Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jarda a ještě někdo?

Před pár minutami skončil neúspěšný pokus našich hokejistů o prolomení hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Výsledek je jistě známý, ale kdo se na výsledku jak podepsal?

Mohli bychom se vymlouvat na nedostatek štěstí. Opravdu nepamatuju, že by padlo tolik gólů po několikanásobných odrazech jako v zápase s Ruskem, shozená helma a Kubinova Sofiina volba byla jedním z nejkomičtějších a zároveň nejsmutnějších okamžiků hokejového turnaje. Jenže nebyl problém někde jinde?

Záda našemu týmu kryl, dost možná nejlepší gólman turnaje, Tomáš Vokoun. Na mě, laika, sice příliš často vyjížděl za branku a snažil se tak pomáhat obráncům s rozehrávkou, přičemž já si myslím, že toto spíše obráncům často přidělalo vrásky na čele.

Obránci se na tomto turnaji předvedli, vlastně spíš vůbec nepředvedli. Židlický naplnil očekávání v podpoře útoku, ale rozehrávka jej rozhodně nezdobila. Tomáš Kaberle byl jen stínem svého dřívějšího JÁ, jeho hru bych se nebál označit za profesorskou a ledabylou. Rozehrávku často naprosto odfláknul a v přesilovkách vítězila forma nad účelem. Jen tak nezapomenu na bekendovou rádoby parádní přihrávku podél modré čáry, kterou ovšem v přesilovce přešla, kdy měl spoustu času natočit se a sehrát forhendem. Roman Polák zklamal totálně, smůla kombinovaná s nedůrazem před naší brankou nás stála několik inkasovaných gólů. Mirek Blaťák, Zbyněk Michálek a Filip Kuba jistotou rozhodně rovněž neoplývali. Přísnější kritéria, tak snesou pouze Pavel Kubina s Janem Hejdou.

Po prvních minutách utkání se Slovenskem jsem si myslel, že Patrik Eliáš bude opravdovou oporou české reprezentace, mýlil jsem se. Tomáš Plekanec byl z prvního útoku nejlepší, i on ale často zbytečně kazil a ztrácel puky. První útok se celý turnaj potýkal se hrou v našem obranném pásmu. Martin Havlát hrál dobře pouze v závěru utkání s Lotyšskem. Tomáš Rolinek se enormně snažil a splnil to, co se od něj očekávalo- poctivou obětavou hru, stejně jako Josef Vašíček. David Krejčí s Tomášem Fleischmanem byli jistě pro veřejnost příjemnými překvapeními, kdy se po rozkoukávání v prvním zápase stali oporami a útočnými nadějemi pro českou budoucnost. Od Martina Erata se čekaly góly a ty nepřišly, obranné povinnosti si plnil poctivě, jenže co je to platné, když naprosto zbytečným vyhozením puku přes mantinel v době, kdy měl dost času podniknout cokoli jiného, zařídil klíčovou přesilovku pro Finy. Roman Červenka si jistě nominaci zasloužil svými produktivními výkony v extralize, bohužel rozdíl mezi úrovní nejvyšší české soutěže a olympiádou je propastný a nerozumím tomu, co by chtěl Roman pohledávat s těmito výkony v NHL, na účast v prvních dvou řadách evidentně nestačí technicky, na napadající útoky nemá dostatek síly. Milan Michálek s Petrem Čajánkem rostli s výkonem Jaromíra Jágra, kterého je třeba pochválit, jak za výkony ve všech zápasech (kromě chyby před Malkinovým gólem), tak i za chlapské přiznání odpovědnosti, které pro mě je a bude jedním z nejsympatičtějších sportovních výroků, které jsem zaznamenal. Pokud to bylo Jaromírovo reprezentační loučení nezbývá než smeknout před nejlepším hráčem české hokejové historie.

Díky, Jaromíre. Díky moc!! A i ostatním, kteří předvedli maximum děkuji, želbohu moc takových nebylo.

Autor: Michal Šárka | čtvrtek 25.2.2010 7:52 | karma článku: 12,68 | přečteno: 1039x
  • Další články autora

Michal Šárka

Fanoušek blízký

V tomto týdnu mne zaujaly dva výstupy z jednání disciplinární komise Fotbalové asociace ČR. Prvním byl trest pro AC Sparta Praha za nedostatečnou pořadatelskou službu při velkém pražském derby s SK Slavia Praha a druhým byl trest pro AC Sparta Praha za chování fanoušků na stadionu FC Baníku Ostrava.

3.5.2013 v 7:01 | Karma: 5,44 | Přečteno: 193x | Diskuse| Společnost

Michal Šárka

Veřejnoprávní Klunda na Smetaně

Pánové Klusák a Remunda si naprosto pletou pojmy a bohužel za peníze koncesionářů.Zhlédnul jsem jedním dechem část Českého žurnálu této autorské dvojice na téma zločinu a trestu Romana Smetany a nevěřil jsem svým očím.

16.4.2013 v 8:15 | Karma: 24,81 | Přečteno: 986x | Diskuse| Politika

Michal Šárka

Pokuty za pokutový kop

Pokutový kop Davida Limberského po prapodivném posouzení kontaktu míče s rukou ostravského Droppy kdesi u břicha se stal překvapivým prubířským kamenem pro dvojici komentátorů ČT Sport Ondřeje Lípy a Luďka Zelenky.

4.3.2013 v 11:21 | Karma: 15,73 | Přečteno: 1051x | Diskuse| Sport

Michal Šárka

Buble's Promotion (Crazy Love Tour- Haven't Met You Yet)

Už pár let hltám, v zemích českých, velmi neznámeho a opomíjeného pana zpěváka a skutečného showmana Michaela Bublé. Jednoho zimního nedělního odpoledne jsem se rozhodl, že písniček z youtube už bylo dost a že toužím vidět jeho "party" (vysvětlím později) naživo.

29.4.2012 v 23:11 | Karma: 6,41 | Přečteno: 588x | Diskuse| Kultura

Michal Šárka

Přistupuji na Dufkovu hru a budu se královsky bavit

Pokud Dufek vyzývá k paralyzování toho státu občany, kteří povětšinou platí hlavně DPH a spotřební daň a své disponibilní prostředky získávají hlavně z veřejných rozpočtů. Pojďme přestat platit daně my zbylí. Nikoho k tomu nevyzývám, sám to dělat nebudu. Pouze by mě velmi zajímalo, co by se stalo pak...

22.4.2012 v 4:59 | Karma: 27,42 | Přečteno: 1544x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1330x

Seznam rubrik