Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jarda a ještě někdo?

Před pár minutami skončil neúspěšný pokus našich hokejistů o prolomení hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Výsledek je jistě známý, ale kdo se na výsledku jak podepsal?

Mohli bychom se vymlouvat na nedostatek štěstí. Opravdu nepamatuju, že by padlo tolik gólů po několikanásobných odrazech jako v zápase s Ruskem, shozená helma a Kubinova Sofiina volba byla jedním z nejkomičtějších a zároveň nejsmutnějších okamžiků hokejového turnaje. Jenže nebyl problém někde jinde?

Záda našemu týmu kryl, dost možná nejlepší gólman turnaje, Tomáš Vokoun. Na mě, laika, sice příliš často vyjížděl za branku a snažil se tak pomáhat obráncům s rozehrávkou, přičemž já si myslím, že toto spíše obráncům často přidělalo vrásky na čele.

Obránci se na tomto turnaji předvedli, vlastně spíš vůbec nepředvedli. Židlický naplnil očekávání v podpoře útoku, ale rozehrávka jej rozhodně nezdobila. Tomáš Kaberle byl jen stínem svého dřívějšího JÁ, jeho hru bych se nebál označit za profesorskou a ledabylou. Rozehrávku často naprosto odfláknul a v přesilovkách vítězila forma nad účelem. Jen tak nezapomenu na bekendovou rádoby parádní přihrávku podél modré čáry, kterou ovšem v přesilovce přešla, kdy měl spoustu času natočit se a sehrát forhendem. Roman Polák zklamal totálně, smůla kombinovaná s nedůrazem před naší brankou nás stála několik inkasovaných gólů. Mirek Blaťák, Zbyněk Michálek a Filip Kuba jistotou rozhodně rovněž neoplývali. Přísnější kritéria, tak snesou pouze Pavel Kubina s Janem Hejdou.

Po prvních minutách utkání se Slovenskem jsem si myslel, že Patrik Eliáš bude opravdovou oporou české reprezentace, mýlil jsem se. Tomáš Plekanec byl z prvního útoku nejlepší, i on ale často zbytečně kazil a ztrácel puky. První útok se celý turnaj potýkal se hrou v našem obranném pásmu. Martin Havlát hrál dobře pouze v závěru utkání s Lotyšskem. Tomáš Rolinek se enormně snažil a splnil to, co se od něj očekávalo- poctivou obětavou hru, stejně jako Josef Vašíček. David Krejčí s Tomášem Fleischmanem byli jistě pro veřejnost příjemnými překvapeními, kdy se po rozkoukávání v prvním zápase stali oporami a útočnými nadějemi pro českou budoucnost. Od Martina Erata se čekaly góly a ty nepřišly, obranné povinnosti si plnil poctivě, jenže co je to platné, když naprosto zbytečným vyhozením puku přes mantinel v době, kdy měl dost času podniknout cokoli jiného, zařídil klíčovou přesilovku pro Finy. Roman Červenka si jistě nominaci zasloužil svými produktivními výkony v extralize, bohužel rozdíl mezi úrovní nejvyšší české soutěže a olympiádou je propastný a nerozumím tomu, co by chtěl Roman pohledávat s těmito výkony v NHL, na účast v prvních dvou řadách evidentně nestačí technicky, na napadající útoky nemá dostatek síly. Milan Michálek s Petrem Čajánkem rostli s výkonem Jaromíra Jágra, kterého je třeba pochválit, jak za výkony ve všech zápasech (kromě chyby před Malkinovým gólem), tak i za chlapské přiznání odpovědnosti, které pro mě je a bude jedním z nejsympatičtějších sportovních výroků, které jsem zaznamenal. Pokud to bylo Jaromírovo reprezentační loučení nezbývá než smeknout před nejlepším hráčem české hokejové historie.

Díky, Jaromíre. Díky moc!! A i ostatním, kteří předvedli maximum děkuji, želbohu moc takových nebylo.

Autor: Michal Šárka | čtvrtek 25.2.2010 7:52 | karma článku: 12,68 | přečteno: 1039x
  • Další články autora

Michal Šárka

Včera Sobotka byla

Včera Sobotka byla. Včera byl hezký den. Ovarová hlava Haška políbila. Chovanec stírá hlen.

29.10.2013 v 21:29 | Karma: 23,32 | Přečteno: 863x | Diskuse| Politika

Michal Šárka

Kupředu levá!

Majoritní společnost si ani neuvědomuje, jak jsou pošlapávána práva (!!!) menšin. Dennodenně čelím zvůli většiny a už mě to nebaví! Rozhodl jsem se bojovat a dosáhnout přiznání práv mých a mých bratrů a sester. Co mi vadí a co požaduji se dozvíte v blogu.

14.8.2013 v 8:15 | Karma: 14,46 | Přečteno: 664x | Diskuse| Společnost

Michal Šárka

Nerušte mé kruhy, Janouchu, Janoušku

Něco málo přes tři roku tomu, co dostal František Janouch spásný a monstrózní nápad. Převezeme politické strany! Jistě dávají na poslední místa kandidátky lidi, u nichž si zvolení nepřejí. Ušetříme lidem práci a zároveň nebudeme mít žádnou zodpovědnost. Paráda!Hnus!

8.8.2013 v 13:17 | Karma: 11,80 | Přečteno: 612x | Diskuse| Politika

Michal Šárka

Vylomeniny Zdeňka Škromacha

Znáte poměrně nový pořad Vylomeniny televize Prima Family? Pokud ne, jedná se o soutěžní pořad, ve kterém je soutěžící instruován k všemožně roztodivným a překvapivým úkonům dvěma moderátory pomocí neviditelného sluchátka tak, aby jeho doprovod v restauraci nepoznal, že je se soutěžícím manipulováno. Po zhlédnutí Hydeparku ČT24 ze 3. července si můžeme říct, že pan inženýr Škromach dělal všechno proto, aby v případné soutěži neobstál. Jenže nepřeceňujme postřeh voličů ČSSD.

4.7.2013 v 8:15 | Karma: 25,06 | Přečteno: 2231x | Diskuse| Politika

Michal Šárka

Zlitej jezdec vede svou - Ústavu čet pod parou

Prezident Zeman se zřejmě chystá nejvyšším zákonem naší republiky vytřít místa, kam se snad bojí i voda. Chystá se jmenovat vládu tzv. odborníků na slovo vzatých. Jen si vzpomeňme jaká esa nám vládla před 15 lety. Svoboda, Císař, Vetchý, David, Bašta, Kavan, Schling, Peltrám, Tvrdík, Zeman, Lachnit, Březina, Gross a další a další gerojové akcí čisté ruce, dálnice D47, internetu do škol, u kterých racionálně uvažující člověk musí pochybovat o schopnosti udržet i zajímavějších věcí než je myšlenka.

25.6.2013 v 8:09 | Karma: 26,28 | Přečteno: 1130x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Bitva o Kolumbijskou univerzitu. Policie udeřila na zabarikádované studenty

1. května 2024  7:08,  aktualizováno  8:32

Newyorská policie vyklidila v noci na středu budovu Kolumbijské univerzity, kde se před tím...

Úprava pravidel čištění odpadních vod v EU bude mít zřejmě vliv na cenu léků

1. května 2024  8:09

Na čištění městských odpadních vod by se od roku 2045 měly podílet největší znečišťovatelé, tedy...

Role digitálních služeb České televize bude posilovat, říká její nový ředitel

1. května 2024

Jan Souček stojí od října v čele veřejnoprávní televize. V kandidátském projektu uvedl mimo jiné...

Česko si letos během oslav prvního máje připomene i dvacet let v EU

1. května 2024

Sledujeme online Začínají každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a spolky,...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1330x

Seznam rubrik