Podzimní jóga

Jóga, procházky, a životní styl bez auta. Krásný jógový den i Vám! Jistě se nám všem chce vyrazit na procházku, tak Vás chci na ni nalákat!  

Procházky 

Na podzim, kdy každého láká vyjít ven do parku se projít, nebo jít i do lesa na houby, mám pro Vás několik důležitých informací. Krásná příroda není sama jen lákadlo, ale i cesta ke zdraví.

Procházky a relaxace

Procházky v přírodě se někdy zdají nudné, ale panoramata, která se mění, která nám poskytuje příroda, zabaví, a i potěší. Zvuky přírody poskytují relaxaci, a to nejen zvuky deště a pralesa na YouTube, ale mnohem efektivnější relaxaci poskytuje to, že se zaposloucháme na procházce v lese, parku, ale i ve městě do zvuků okolní přírody, ale i velkoměsta.

Procházky jako životní styl

Nemám auto, nemám řidičský průkaz, ani neumím řídit nic. Nikdy jsem se to nechtěla naučit. Používání městské hromadné dopravy šetří životní prostředí, člověk se projde, a je nejen zdravější, má lepší fyzickou kondici. Nemít řidičské oprávnění může být styl, stejně jako jóga, a spousta lidí to provozuje souběžně, a málo se o o tom píše. 

Procházky a sport

Chůze je nejen nejzdravější pohyb, ale i sport. Chůze je ale i nejdůležitější příprava na sport! Hlavní myšlenka tohoto článku je, že před každým sportem by se měl člověk projít, a to adekvátně tomu, co by si chtěl zacvičit. Někteří lidé, jako přípravu na sport preferují běh, ale říká se, že i před během by si člověk měl běžeckou trasu projít chůzí. Procházka před sportem zvyšuje fyzickou kondici, a i úspěšnost sportovní aktivity. Snad jediný sport, před kterým se člověk nemusí rozhýbat, je pilates, které samo je určeno k rozhýbání těla, ale nejde použít, jako příprava na sport, ale dá se použít místo strečingu.

Procházky a jóga a děti 

Moje rodiče jsem si asi vypřála. Vždy jsem chtěla, aby maminka a tatínek žili v takovém přírodním stylu, byli vegetariáni a volnomyšlenkáři, a měla jsem to štěstí, že mám přesně takové rodiče. Dokonce mě a mé bratry vedli i ke sportu, nebo campingu. Mají rádi hippie styl, a oba mají dlouhé vlasy. Tedy, tatínek se nedávno nechal ostříhat dlouhé vlasy, ale je to spíše výjimka.

Kdybych měla děti, přála bych si je vést stejně, jen bych přidala jógu a korálky, náramky a podobné věci. Pamatuji si, že jako malá jsem ráda batikovala. Moje nejoblíbenější dětská knížka je Jóga pro hezký den, a jóga na dobrou noc, zde je odkaz na knihy:

https://www.knihydobrovsky.cz/zvyhodneny-balicek/joga-pro-deti-556905407

Od narození jsem tedy vegetariánka, a jsem tedy živoucím důkazem, že se tak dá přežít od dětství až minimálně k střednímu věku. Je mi  třicet tři let, a jsem revoluční ročník. 

Procházky jsou tedy určeny i pro děti. Dítě, které se chce naučit chodit může být motivováno tím, že si chce zacvičit. Obzvláště v době, kdy sporty spočívají na výchově, je dobré s dětmi chodit, aby se hýba, ale i aby se v chůzi procvičili a je to dobré i na záda, a vývoj kostí. Procházky jsou dobré i na relaxaci a nabytí nové energie.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Sára Mašínová | pondělí 11.9.2023 17:48 | karma článku: 3,55 | přečteno: 81x
  • Další články autora

Sára Mašínová

Základy háčkování

3.10.2023 v 9:12 | Karma: 6,21

Sára Mašínová

Základy pletení

20.9.2023 v 19:08 | Karma: 5,78

Sára Mašínová

Vyšívání

16.10.2022 v 11:05 | Karma: 5,94