Prostředníček vzhůru, rozum do hrsti a případně nohy na ramena

Oba politici mají co dočinění s prostředníčkem. Oba byli premiéry, oba t.č. stále jsou předsedy nejsilnějších politických stran v zemi. Oba byli několikrát přistiženi novináři v choulostivé situaci, nebo rozpoložení mysli, které se pak, pouze podle reportáže, dá označit za hulvátské.

Zatímco ovšem Jiří Paroubek sklízí pochybné politické body podle průzkumů veřejného mínění a jeho pobočnící cenzurují Českou televizi. viz http://dlouhy.blog.idnes.cz/c/129542/Dimun-a-Paroubek-cenzuruji-Ceskou-televizi.html Mirek Topolánek je kritizován za něco, co bylo naprosto vytrženo z kontextu.

 

Ale tento miniblog by měl být spíše obranou Mirka Topolánka. Víte, mám naštěstí poslední dobou i jiné starosti než politiku, tak mě možná chytnete za slovo, že mi něco ušlo. Ale v sobotu, v kruhu rodinném, tak oslavuju křest, pardon narozeniny. A pustíme si zprávy na ČT a pak na Nově. No řeknu vám, knedlo vepřo zelo mám rád, občas bych potřeboval nakopat do prdele a víte co? Já si to přiznám! Já tomu rozumím. A je to věc, kterou čekám od autority.

Myslíte si, že se Churchill s někým babral? No ani náhodou, krev, pot a slzy, vážení!

Když jsem viděl tu neuvěřitelně sestříhanou reportáž, byl jsem rád, že ještě stopy rozumu zůstaly v mém mozku. A i z těch střípků mi bylo jasné, jak své výroky Mirek Topolánek myslel.

Pokud jste to ještě někdo nepochopili, tak neřekl nic jiného, než že nezáleží na tom, jestli je člověk Žid, Gay, Róm, Čech nebo třeba Aboridžinec. Záleží na charakterových vlastnostech daného člověka. Mě si Mirek Topolánek svou lidskostí naprosto získal, ba co víc, už daleko lépe rozumím jeho některým incidentům s novináři.

Odpovězte si sami, co byste dělali, kdyby vám někdo oslepoval to bezbranné miminko v kočárku i po upozornění? Stát se to mě, tak má ten člověk daleko větší problém, než že do něj strčil premiér.

Odpovězte si i na otázku, jestli jste tak tolerantní a vnímavý jako Mirek Topolánek. To, že totiž člověk rozlišuje lidi, není o nedostatku tolerance, to je lidskost! Hloupost je ty lidi škatulkovat a přitom nemyslet, to Mirek Topolánek neudělal, ale ti, kteří jej najednou kritizují, ano.

Mirku, držte se

Lidé, myslete

V zájmu civilizace: Prostředníček vzhůru, rozum do hrsti a případně nohy na ramena

Autor: Michal Šárka | úterý 23.3.2010 12:17 | karma článku: 18,21 | přečteno: 820x
  • Další články autora

Michal Šárka

Včera Sobotka byla

29.10.2013 v 21:29 | Karma: 23,32

Michal Šárka

Kupředu levá!

14.8.2013 v 8:15 | Karma: 14,46

Michal Šárka

Vylomeniny Zdeňka Škromacha

4.7.2013 v 8:15 | Karma: 25,06