Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Saaayush

13. 6. 2009 12:25
Abych to ještě nějak celkově okomentovala

Už od začátku bylo jasné, že se tady objeví tyhle dva názory. U všeho se najde někdo komu to bude škodit.

0 0
možnosti
P

philby

13. 6. 2009 8:39
Karma.

Jste jedna z mála lidí, kteří to pochopili, k čemu poplatky jsou :-)R^ Nešlo přece o nic jiného, než zastavit obrovskou nadspotřebu. Nemůže být všechno zadarmo. Zdravotní péči máme kvalitní - dalším přisypáváním peněz a dalším rozhazováním ji nezlepšíme "ještě víc", jen zvýšíme rozhazování. A to je s prominutím k ničemu.

0 0
možnosti
K

kaktusak

13. 6. 2009 0:44
Za socialismu nebylo vše zadarmo,

za recept se platil poplatek 1 Kčs. Pak to Havel populisticky zrušil.

Kdo chce platit, může.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

13. 6. 2009 11:19
Re: Za socialismu nebylo vše zadarmo,

1. Nemohl by to zrušit Havel

2. V době "sametu" už se ten poplatek nevybíral. Zrušili ho již bolševici - žvaníce o bezplatném zdravotnictví tak, jako dnes Paroubek a Rath.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

12. 6. 2009 22:56
Neznám nikoho

Kdo by chodil k lékaři rád. Obzvláště u zubaře je asi nejvíc simulantů, podle Julínka, samozřejmě.

0 0
možnosti

Saaayush

12. 6. 2009 23:12
Re: Neznám nikoho

nj. jedině ty co nemaj na práci nic lepšího. mimochodem ti, co se chodí k toktorovi vybavovat by měli lepší jít někam do kavárny nebo do lázní jako jezdila babička. ta opravdu dokuď mohla tak se doktorům obloukem byhejbala...jinak u zubaře je to tak že je tam (jak už bylo zmíněný v článku o jednom dopoledni zdravotní sestry) nejvíc lěch co potřebujou jen preventivní prohlídku případně zákrok jak trhání vrtání nebo léčbˇu zánětu. údajně se vyskytovali (možná ještě vyskytujou) lidi co si tam jen nechávali potřít afty nebo podobnou maličkost kterou by zvládli doma jako nic ale těch je minimum (ale jak bylo v mým článku, nejspíš dovedou pěkně znepřijemňovat život...

0 0
možnosti
M

memento

12. 6. 2009 21:46
je to divne

Ja se hlavne divim ze spousta lidi zaplati za ruzne lecitele a samany jejichz praktiky nejsou naprosto nicim podlozeny treba 500 kc ale kdyz ma zaplatit 30 kc u doktora je to najednou problem.

0 0
možnosti
J

janpytlak

12. 6. 2009 20:53
Nedělejte z nás blbce

0 0
možnosti

Saaayush

12. 6. 2009 21:33
Re: Nedělejte z nás blbce

to už udělala ČSSD tím jak lidi poštvala proti poplatkům. Mimochodem mám tátu doktora (zubaře) atkže o tom co regulační poplatky znamenají vím docela dost. Je ale fakt že zrovna zubař nebejvá ten doktor ka kterýmu choděj simulanti. a jen tak mimochodem, vím, že by tyhle poplatky obhajovala i moje babička. trápila se s rakovinou, ale ona nikdy nebyla taková, že by si za zdraví nezaplatila. Finančně na tom sice nebyla zrovna dobře, ale jezdila na rekondiční pobyty, do lázní a všude dokuď to šlo. jen nechodila k doktorům otravovat (na tohle byla jako celá naše rodina...)

0 0
možnosti
J

janpytlak

12. 6. 2009 20:52
Příznivci poplatků,t.j. příznivci ODS

nedělejte z nás blbce. Když jdu k lékaři zaplatím 3OKč.Lékař mi předepíše jeden, dva až  tři  léky,takže celkem zaplatím, pokud se jedná  o jeden lék na př Celebrex, doplatek činí  11O Kč  plus poplatek za položku na receptu-celkem tedy 17O Kč.Kdeje modrý mozku  pouhých 3O Kč jak se nám snažíš imputovat ve své modré zaslepenosti?

0 0
možnosti

Saaayush

12. 6. 2009 21:29
Re: Příznivci poplatků,t.j. příznivci ODS

Tak zaprvé, já nejsem modře zaslepená protože systém zaplať si sám neuznávám se vším všudy. Zadruhý, ve svým článku sem se zmiňovala o tom jak to je s lidma co co tam choděj jenom aby měli "kulturní zážitek. a zatřetí si chudák když se ti nechce zaplatit ani takovou relativně malou sumu za svoje zdraví.

0 0
možnosti
D

da.rock

12. 6. 2009 20:08
Nemám rád princip kolektivní viny

A nemám rád paušální trestání lidí.

Před lety zavedla vláda ČSSD minimální daň. Byla to neskonalá pitomost, která kvůli vyčuraným podnikatelům, kteří byli ve vatě, ale léta vykazovali záporné hospodářské výsledky, trestala všechny, tedy především ty, jimž se třeba zrovna nedařilo.

Namísto aby si na šibaly posvítily finanční úřady, tak se šmahem a hormadně potrestali všichni.

Poplatky jsou ze stejného soudku. Namísto postihování lidí, kteří systém zneužívají, byli šmahem potrestáni všichni a to včetně těžce či chronicky nemocných lidí a novorozeňat. Byl to naprosto stejný kolosální nesmysl.

I zdůvodnění bylo podobně nelogické. Na jednu stranu se tvrdilo, že 30Kč odradí simulanta a na stranu druhou se říkalo, že je to pakatelní položka, která nikoho nijak nezatíží. Přitom tato dvě tvrzení jsou v přímém protikladu. Buď je to tedy pakatel a nebo ne. Obojí nelze.

0 0
možnosti
M

memento

12. 6. 2009 20:12
Re: Nemám rád princip kolektivní viny

To není pravda, je to castka ktera nikomu neubere na jeho zivotnim standartu a na druhou stranu...kolik lidi jste videl na ulici házet 30 kc do kanalu?

0 0
možnosti
C

compli

12. 6. 2009 19:46
Dotaz:

Mila slecno, kdo vam navykladal, ze za komunismu (i kdyz to, co u nas bylo urcite komunismus nebyl) bylo zdravotnictvi zadarmo? Zadarmo nebylo, bylo placeno z verejnych penez, na ktere prispivali vsichni ze svych dani, ktere byly i za minuleho rezimu. Pracovali skoro vsichni, nekteri mene, nekteri vice a vsichni platili. Jen se podivejte dnes. Nemakacenka, za ktere to plati vsichni ostatni, dluhy podnikatelu na zdravotnim pojisteni, ktere jdou do miliard. Ten vycitany SANOPS byl slabym cajickem toho, jake zdravotni vyhody maji politicke "elity" dnes. Ja si pamatuji a mohu srovnavat, bylo zde mnoho spatneho, ale i dobreho, stejne jako dnes. Kdysi nas otec pseudo ceskeho trzniho systemu cestny profesor Vaclav Klaus prohlasil, ze stat je spatnym hospodarem a to je nutno zmenit, dnes po 20 letech budovani trhu je stat jeste horsim hospodarem, nez drive.

0 0
možnosti
JK

Fajlum Bum

12. 6. 2009 19:56
Re: Dotaz:

A tak by možná bylo vhodné nenechat stát hospodařit s takovou spoustou věcí.

0 0
možnosti
A

Aveva

12. 6. 2009 19:21
ČSSD už může otevřeně hovořit o manipulačních

poplatcích.

Volby vyhráli. Poplatky se platí dál. O manipulaci s jejich voliči se už nezajímají ani voliči. Rv

Bude opět tato manipulace součástí volební kampaně ČSSD?

0 0
možnosti