Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Já, Claudius

22. 5. 2009 17:25
Omlouvám se, pane Šambergere

že si dovoluji stárnout. Dobře vím, že jen ta strana, kterou volíte vy, je ta správná. Ale také kvůli tomu debilnímu článku, který jste spáchal, ji volit nemohu.

0 0
možnosti

Clara Shot

25. 5. 2009 8:40
Re: Omlouvám se, pane Šambergere

Vážený pane, pokud jste změnil svojí politickou orientaci pouze na základě mého článku i přesto, že jste přesvědčen, že je to ta správná, naskýtá se mi otázka, jestli jsem se ve svých úvahách o volební způsobilosti stárnoucích lidí netreril do černého.

0 0
možnosti
K

kaktusak

21. 5. 2009 2:49
Přirozenými voliči levice jsou hlavně pracující

V kapitalismu se vrstva pracujících shoduje s vrstvou sociálně slabších. A to je právě potřeba změnit.

0 0
možnosti

Clara Shot

21. 5. 2009 11:01
Re: Přirozenými voliči levice jsou hlavně pracující

ale to tak je přeci odnepaměti. ten, kdo pracuje pro někoho, je sociálně slabší, než ten, kdo mu tu práci dal. dnešní doba aspoň dává příležitost těm, kteří jí dovedou využít, to středověk nepřipouštěl. nechápu, proč se lidi nedovedou za ticíce let svý existence smířit s tím, že tu existují sociální rozdíly. taky nejsem žádnej boháč, pracuju za plat pod národní průměr a na bydlení nemám ani nájemní smlouvu. to ale neznamená, že považuju bohatý lidi za špatný, prostě využili příležitosti, kterou jim svět dal, toť vše. pokus, kdy si chudí chtěli vládnou sami, jsem zažil na jeho konci, a pamatuji-li si to dobře, neskončil zrovna slavně.

0 0
možnosti
NB

j@ck

20. 5. 2009 18:22
opomel jste zminil Klause

ten clovek je uz 19. let duvodem, proc nevolim v CR pravici. Myslim ze prave on ma na upadku a rozlozeni ceske pravice medvedi podil. Jinak ja patrim do te nejvetsi skupiny volicu - te co nechodi k volbam. K volbam chodi 30-40% opravnenych volicu, 60% zustava doma, protoze to proste nema cenu a neni koho volit.

0 0
možnosti
P

parquin

20. 5. 2009 18:35
Re: opomel jste zminil Klause

další s kým souhlasím skoro bezvýhradně - dnes sám souvěrec - dokud byl Klaus u vesla ODS tak jsem je nikdy nevolil - radši US, ODA nebo podobné subjekty, ale teď momentálně je ODS jestli ne dobro, tak určitě nejmenší zloR^

0 0
možnosti
P

parquin

20. 5. 2009 17:20
teda kolego

jsem asi tak o deset let starší než vy (aspoň soudě podle fota), ale názory máte skoro stejné jako já - karma jak bič a v každém slověR^

0 0
možnosti

Clara Shot

20. 5. 2009 18:21
Re: teda kolego

Díky.. (1980)  :-)

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

20. 5. 2009 15:29
Víš proč sílí levice?

Protože drtivá většina lidí nezažila nic s toho,co ty a tobě podobní pionýři tvrdíte,že bylo.ODS,složená z bývalých lampasáků a všelijakých pochybných kádrů, straší komunisty a vy,protože zřejmě nemyslíte,jim to žerete.Já když čtu noviny nebo se dívám na televizi,tak se nemůžu vynadivit kde jsem to vlastně žil.Tak,jako se chovají a chovali dnešní mocipáni,tak se komunisti nechovali.A na to můžeš vzít jed.

0 0
možnosti

Clara Shot

20. 5. 2009 15:34
Re: Víš proč sílí levice?

chovali se daleko hůř a Vy máte krátkou pamět, nebo jste byl jedním z nich a omlouváte teď svoje chyby. kdyby východní blok jejich strategií nezbankrotoval, měli bychom je tu pořád a Vy byste si nemohl svobodně ani uprdnout, natožpak psát svoje komenty pod můj blog!

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

20. 5. 2009 14:57
Autore...

I vy jednou budete jako kafe v hospodě -slabej a studenej.A podle vaší teorie vás čeká volit tu levici,potom si to nějak zdůvodníte...

0 0
možnosti

Clara Shot

20. 5. 2009 15:04
Re: Autore...

levici volit nepůjdu, tím jsem si jistej. je pořád lepší volit zkorumpovanou pravici, než zkorumpovanou levici a toho se budu držet. horší je, že poměrně podstatná část tohoto národa to nevidí.. jen tak mimochodem, za svoje pohodlí ve stáří si neseme zodpovědnost každej sám a je mi jedno, co komu komunisti nalhali a čemu kdo v životě věřil.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 5. 2009 14:07
Pámbůh i s námi - důchodci

Tedy pokud zbytek budou tvořit lidé s rozumem Radka Šambergera |

0 0
možnosti

Clara Shot

20. 5. 2009 14:53
Re: Pámbůh i s námi - důchodci

je zajímavé, jak jsou všichni důchodci přesvědčeni, že za svůj život mají nárok na bezstarostnou penzi plnou výdobytků sociálního státu. mám pocit, že se zvolna dočkáme doby, kdy přijdeme na to, že sociální stát je přežitek, respektive pokus odsouzený k neúspěchu. to, že jste, Vy důchodci, minulým systémem obelháni nesmyslem, že jste celý život pracovali, abyste se v důchodu měli dobře, je sice pochopitelné, ale naprosto irelevantní. pravda je taková, že do zavedení penzí pro každého lidé pracovali až do smrti, nebo se o ně starali jejich děti.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 5. 2009 14:04
Kde čerpáte podklady?

Pohybuji se ve značné míře v prostředí důchodců. Nemám dojem, že by jejich názory byly "levější", než názory ostatní populace. Navíc - pravicoví voliči z řad důchodců chodí poctivě k volbám (na rozdíl od "pravicově smýšlející" mládeže a mladší generece obecně). Nehledejte důvody tam, kde nejsou.

0 0
možnosti

Clara Shot

20. 5. 2009 14:57
Re: Kde čerpáte podklady?

ještě jednou, ty levý názory poslouchám dnes a denně, konec konců je to přece pozůstatek Vaší doby, že tu dneska maj komunisti ještě stále takovou podporu u občanů. možná, kdybyste se tenkrát víc prali za svobodu, nemusel jsem dneska čumět s otevřenou hubou, jak má levice v tomhle státě preference přes padesát procent!

0 0
možnosti
JC

Jarcho

20. 5. 2009 13:57
Máte nepochybně pravdu.

Levici volí hlupáci.

Z mladých hlupáků se stanou staří hlupáci.

A z chytré mládeže se stanou taky staří hlupáci, protože intelekt s věkem ochabuje a inteligence s ztrácí v kornatění... Výjimky jsou nepodstatné.

A tak starci a hlavně stařeny volí komunisty a socdemáky. A čím je jejich poměr v populaci větší, tím mají levicové strany svou moc jistější.

Naštěstí se dnešní děti učí cizí jazyky a tak mohou hned po škole emigrovat. Taky jich to spousta dělá, byť to maskuje jako dočasný pracovní pobyt - vrátí se jen ti neúspěšní. A ti si pak budou tady s těmi penzisty společně nadávat, jaká je drahota a jak jsou špatné služby a jak nikdo nechce pořádně dělat atd. atd.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 5. 2009 14:10
Re: Máte nepochybně pravdu.

Za jak dlouho se stanete starým hlupákem (ať jste dnes mladý chytrák či hlupák)?? Kdy budete - jsa stařec - volit socdemáky?  V kolika letech, podle vás, nastává ten zlom?

(Jestli si myslíte, že máte do stáří daleko, mýlíte se. Strašně rychle to uběhne.)

Jo - mozek začíná ztrácet své schopnosti v pětadvaceti. Není to již váš případ?

0 0
možnosti
RK

Radek0075

20. 5. 2009 13:17
Je to pitomost.

Autor článku zcela bezdůvodně počítá s průběžným důchodovým systémem na věčné časy. Přirozeně současné důchodce je třeba alespoň trochu důstojně nechat dožít. U mladších ročníků je potřeba vybudovat možnost platit si né důchodové připojištění, ale na opravdovou penzi s tím, že lidé nad 55 let by měli nárok na 90 % státního důchodu, dále by se to snižovalo až téměř k nule u 30ti letých a mladších. Za 50 let by bylo po problému. Bohužel to pako Nečas vymejšlí nesmysly, jako aby se o seniory postaraly vlastní děti, nejspíš předpokládá že každý nějaké dítě má, že je zdravé a že se taky s rodiči stýká. Pak není divu  že se důchodci zaleknou a raději volí jistotu, v tomto případě oprávněně, protože zkrátka oni z něčeho žít musejí a v když by přišli o důchod, tak jsou rázem bez prostředků. Je složité dohonit neplatiče alimentů, už vidim jak někdo stíhá neplatiče který se nepostaral o vlastní rodiče. Pak se jen těžko můžeme divit že to vypadá tak jak to vypadá.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

20. 5. 2009 13:19
Re: Je to pitomost.

Kecy o nostalgických vzpomínkách současných důchodců na socialismus ať

si nechá autor pro sebe. Drtivá většina seniorů které znám měla v období komunismu velké problémy a rozhodně by návrat toho režimu neuvítala. Jenže v okamžiku kdy pocítí že jsme je vyřadili že svého repertoáru, že se o ně nehodláme postarat, tak i oni zjistí že ani ty blbý komunisti s nima takhle drasticky nenaložili.

0 0
možnosti