Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

Wolf778

5. 6. 2009 15:22
No vidíte

Sám píšete, že nemáte připojení, takže místo abyste reagoval v diskusi, tak jste splodil tento nepřehledný článek - a chudákovi prodejci byste chtěl vnutit terminály s provozními náklady minimálně 1000 Kč/měsíc/kus, což by se samozřejmě promítlo i do cen prodávaného zboží.

 

Podívejte se - velké platby se dnes stejně provádějí bezhotovostně. Ten Váš systém by pomohl pár hloupým důchodcům, kteří si nechají vyfouknout stovky tisíc v igelitce přímo ze svého bytu, jinak by ho prakticky nikdo nevyužil. Přínos pár (desítek) milionů ročně. Naopak náklady by se pohybovaly v řádech miliard - stojí to opravdu za to?

 

Další přínos má být omezení šedé ekonomiky, no fajn. Aby to mělo šanci na úspěch, muselo by se to zavést minimálně v celé EU (obrovské náklady). Když tolik toužíte po policejním státě ("policii to pomůže a mně to nevadí"), tak doporučuji kamery, ty jsou mnohem levnější a univerzálnější.

0 0
možnosti
S-O

SRPŠ - OPZHN

5. 6. 2009 17:33
Re: No vidíte

Děkuji za uvedení ceny 1000Kč/ks, nepochybuji, že to víte ale nemůže být řeč o vnucování. Když to bude v zájmu státu, prevence kriminality atd. a ještě při ceně nákladů na volby, nakonec i ve srovnání s náklady na drahý provoz nepozorných poslanců a přeběhlíků při hlasování v parlamentu, dále pak drahá opravná jednání v senátu a s napojením do celé EU, by toto zařízení mohlo vyjíty vyjít hodně lacino, ne-li zadarmo při možnostech které může dalším očekávaným vývojem už za dva tři roky poskytovat.

Je tu jedno nebezpečí které jsem očekával.

Že při tak dalekosáhlém významu bude dost těch, kteří do důchodu nestojí o žádné změny a navíc se bojí zvednout hlavu, aby je nikdo neměl taky za hlupáky a neusiloval jim nedejbože o klidné místo.

Jsme ve středu Evropy a pak můžeme jen zvednout hlavu a nečekat jen na příležitosti poklepávat jiným na rameno a servilně říkat: "Já to taky tak myslel"

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik