- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
srovnavat maso a uzeniny. Byt to jsou veci, co mozna maji nejaky prunik, ale velmi maly, jinak je to naprosto neco jineho. Kdyz pominu, ze mnoho uzenin je vyslovene vegetarianskych (neni v nich zadne maso), tak metodou vyroby a prisadama jsou pomerne dost nezdrave.
Oproti tomu maso, pokud je libove, zbavene nadbytecneho tuku a dobre pripravene, je dost dobra a uzitecna vec. A nejen pro bilkoviny - mnoho vitaminu se vstrebava az s pomoci tuku, ktery i v libovem mase je.
Dostala me vase veta "kdyz potrebuje telo tuk, da si hranolky". Pardon, ale prepalovany tuk, v nemz se delaji hranolky (hlavne v ruznych fastfoodech) je snad jeste horsi svinstvo, nez ty uzeniny. Pokud mate potrebu tuku, dejte si radsi lzicku panenskeho olivoveho oleje, udelate pro sebe mnohm vic.
Musím vám dát za pravdu. Já o vegetariánských uzeninách moc nevím, ale možná, že něco vyzkouším. A s tím tukem, to byl jenom příklad. Já když mám pořtebu tuku jím hlavně buráky (ale ty nesolený).
mně se řízek, vepřová se zelím, svíčková, koleno, španěl nebo steak nikdy nepřejí