Člověk člověku vlkem

Přemýšlím, analyzuji, hodnotím. Mmmmmm. Dá se vůbec nějak určit rozdíl mezi člověkem- voličem levicovým a člověkem- voličem pravicovým? Můžeme asi říct, že pravicový volič je většinou vzdělanější a má vyšší příjmy. Sice je to paušalizování a škatulkování, ale ze statistického pohledu to tak určitě je.

A je to opravdu jenom tím? Je proto politika, kterou můžeme označit jako pravicovou tou správnou cestou? Proto jí volí ti šikovnější a chytřejší? Někteří určitě ano! Někteří ale samozřejmě ne! Je jednoduše výhodné platit nižší daně a víc si rozhodovat o své budoucnosti sám, když si alespoň trošku věříte a máte chuť se sebou něco dělat.

A platí to samé o levicové politice? Určitě do jisté míry také, také jí volí lidé šikovní a vzdělaní. Jisté racio určitě obsahuje. Je ale dlouhodobě udržitelná? A zajišťuje spravedlivější a kvalitnější životy? No ani náhodou! Proč? Protože lidé nejsou dokonalí a zneužívají výdobytků, které jim moderní státní systémy poskytují. A teď vůbec nemám na mysli lidi, kteří si je opravdu zaslouží. Každý má přece právo na život, ale proč i víc? Proč by měli lidé, kteří pracují klidně i 12-16 hodin denně doplácet na jakkoli zbytné věci někomu, kdo se nesnaží ani za mák? Sakryš proč? A je schopná levicová politika tohle pohlídat? Peklo ne! Jak? Plošnými přídavky na děti? 13. důchody? To asi nebude ta správná cesta.

Pravicová i levicová politika mají svou jasnou myšlenku, i cíl je podobný. Pravicová politika ale jednoznačně vítězí v motivaci a spravedlnosti.

P.S. Teď mi tady bude pár lidí nadávat, pár lidí si pomyslí, že ten blb objevil Ameriku,  třeba jo, ale víte co? Mně to je jedno :-D

Autor: Michal Šárka | středa 31.3.2010 21:17 | karma článku: 10,06 | přečteno: 1014x
  • Další články autora

Michal Šárka

Včera Sobotka byla

29.10.2013 v 21:29 | Karma: 23,32

Michal Šárka

Kupředu levá!

14.8.2013 v 8:15 | Karma: 14,46

Michal Šárka

Vylomeniny Zdeňka Škromacha

4.7.2013 v 8:15 | Karma: 25,06