Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FH

Bouše

27. 12. 2011 15:26
Docela zajímavé (a poučné) čtení

byl i Součkův Obrazový opravník obecně oblíbených omylů. Mimo jiné se tam člověk dozvěděl, že na zmiji se dá šlápnout i v noci, že Aeskulapova užovka není užovka, ale svalovec,  a že Hus byl tlustý jako prase. ;-D

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

30. 12. 2011 21:36
Re: Docela zajímavé (a poučné) čtení

Ludvík Souček byl velký mystik a hrozně rád si z lidí utahoval. Na mimozemské civilizace nikdy nevěřil, ale lidi to měli rádi, tak o tom psal.

0 0
možnosti
D

duhacenzor5

26. 12. 2011 17:43
njn Souček

neodpustím si "záhadu", trvající dodnes, autore, Tušení Světla. Samozřejmě znám polistopadové tvrzení, že nedokončený rukopis prý dělaný v jednom jediném exempláři (sic!) se po jeho smrti ztratil atd. Jjenže je tu problém: Na podzim roku 1978 avisovali vydání Tušení Světla v tehdejším Svobodném Slově, čtvrteční příloha Nové Knihy, tehdy jsem to sháněl, ptal jsem se, opakovaně, tehdejší Nové Knihy prodejně Praha, ungmannova, sdělili, že Tušení Světla fysicky vyšlo, je vytištěné, připravené na Knižním Velkoobchodě a bude se navážet na prodej. Za čas Souček zemřel, leden 1979 mi řekli, že knížka je stopnutá, kvůli nějakému problému s rukopisem a věc vyšetřuje VB. Pak celá věc utichla, Tušení Světal se nikdy neobjevilo. A dodnes nevím, dnes se tvrdí , že Tušení Světla nikdy nevyšlo, tehdejší Nové Knihy dávaly info, že fysicky vyšlo, měly to z Velkoobchodu a z téhož to mělo i Svobodné Slovo.Takže nevím. Informační šum. Nebo po vytištění knihy cenzura objevila něco, co ušlo.

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

26. 12. 2011 19:08
Re: njn Souček

Rukopis se dle vdovy spisovatele Ludvíka Součka skutečně ztratil a je to pro ni záhada stejně jako pro ostatní. S paní Dagmar Součkovou se osobně dost dobře znám a o tomto rukopisu jsem s ní opakovaně hovořil. Kniha vytištěná nikdy nebyla.

0 0
možnosti
PNS

politicky nekorektní Soulburner

26. 12. 2011 13:44
...

ke Šlitrovi jste zapomněl dodat, že ho skrytou kamerou v jeho ateliéru šmírovali StBáci a to i při jeho posledních chvilkách... pak na to civěli jako na komedii :-/Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 909
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1694x
Trochu muzikant, trochu komediant, trochu programátor, trochu grafoman, trochu magor... :-)