Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jarda a ještě někdo?

Před pár minutami skončil neúspěšný pokus našich hokejistů o prolomení hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Výsledek je jistě známý, ale kdo se na výsledku jak podepsal?

Mohli bychom se vymlouvat na nedostatek štěstí. Opravdu nepamatuju, že by padlo tolik gólů po několikanásobných odrazech jako v zápase s Ruskem, shozená helma a Kubinova Sofiina volba byla jedním z nejkomičtějších a zároveň nejsmutnějších okamžiků hokejového turnaje. Jenže nebyl problém někde jinde?

Záda našemu týmu kryl, dost možná nejlepší gólman turnaje, Tomáš Vokoun. Na mě, laika, sice příliš často vyjížděl za branku a snažil se tak pomáhat obráncům s rozehrávkou, přičemž já si myslím, že toto spíše obráncům často přidělalo vrásky na čele.

Obránci se na tomto turnaji předvedli, vlastně spíš vůbec nepředvedli. Židlický naplnil očekávání v podpoře útoku, ale rozehrávka jej rozhodně nezdobila. Tomáš Kaberle byl jen stínem svého dřívějšího JÁ, jeho hru bych se nebál označit za profesorskou a ledabylou. Rozehrávku často naprosto odfláknul a v přesilovkách vítězila forma nad účelem. Jen tak nezapomenu na bekendovou rádoby parádní přihrávku podél modré čáry, kterou ovšem v přesilovce přešla, kdy měl spoustu času natočit se a sehrát forhendem. Roman Polák zklamal totálně, smůla kombinovaná s nedůrazem před naší brankou nás stála několik inkasovaných gólů. Mirek Blaťák, Zbyněk Michálek a Filip Kuba jistotou rozhodně rovněž neoplývali. Přísnější kritéria, tak snesou pouze Pavel Kubina s Janem Hejdou.

Po prvních minutách utkání se Slovenskem jsem si myslel, že Patrik Eliáš bude opravdovou oporou české reprezentace, mýlil jsem se. Tomáš Plekanec byl z prvního útoku nejlepší, i on ale často zbytečně kazil a ztrácel puky. První útok se celý turnaj potýkal se hrou v našem obranném pásmu. Martin Havlát hrál dobře pouze v závěru utkání s Lotyšskem. Tomáš Rolinek se enormně snažil a splnil to, co se od něj očekávalo- poctivou obětavou hru, stejně jako Josef Vašíček. David Krejčí s Tomášem Fleischmanem byli jistě pro veřejnost příjemnými překvapeními, kdy se po rozkoukávání v prvním zápase stali oporami a útočnými nadějemi pro českou budoucnost. Od Martina Erata se čekaly góly a ty nepřišly, obranné povinnosti si plnil poctivě, jenže co je to platné, když naprosto zbytečným vyhozením puku přes mantinel v době, kdy měl dost času podniknout cokoli jiného, zařídil klíčovou přesilovku pro Finy. Roman Červenka si jistě nominaci zasloužil svými produktivními výkony v extralize, bohužel rozdíl mezi úrovní nejvyšší české soutěže a olympiádou je propastný a nerozumím tomu, co by chtěl Roman pohledávat s těmito výkony v NHL, na účast v prvních dvou řadách evidentně nestačí technicky, na napadající útoky nemá dostatek síly. Milan Michálek s Petrem Čajánkem rostli s výkonem Jaromíra Jágra, kterého je třeba pochválit, jak za výkony ve všech zápasech (kromě chyby před Malkinovým gólem), tak i za chlapské přiznání odpovědnosti, které pro mě je a bude jedním z nejsympatičtějších sportovních výroků, které jsem zaznamenal. Pokud to bylo Jaromírovo reprezentační loučení nezbývá než smeknout před nejlepším hráčem české hokejové historie.

Díky, Jaromíre. Díky moc!! A i ostatním, kteří předvedli maximum děkuji, želbohu moc takových nebylo.

Autor: Michal Šárka | čtvrtek 25.2.2010 7:52 | karma článku: 12,68 | přečteno: 1039x
  • Další články autora

Michal Šárka

Pomožte mi a pomožte si

Dobré jaro! Přiznám se, že mě trápí jedna věc. Jsem majitelem a provozovatelem jedné, poměrně zachovalé, Škody Felicia (1,3 GLXi) rok výroby 1997. Auto je již téměř neprodejné, zároveň ovšem pojízdné a dle mého úsudku ve velmi dobrém stavu. Proto by mě mrzelo nechat jej sešrotovat. Případně prodat na náhradní díly.

20.3.2012 v 6:14 | Karma: 12,87 | Přečteno: 1945x | Diskuse| Společnost

Michal Šárka

Vyzýváte? My zíváme

Vážený pane Slávku Popelko, Holešovská výzva je mi úplně volná. Vy mi ovšem volný nejste. Jste hrozbou pro moderní demokracii i pro solidaritu mezi lidmi. Jak se opovažujete prosazovat zrušení politických stran, když jiný systém jste nevymyslel? Váš návrh je prachsprostá negace a vaším jediným prostředkem je využívání nespokojenosti lidí. Což je pochopitelně velmi jednoduché. Totiž nespokojenost je základní lidská vlastnost a hybná síla vývoje.

18.3.2012 v 17:36 | Karma: 28,66 | Přečteno: 1528x | Diskuse| Politika

Michal Šárka

Vééčerní sodáá. Háádamczik volal do studiáá. Zááruba je nejlepší

V pondělním (23. Ledna 2012) pořadu Kamelot na ČT4 předvedl pan Robert Záruba výkon, který pro mě, sportovního a televizního fanouška, bude jedním z nejzajímavějších v mojí paměti.

25.1.2012 v 6:22 | Karma: 13,06 | Přečteno: 1313x | Diskuse| Sport

Michal Šárka

Z Dobešovy polévky udělala ČT bramboračku

Měl jsem to štěstí, že jsem o dnešní noci zhlédnul reprízu Otázek Václava Moravce a v těsném závěsu reprízu pořadu 168 hodin. Nechci se pouštět do hodnocení úspěchů a neúspěchů ministra Dobeše, ovšem to, co předvedla ČT mne nenechalo klidným.

9.1.2012 v 8:40 | Karma: 28,08 | Přečteno: 1648x | Diskuse| Politika

Michal Šárka

Veřejná čítárna aneb hlásit se to musí

Určitě to všichni znáte. V supermarketu se míháte s nákupním vozíkem od regálu k regálu. Ti chytřejší s napsaným seznamem zboží ke koupi připraveném se špetkou logistické logiky. Frajeři bez seznamu plynule lovící položky z hlavy srovnané podle umístění. A pak zbylá skupina zoufalců trénující člunkový běh s vozíkem po samoobsluze. Ať už patříte do jakékoli kategorie i do té, která se vyznačuje používáním košíků, či nošením nákupu navršeném na těle, jistě jste si všimli podivného hloučku v jednom sektoru obchodu.

22.7.2011 v 21:44 | Karma: 10,90 | Přečteno: 1512x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Auto vyjelo ze silnice a srazilo tři chodce. Žena zemřela, dvě děti jsou zraněné

2. května 2024  16:40

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

D35 u Litovle blokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  16:36

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici komplikovala více než sedm hodin nehoda...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  16:34

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Budoucí ministr Tuleja v problémech? Publikoval v pochybných vědeckých časopisech

2. května 2024  13:57,  aktualizováno  16:23

Kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja požádal Slezskou univerzitu, aby stáhla z jeho...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1330x

Seznam rubrik