Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K74a30r11e86l 14R57a60d72a

26. 10. 2015 15:16

22 červen ·

Z našeho pohledu globálních oligarchů je svět docela dobře zařízený. My máme prachy a ostatní holé zadky. Jen ta Evropa stále dělá potíže. Jinde ve světě je dělník ochotný pracovat za krajíc chleba. Ale Evropani si vymysleli spoustu nesmyslů. Třeba důchodové s sociální systémy, dokonce odbory. A za krajic chleba už pracovat nechtějí. Stále melou něco o životní úrovni, každý už má auto, byt, chatu, chtějí si jezdit na dovolené a vůbec jim nevadí, že že nám tím snižují zisky. Je tam sice hodně kvalifikované pracovní síly. Také je tam vybudovaná jak dopravní tak energetická infrastruktůra, jenže co naplat, zbytku světa dávají špatný příklad. Teď co s tím ? Zrušit jim ty jejich sociální vymoženosti, tak se začnou bouřit a stávkovat nakonec by mohlo jít o hlavu i nám. Paktují se dokonce i přez hranice národních států, proti TTIP protestují, i když jsme to v té Evropské komisi už měli zařízené. Ale  s nimi poradíme. Pošleme jim tam nekvalifikované migranty, nejlépe muslimy. Muslim křesťana i ateistu nesnáší. Nesežene práci což ho naštve ještě víc. Pěkně podojí ten jejich sociální systém, jenže z toho nezbohatne. Stále se ti nevěřící psi budou mít líp než on. A to je nespravedlnost, proti tomu musí Aláh zasáhnout. Jeho bojovníci budou na místě připraveni to změnit.Sociální systémy se zhroutí, starousedlíci se budou mydlit s migranty, někteří se dokonce přidají k fašistům aby udrželi náš pořádek. A nakonec budou všichni rádi makat za ten krajíc chleba jako je to jinde ve světě a je to tak správně. Jen je třeba aby se nevzbouřili dřív, než tam budeme mít dost migrantů. Ale i to je ošetřené. Včas jsme si založili začleňovací neziskovky a zařídili, aby si je ti ňoumové platili z daní. Hoši a holky z neziskovek čuchají tučné prémie, tak se činí a rozjíždí propagandu ve velkém. Pár fotek utopenců, apely na milosrdenství a solidaritu, na každého kdo se odváží pochybovat se vrhnou jako vosy. Levicoví a zelení aktivisti se přidají zadarmo, ty stačí poplácat po rameni.

1 0
možnosti
Foto

K56a41r63e76l 41R54a18d91a

26. 10. 2015 15:19

Tohle jsem psal na FB opravdu 22.6.  Autor článku se k tomu postu nejspíš nedostal, přesto jsou naše závěry pozoruhodně podobné. Že by náhoda, nebo schopnost vidět trochu pod povrch ?

0 0
možnosti
PS

Zdenko církve jsou také mocenský nástroj. Zatímco tebou zmínění zbrojaři pracují ve skrytu, církve působí veřejně a historie nás učí, že i ve vzájemné symbioze. Že to vypadá jako nesmysl? Stačí si položit jednoduchou otázku:  "Kdy se lidé nejvíc přichylují k církvím?" Přece když jim je úzko.

1 0
možnosti
Foto

Taky se občas modlím. Ne však k církvím ale k Bohu.

Církve mají jiný význam, pokud je hodláme kritizovat, podívejme se na sebe, jak moc jsme spravedliví, úspěšní ve zvládání krizí a jejich předcházení.

Nedělme se a nezavrhujme to, k čemu není vztah.

Navíc u nás a nyní se lidé víc upínají k radikalismu než k církvím nebo VÍŘE. Víc než víru v sebe mají v zázračného vůdce s jediným řešením :-( v rukávu.

1 0
možnosti
Foto

Se zájmem jsem si článek přečetla. V závěru mně zarazilo, že zmiňuješ křesťanskou církev, nezmiňuješ však zbrojařské firmy a  mocenské pohnutky, které způsobují tento exodus, rozklad nebo pandemii.

Začátek jsou nesnášenlivost (nenávist) a zbraně, na konci má být "chlácholení" církví, pak je i něco mezi tím.

To mezi tím bude náš hlavní problém - umět se nenechat manipulovat a vědět jako "zbraň" máme k dispozici my.

Zdravý rozum a jeho "páky", podstatu života a lidství postavit nad konzum. Zmínil-li jsi TTIP, pak lze říci - organizovaný konzum. 

Víru, církve jako problém nevidím, jsou nositelem kultury a vědění, konzum se však občas staví do pozice Nejvyššího.

Jistě můžeme mít rádi pěkné věci, měly by však sloužit více dobru než zlu a prázdnotě.

Skvělý článek, obsahuje hodně, přitom jasně a stručně. R^

0 0
možnosti
Foto

K20a26r63e41l 51R84a97d37a

30. 10. 2015 0:35

TTIP má hlavní účel přenést rozhodování z volených vlád na majitele nadnárodních koncernů. Sice to neříká takto otevřeně, ale jak jinak si lze vysvětlit, že pokud vláda schválí zákon, který podle názoru nějaké firmy omezí její zisky, lze tuto vládu pokutovat jen rozhodnutím nějakého obskurního rozhodce. A nebude to přezkoumatelné soudem. Nesnášenlivost, zbraně ani církve nejsou příčinou těch největších problémů. Největším problémem je neukojitelná chamtivost a s ní spojená touha po moci. Citát říká vše : ,,Problém světa není v tom, že nedokážeme nasytit chudé, ale že nedokážeme nasytit bohaté".

2 0
možnosti
MR

Lze to číst i jinak. Na naší straně je stav tzv. "mrtvé" občanské  společnosti jež se drží totalitních zvyků a vytváří obludný systém vzájemného mafiánství, jež není schopna v sobě vytvořit občanskou platformu jež by řešila aktuální stav a krizi. 

Na druhé straně je civilizační tlak rozpadu globalizace jež ukazuje právě tyto slabá místa... .

Stav naší společnosti ovčonské většiny je sobecký, myslí jen na sebe své potřeby, snaží se všelijak podojit systém nebo získat moc, jde po svých slabých, nemocných lidech, nesnáší lidi jež stoji na vlastních nohou a umí podnikat a mají vlastnictví, svoji malost pak ukazují na silnicích.

Jak mile se ve společnosti ozve její část tak tato většina ji začne pomlouvat a dělat si zní posměšky... .

Vytváří obludnou sociální vazbu s určitým sortimentem politiků jež jí zajistí její nízké potřeby ... .

Tento systém a stav by se stejně sám zadusil ... .

Něco podobného ale s jinými kořeny je na západní straně Evropy.

Díky teto uprchlické konfrontaci jež bude eskalovat do té míry kdy společnost v sobě nenajde řešení a schopné lidi, toto řešit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1025x
Jsem člověk, kterému není jedno kde a jak žije.

Seznam rubrik