikomu nic neprinesla. A byla dost rychle zapomenuta.

1 0
možnosti
Foto

Dík za všechno i doplněni

0 0
možnosti
JH

Jako vždy čtivé a zajímavé. Trochu jsem o tom kdysi psal jinám, občas z trochu jiných úhlů pohledu. Třeba císařův bratr Maxmilián prý v žertu rád říkával, že je potomek Napoleonův. A o Žofii se říkávalo, že je to jedniný chlap na habsburském dvoře.8-o8-oR^

0 0
možnosti
Foto

Přesně tak.:-) A díky moc!

0 0
možnosti
LM

Oni ti panovníci s těmi sňatky sestřenice - bratranec z prvního kolene byli opravdu nepoučitelní. Jak je vidět, tak Habsburci měli jasné neurologické problémy - minimálně dědičnou epilepsii. I dnes jsou epileptické záchvaty velice nebezpečné, a to jsou k dispozici antiepileptika x té generace, operace atd.

Nebo třeba taková hemofilie - tu zase roznesla jako nosička vadného genu královna Viktorie, nebo třeba Kateřina Medicejská ...

A ještě k Sisi. Člověk ji vidí jako krásnou ženu, ale musela být děsně protivná. Vlastně většinu času trávila starostí o svůj bezchybný zevnějšek. A anorektička asi byla, její váha nesměla překročit určitou hmotnost. S francouskou královnou Evženií se prý poměřovaly, která má štíhlejší pas a delší a hustši vlasy (Sisi prý vyhrála).

0 0
možnosti
Foto

Tak tak :-) Díky za přečtení i komentář.

0 0
možnosti
  • Počet článků 547
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1510x
Nenapravitelná optimistka s duší v rozletu. A věčná vypravěčka. Někdy je to se mnou mírně náročný ... :-) 

                            ( aladul333@gmail.com )