Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Saša

13. 1. 2010 10:55
Kteří čeští presidenti neseděli v kriminále?

Klaus, Svoboda, Beneš a Masaryk.

Naopak Gottwald, Zápotocký, Novotný, Husák a Havel v kriminále byli. Nejdéle z nich Husák.

0 0
možnosti
AA

Saša

13. 1. 2010 10:57
Omyl.

Svoboda byl ve vězení taky. V Rusku a v Sovětském svazu.

0 0
možnosti
I

iruka

13. 1. 2010 8:50
...

Souhlas s tím, že příčinou potenciální radikalizace je zasmrádlá politika a nezdravá morálka ve společnosti... S těmi důsledky bych však byl opatrný - nevěřím v to, že by zrovna DS mohla oslovit masy lidí, na to nemají její představitelé charisma ani tah na branku (viděl jsem dva mítinky včetně toho 17.11.09 na Národní a byly to jen směšné komedie pro bl.bce)... To ohledně Peciny bych spíše viděl jako přání, které je otcem myšlenky, Pecina je dle mě člověk s potřebou vlivu na dění, proto půjde do politiky za etablovanou stranu nebo v důležité funkci... No a se Šlechtou bych byl opatrný, některé jeho články bývaly zajímavé, ten člověk byl inteligentní, sečtělý a vládl slovu; ale ze všeho, co prosazoval, vytékala černá voda obhajující nacistické tendence ve větší než malé míře (ač mnohdy na první pohled umně skryté), takže bych se objektivně o jeho názory neopíral... A jaký je vlastně váš postoj, sympatizujete s DS (z vyznění článku to tak vypadá)?

0 0
možnosti

Clara Shot

13. 1. 2010 10:51
Některé body volebního programu DS jsou mi opravdu blízké,..

což ale neznamená, že bych byl jejich sympatizant nebo jejich volič. Ohledně masové volitelnosti DS bych rád podotknul, že pokud se naplní ty nejhorší ekonomické prognózy, což je velmi pravděpodobné, zákonitě přibude jejích sympatizantů, a to především občanů z řad těch nejvíce postižených sociálních skupin. Konec konců, Hitler by z počátku taky jen takový všemi pohrdaný přicmrndálek. To, co stačilo k jeho dosažení moci, byla pouze jeho vytrvalost a vyjímečně příznivá historická konstalace pro jeho extremistické myšlenky.

0 0
možnosti
S

spaceboy

13. 1. 2010 3:04
Zdroj potíží

Zdroj potíží není v tom, že by byl Pecina balík. Pecina agendu "zákaz DS" zdědil po Ivanovi Langerovi, který s tím celým začal - a dokonale zvrtal. Žádný šéf MV teď DS prostě nemůže nechat "vyšumět". Tím by totiž (alespoň ve vlastních očích, v očích DS a nejspíš i v očích široké veřejnosti) přiznal, že DS je "silnější" než stát. A to by "vlastence" z DS posílilo natolik, až bychom se při nějakém dalším "spanilém pochodu" s molotovy, noži a bůhvíčím opravdu dočkali mrtvých v ulicích.

Na druhou stranu je třeba přiznat, že ani Langer neměl úplnou volnost - po zákazu Mladých komunistů (nebo Komunistické mládeže nebo jak se to sdružení jmenovalo) musel ukázat, že měří všem stejným metrem. A mám pocit, že zákaz těch komunistů zase zdědil Langer po ČSSD, ale jsem teď líný to dohledávat...

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

12. 1. 2010 22:15
Vystihl jste to pěkně

Jste objektivní, i když nezapřete svůj úhel pohledu na věc. Promiňte mi to hodnocení, ale Váš článek se mi líbí. Nicméně já jsem před chvíli četl o vyhazovu toho tramvajáka kvůli šále. Já si však uvědomuji, že demokracie není konec dějin, a žádný režim není stabilně funkční. Podmínky se mění (rozdělení zdrojů, přístup k informacím,..) a tím se mění i výhodnost některých metod. Pokud někdo popírá vlastní ideje končí.

0 0
možnosti

Clara Shot

12. 1. 2010 23:37
Můj úhel pohledu na věc..?

Doufám, že jste tam četl, že za preference DS můžou především a hlavně současní politici. Obyčejný lidi vždycky nejvíc pobouří rozpory mezi idejemi a skutky i pokrytecká morálka lhaná nepokrytě do očí všem. Pokud to takhle půjde dál, tuším, proti komu budu psát za pár let..

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

12. 1. 2010 21:40
pravdu díš

:-/

0 0
možnosti

Clara Shot

12. 1. 2010 23:38
Zdravim!

;-)

0 0
možnosti
B

bullterrier.proti.eu

12. 1. 2010 20:50
Souhlasím,

že ať již spor dopadne jakkoliv, bude to vítezství DS. Dnes mě pobavilo, jak sokolíci neměli podklady pro žalobu, vytrhávali papíry z poznámek a dávali je soudu. Amatérizmus nejvyššího kalibru. Překvapilo mě, že soud tyto papíry uznal. Ale třeba je to příprava, aby pak mohl být spor zahrán do autu pro zmatečnost.

0 0
možnosti
L2

Livrak 2

12. 1. 2010 20:33
Dělnická strana

Ve spoustě bodech a to zásadních má DS a Vandas pravdu, proto pokud tento proces napodruhé ustojí, jsou pro mě jasnýmy favority ve volební místnosti.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

12. 1. 2010 20:09
,

R^

0 0
možnosti
JT

killy

12. 1. 2010 20:05
Jen bych dodal, že to není z Pecinovy hlavy, ale....

...byla prostě taková politická objednávka !:-P

0 0
možnosti