Vejce na Havlův způsob

Nespílejte mi za můj návrat ke květnovým událostem. Pokud bych totiž nenarazil na blog Jiřího Havla a nepřečetl si jeho článek ze 3. 1. Andělská vejce http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jiri-havel.php?itemid=8492, neměl bych potřebu se jimi zabývat.

Na docenta Havla zřejmě dolehla vánoční atmosféra a musel připomenout svou mučednickou roli. Pokud byste přál všem českým politikům větší schopnost vcítění se do postavení druhých, já vám to taky přeji dvojnásob, znamenalo by to nutně váš konec. Vy totiž stále žijete v představě, že lidé vlastně vůbec nemají důvod proti vám jakkoli protestovat. Varujete před totalitními způsoby a vybízíte ke slušnosti. Svobodu slova si pak představujete jako vůči vám naprosto nekritický přístup.

Je mi jasné, že člověku, který se zaprodá a kvůli svému osobnímu prospěchu obhajuje a rozvíjí Marxovy ekonomické teorie a po změně režimu šikovně využije svých kontaktů a prodere se na výsluní to jde jistě velmi jednoduše. Nemáte ale morální právo urážet všechny účastníky a říkat, že ani jeden z nich neměl odvahu ani schopnost se vám postavit. Vy máte odvahu získávat politické body lží a populismem, těm kteří budou platit dluhy nadělané v obdobích, kdy jste seděl na FNM a v dozorčích radách nejrůznějších podniků, těm se vysmíváte, těm jste udělali reklamu svrhnutím vlády v době předsednictví. Zneužívání národních politických témat do kampaně před volbami do evropského parlamentu je pak dalším důkazem vašeho stylu politiky. Sázíte na prostotu a tíživou situaci starších a neinformovaných lidí. Fuj.

Autor: Michal Šárka | pátek 15.1.2010 12:14 | karma článku: 22,04 | přečteno: 1322x
  • Další články autora

Michal Šárka

Včera Sobotka byla

29.10.2013 v 21:29 | Karma: 23,32

Michal Šárka

Kupředu levá!

14.8.2013 v 8:15 | Karma: 14,46

Michal Šárka

Vylomeniny Zdeňka Škromacha

4.7.2013 v 8:15 | Karma: 25,06